Choux a la creme

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Choux a la creme

Ingrediente

  • Pentru gogosele:
  • 1 pahar lapte
  • 100g unt(sau margarina Rama)
  • 6 linguri faina
  • 4 oua
  • 1 lingura zahar
  • o priza sare
  • Pentru crema de vanilie;
  • ½ l lapte
  • 4 oua
  • 60g faina sau amidon de porumb
  • 150g zahar
  • 4-6 plicuri zahar vanilat
  • 30g unt
  • o priza sare

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune paharul de lapte, untul, zaharul si priza de sare si se pune pe foc mic si cand incepe sa fiarba se pune toata faina o data si se amesteca repede si bine (eventual folositi mixerul), apoi se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana ce amestecul devine omogen. Se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se adauga pe rand cele 4 oua amestecand bine dupa fiecare ou. Se lasa sa se raceasca. Aceasta compozitie se pune intr-un pos si se formeaza mici gogosele care se pun pe o tava tapetata cu hartie pergament, la distanta intre ele (sau se pun cu lingurita). Se baga tava la cuptorul preancins la 200 g C pana sunt coapte si rumenite frumos. Se scot din tava, se lasa la racit, apoi cu ajutorul unui cutit se taie un capacel, dar nu de tot, sa ramana prins intr-o parte. Se umplu gogoselele cu crema de vanilie, sau ciocolata, se orneaza cu putina frisca, se apleaca capacelul peste umplutura si se pudereaza cu zahar pudra. Se aseaza frumos pe platou.

Crema de vanilie:

Se bat ouale intregi cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, bine de tot. Apoi se adauga faina si cate putin laptele, amestecand continuu, cu grija sa nu se formeze cocoloase (folositi mixerul). Se pune vasul pe foc si se amesteca pana ce crema se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca, apoi se umplu gogoselele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise