autor:

Sidy

» » , Conserve si muraturi, Sosuri

Chisalita

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Prune

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Prunele se spala si se scot samburii.


Se dau prunele prin masina de macinat apoi se pune pasta obtinuta la fiert pe foc mic , imvartind des , sa nu se prinda de fundul cratitei.


Daca prunele nu sunt destul de zemoase , se adauga putina apa.


Se lasa la fiert o ora, o ora jumatate.


Se baga pasta in borcane .


Pe fundul unei oale se pune un prosopel peste care punem borcanele, adaugam apa si lasam sa fiarba 15 minute din momentul cand da in clocot.Lasam borcanele in apa calda pina se racesc, a doua zi. Apoi se pun in camara.


Sosul se serveste cu carne rasol si piure de cartofi.


Pofta buna !
Prunele se spala si se scot samburii.


Se dau prunele prin masina de macinat apoi se pune pasta obtinuta la fiert pe foc mic , imvartind
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Dulceata de coji de pepene rosu

De la pepeni, se intrebuinteaza partea alba de la coaja ( care poate fi oricat de groasa ) impreuna

40 voturi    22 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - CONOPIDA SI BROCCOLI

Congeland legumele avem avantajul ca le putem pregati mult mai repede si avem tot timpul anului legume

18 voturi    12 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Magiunul era cu zahar.Asta cred ca e altceva.Si la mine chisalita este total altceva.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Nu am mai mancat chisalita de cand facea bunica. Ce buna era!!!

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Am inteles.

    • Fara foto

      Sidy , 31 august 2009

      Alina ...magiunul este gros , se poate unge pe paine ! Chisalita este ca un sos....mai moale( curge) !

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Sidy, eu ii spuneam magiun la ce ai facut tu ! Dar sti cum este, cate bordeie atatea obiceie ! In oltenia ciselita este altceva .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Prune

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Salata austriaca de peste

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul,

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Magiunul era cu zahar.Asta cred ca e altceva.Si la mine chisalita este total altceva.

Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Carne de pui cu smantana

Carne de pui cu smantana

-Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume Dam dovlecel

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne