autor:

mac myra

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftelute din soia

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Soia felii se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie.


Se scurge,se lasa sa se racesca si impreuna cu morcovul, si ceapa toate curatate se dau prin masina de tocat carne.


Se adauga painea inmuiata in apa calduta si stoarsa,sare,piper,usturoiul pisat,pesmetul,ouale si se omogenizeaza bine,chiar cu mana.


Din compozitia obtinuta se fac chiftelute cu mainile ude,se dau prin faina si se prajesc in uleiul incins.


Se scot pe un servetelet sa absoarba uleiul in exces.


Se pot servi asa sau cu sos de legume,sos de rosii.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simina Ana , 18 februarie 2014

    Trebuie sa incerc si eu

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2011

    Trebuie sa fie foarte bune chiftelutele niciodata n-am facut din soia eu fac din diferite legume si din porumb,praz dar mie frica de soia se spune ca este canceroasa-nici uleiul ei nu folosesc numai canola sau masline.

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Cu siguranta am sa incerc!!Arata fff bine!!!Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Sunt foarte gustoase, gatesc si eu.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Cred ca ti-au iesit foarte bune, mai ales ca soia lor nu cred ca se compara cu soia noastra.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Va multumesc pentru aprecieri.Am folosit soia felii pentru ca la Roma nu se gaseste cea in granule.O sa incerc si cu cartofii fierti cu spune Costy. Pt Silvia se pot face si la cuptor.Doar ca trebuie sa le faci mai mari sa nu se usuce prea tare.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      O reteta foarte buna pentru postul pastelui,merge sa o facem acum.Ai votul meu si nota 10 cu multe stelute.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Super reteta de post........eu am soya in boabe aici in Spania nu gasesc in felii....:((

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      este o reteta buna,dar de ce sa folosesti soia felii cand sunt granule,iar cartofii ii poti fierbe si ii transformi in piure,ceapa si morcovul taiata/dat prin razatoare,fara ou deoarece suntem in post.eu cel putin asa le fac.oricum pentru reteta ta,felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Cred ca sunt bune,dar nu se pot pregati si la cuptor?La prajit iau prea mult ulei.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      o reteta delicioasa de post...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 800 gr soia felii
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 felii paine
  • 2 oua
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri faina
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mac myra

Negresa cu gem (de post)

Se amesteca zaharul si sarea cu apa minerala pana cand acestea se topesc. Adaugam esenta de rom,

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Clatite cu vinete (de post)

Din apa minerala si faina facem un aluat ca pentru clatite.Asezonam cu sare si piper iar la sfarsit

2 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu legume

Bors de peste

Intr-o oala punem apa sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca dam focul la minim. Intre timp pregatim

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Simina Ana

Trebuie sa incerc si eu

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei cu branza

Chiftelute din dovlecei cu branza

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa. Usturoiul se rade pe ochiurile mici usturoiul.Se

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida cu branza

Sufleu de conopida cu branza

Punem conopida rupta buchetele intr-o oala cu un pic de sare si o lasam 10 minute, apoi o clatim bine si o punem la fiert in apa cu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi