autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie carnea bucati mici si se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba muiat si stors.


Se amesteca cu ouale, ceapa taiata marunt si prajita in grasime, zarzavatul ras pe razatoare, verdeata si sare. Apoi se fac chiftelute, se dau prin faina si se prajesc pe toate partile in grasime incinsa. Chiftelutele prajite se pun intr-o cratita, se adauga bulion de rosii, 1 pahar de supa de carne, 1-2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper(sau o bucatica de ardei iute). Cratita se acopera cu capac si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, 10-20 minute.


Se pune apoi sare, iar cind se servesc la masa se presara cu mult patrunjel si marar verde tocat marunt.


Se servesc cu garnitura de orez fiert sau piure de cartofi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    george , 02 aprilie 2010

    Super de gustoase, multumesc

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Imi pare rau, dar acestea sunt niste chiftelute obisnuite...in niciun caz nu sunt marinate. Sosul marinat se prepara cu otet, paste de tomate, putin ulei si condimente, iar in acest sos de fierb chiftelutele pentru a deveni marinate.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Sunt delicioase...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

70 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. carne
  • 2-3 buc. ceapa
  • 1/2 pahar bulion de rosii
  • o felie piine alba
  • 1/2 buc. morcov
  • 1/2 buc. telina
  • 1 cartof
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri untura
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • verdeata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

george

Super de gustoase, multumesc

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de legume

Piept de pui cu garnitura de legume

Pieptul de pui se curata de pielita si se taie felii subtiri, ca pentru snitele, insa fara a-l mai bate.Il punem la marinat 30 de minute

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Galette din cartofi cu piept de curcan

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem fasiute. Sotam ceapa in 2 linguri

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne