autor:

Sidy

» » , Conserve si muraturi, Sosuri

Chisalita

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 august 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Prune

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Prunele se spala si se scot samburii.


Se dau prunele prin masina de macinat apoi se pune pasta obtinuta la fiert pe foc mic , imvartind des , sa nu se prinda de fundul cratitei.


Daca prunele nu sunt destul de zemoase , se adauga putina apa.


Se lasa la fiert o ora, o ora jumatate.


Se baga pasta in borcane .


Pe fundul unei oale se pune un prosopel peste care punem borcanele, adaugam apa si lasam sa fiarba 15 minute din momentul cand da in clocot.Lasam borcanele in apa calda pina se racesc, a doua zi. Apoi se pun in camara.


Sosul se serveste cu carne rasol si piure de cartofi.


Pofta buna !

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Magiunul era cu zahar.Asta cred ca e altceva.Si la mine chisalita este total altceva.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Nu am mai mancat chisalita de cand facea bunica. Ce buna era!!!

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Am inteles.

    • Fara foto

      Sidy , 31 august 2009

      Alina ...magiunul este gros , se poate unge pe paine ! Chisalita este ca un sos....mai moale( curge) !

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Sidy, eu ii spuneam magiun la ce ai facut tu ! Dar sti cum este, cate bordeie atatea obiceie ! In oltenia ciselita este altceva .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Prune

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas

3 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Tiramisu de legume

Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze, Punem ouale de prepelita la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

mirey (Chef de cuisine)

Magiunul era cu zahar.Asta cred ca e altceva.Si la mine chisalita este total altceva.



Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de rosii Provencale

Sos de rosii Provencale

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar eu, unul, mult mai gustos si mai

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri
Muschiulet de porc in sos de soia

Muschiulet de porc in sos de soia

-Se curăță, se spală carnea și se porționează în bucăți aproximativ egale de 4-5 cm, sau după preferință. Cu cât

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne