Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa usturoiul zdrobit,patrunjelul,pesmetul,uleiul si oul si amestecam bine dupa care da-m la gust si cu mina amestecam bine carnea ca toate gusturile sa intre in ea.O lasam la rece 1 ora.
Dupa aceia facem chiftelute potrivite si le prajim in ulei dar numai cit sa prinda putina crusta,nu sa fie gata.
Cit chiftelutele se prajesc pregatim si sosul.
Intr-o tigaie adinca punem 2linguri de ulei lasam sa se incalzeasca si punem ceapa si usturoiul sa se prajeasca putin sa fie aurie adaugam carcum,supa si lamaia si lasam ca sosul sa dea in clocot.
Cind incepe sa fiarba se face focul mic si se pun chiftelele intr-un singur strat si le lasam sa fiarba 20 de minute pina sosul scade putin dar nu ramin fara sos.Se da la gust si daca e prea acru 1 lingurita de zahar schimba gustul .Se serveste cu mamaliguta calda.
Eu le pregatesc aproape de masa ca sa nutrebuie sa le incalzesc inca o data.Iese o mancare deosebita mai ales cu carcum dar daca nu gatiti nu este numaidecit obligatoriu.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii