autor:

Truedelights

» » Retete vegetariene

Chiftelute din piure de cartofi

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post!


Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper, ciupercile tocate marunt si 2-3 linguri pesmet. Trebuie sa rezulte o pasta groasa.


Daca nu s-a legat bine mai adaugam pesmet.


Ne udam mainile cu apa si formam chiftelute,


pe care le trecem prin pesmet si apoi le rumenim in ulei incins.


Cine doreste , le poate aseza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi le poate coace la cuptor timp de 30-35 minute. ;)

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Bogdan

    Bogdan (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2013

    salut! arata bine reteta voastra! vreau sa incerc varianta la cuptor, si as vrea sa va intreb, daca ati incercat pana acum, daca mai trebuie atata faina (in cazul cuptorului) ca si in reteta clasica? multumesc!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    O bunatate,iar prezentarea este pe masura...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

    Arata super! Merita incercat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Foarte fini si apetisanti!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

28 voturi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 4-5 linguri cu faina
  • pesmet
  • 30 g margarina
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 4 -5 ciuperci proaspete

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Truedelights

Briose tiramisu

Crema Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se

17 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri

Sirop de catina

Fructele de catina se desprind de pe crengute cu ajutorul unei furculite. Se spala apoi cu apa si

37 voturi    11 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

34 voturi    25 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Bogdan (Chef de cuisine)

salut! arata bine reteta voastra! vreau sa incerc varianta la cuptor, si as vrea sa va intreb, daca ati incercat pana acum, daca mai trebuie atata faina (in cazul cuptorului) ca si in reteta clasica? multumesc!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Retete vegetariene
Paste cu branza cheddar

Paste cu branza cheddar

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg. Intr-un castron se amesteca laptele cu smantana apoi se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Ciorba de perisoare din nuca

Ciorba de perisoare din nuca

Ciorba se prepara ca o ciorba obisnuita. Se distuie ceapa tocata impreuna cu ardeiul taiat cubulete si morcovul taiat rondele, pana

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi