autor:

Sidy

» » , Conserve si muraturi, Sosuri

Chisalita

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Prunele se spala si se scot samburii.


Se dau prunele prin masina de macinat apoi se pune pasta obtinuta la fiert pe foc mic , imvartind des , sa nu se prinda de fundul cratitei.


Daca prunele nu sunt destul de zemoase , se adauga putina apa.


Se lasa la fiert o ora, o ora jumatate.


Se baga pasta in borcane .


Pe fundul unei oale se pune un prosopel peste care punem borcanele, adaugam apa si lasam sa fiarba 15 minute din momentul cand da in clocot.Lasam borcanele in apa calda pina se racesc, a doua zi. Apoi se pun in camara.


Sosul se serveste cu carne rasol si piure de cartofi.


Pofta buna !

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Magiunul era cu zahar.Asta cred ca e altceva.Si la mine chisalita este total altceva.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Nu am mai mancat chisalita de cand facea bunica. Ce buna era!!!

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Am inteles.

    • Fara foto

      Sidy , 31 august 2009

      Alina ...magiunul este gros , se poate unge pe paine ! Chisalita este ca un sos....mai moale( curge) !

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Sidy, eu ii spuneam magiun la ce ai facut tu ! Dar sti cum este, cate bordeie atatea obiceie ! In oltenia ciselita este altceva .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Prune

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

mirey (Chef de cuisine)

Magiunul era cu zahar.Asta cred ca e altceva.Si la mine chisalita este total altceva.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Pui pe gratar si avocado cu sos fresh de salsa

Pui pe gratar si avocado cu sos fresh de salsa

Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se pune pe gratar la foc mic. Se taie avocado in 2 jumatati apoi se scoate samburele. Se

1 vot    0 comentarii
15 min
Fripturi
Salata Tzatziki

Salata Tzatziki

Se spala bine castravetele, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se va stoarce bine de apa pe care o contine si o puneti

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate de legume