autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. carne, 2-3 buc. ceapa, 1/2 pahar bulion de rosii, o felie piine alba, 1/2 buc. morcov, 1/2 buc. telina, 1 cartof, 2 linguri faina, 2 linguri untura, 2 oua, sare, piper, verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

70 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea bucati mici si se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba muiat si stors.


Se amesteca cu ouale, ceapa taiata marunt si prajita in grasime, zarzavatul ras pe razatoare, verdeata si sare. Apoi se fac chiftelute, se dau prin faina si se prajesc pe toate partile in grasime incinsa. Chiftelutele prajite se pun intr-o cratita, se adauga bulion de rosii, 1 pahar de supa de carne, 1-2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper(sau o bucatica de ardei iute). cratita se acopera cu capac si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, 10-20 minute.


Se pune apoi sare, iar cind se servesc la masa se presara cu mult patrunjel si marar verde tocat marunt.


Se servesc cu garnitura de orez fiert sau piure de cartofi
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate din carne de curcan

Carnea se amesteca cu oul,pesmetul,sare si piper dupa gust si putin oregano.Se modeleaza chiftelute

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga painea bine scursa,

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    george , 02 aprilie 2010

    Super de gustoase, multumesc

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Imi pare rau, dar acestea sunt niste chiftelute obisnuite...in niciun caz nu sunt marinate. Sosul marinat se prepara cu otet, paste de tomate, putin ulei si condimente, iar in acest sos de fierb chiftelutele pentru a deveni marinate.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Sunt delicioase...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

70 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. carne
  • 2-3 buc. ceapa
  • 1/2 pahar bulion de rosii
  • o felie piine alba
  • 1/2 buc. morcov
  • 1/2 buc. telina
  • 1 cartof
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri untura
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • verdeata

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

george

Super de gustoase, multumesc



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele. In acest timp ne ocupam de marinata. Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne