autor:

Sidy

» » , Conserve si muraturi, Sosuri

Chisalita

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Prune

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Prunele se spala si se scot samburii.


Se dau prunele prin masina de macinat apoi se pune pasta obtinuta la fiert pe foc mic , imvartind des , sa nu se prinda de fundul cratitei.


Daca prunele nu sunt destul de zemoase , se adauga putina apa.


Se lasa la fiert o ora, o ora jumatate.


Se baga pasta in borcane .


Pe fundul unei oale se pune un prosopel peste care punem borcanele, adaugam apa si lasam sa fiarba 15 minute din momentul cand da in clocot.Lasam borcanele in apa calda pina se racesc, a doua zi. Apoi se pun in camara.


Sosul se serveste cu carne rasol si piure de cartofi.


Pofta buna !
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Dulceata din flori de salcam

Florile de salcam proaspat culese,se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Din categoria condimente verzi congelate – Menta

Multe mancaruri nici nu le putem imagina fara gustoasele si sanatoasele condimente verzi... Bunica

3 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Magiunul era cu zahar.Asta cred ca e altceva.Si la mine chisalita este total altceva.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Nu am mai mancat chisalita de cand facea bunica. Ce buna era!!!

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Am inteles.

    • Fara foto

      Sidy , 31 august 2009

      Alina ...magiunul este gros , se poate unge pe paine ! Chisalita este ca un sos....mai moale( curge) !

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Sidy, eu ii spuneam magiun la ce ai facut tu ! Dar sti cum este, cate bordeie atatea obiceie ! In oltenia ciselita este altceva .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Prune

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Clisa (slanina) fripta si pita picurata

Pe vremuri se iesea la iarba verde pentru clisa fripta si pita cu ceapa,picurata, alaturi de un pahar,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Shawarma libaneza de pui

Boabele de coriandru si ardeiul iute uscat le sfaramam fin de tot , intr-un mojar. Vom lua din praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem intr-un vas termorezistent. Ardeii

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Pasti

mirey (Chef de cuisine)

Magiunul era cu zahar.Asta cred ca e altceva.Si la mine chisalita este total altceva.



Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume Dam dovlecel

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
tzatziki reteta traditional greceasca

tzatziki reteta traditional greceasca

Tzatziki - sos cu iaurt Reteta traditional greceasca, care se pregateste in 10 minute. Se poate servi cu fripturi de pui, miel sau

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri