autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Choux, ecler cu crema de ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare; cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se amesteca energic, pt a nu se forma cocoloase, pana devine o compozitie omogena; Se da deoparte vasul,se amesteca pana se raceste putin;


In compozitia racita se adauga pe rand ouale,se incorporeaza pe rand fiecare ou si asa pana se termina ouale;


Cu ajutorul unui pos pt ornat torturi sau cu o lingurita,se ia din aluat,se fac gramajoare de coca,se aseaza in tava tapetata cu hartie pergament;


Se pot face forme forme rotunde pt choux sau ecleruri


Se coc in cuptorul incalzit ,la foc potrivit,in primele 15 minute nu se recomanda dschiderea cuptorului pt ca n vor creste; se scot din cutor dupa ce s-au rumenit uniform,se lasa sa se raceasca,fara sa fie suprapuse;


Crema :


Ciocolata se pune separat la topit in baie de aburi;


Se pun intr-o cratita toate ingredientele si se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza,apoi se pune cratita la foc mic,pana crema se ingroasa,amestecand incontinuu; la sfarsit se adauga ciocolata topita si semiracita,punand deoparte cam 30g(cu care se decoreaza chouxurile)


Cu acesta crema vom umple chouxurile,cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita(in cazul acesta le vom taia pe jumatate); Se orneaza cu ciocolata si pofta buna!


P.s. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta potrivit de tare,daca este prea moale se lasa la copt,iar daca este prea tare creste greu;

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Arata bine !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Tare bune eclerele astea.... Noua ne plac mai mult cu crema de vanilie si putina frisca...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Sunt foarte bune si foarte aspectuoase

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Mie îmi place că le-ai făcut mucuţe, nu ştiu de ce la d-na Irina nu-i plac! Oricum, felicitări la amândouă!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Vera, imi pare rau, o fi buna reteta dar rezultatul nu e incurajator. In schimb eclerele facute de silvia sunt super. Bravo! Si eu le fac pt sotul meu. Data viitoare am sa pun si o foto.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Foarte bune,fac si eu mai tot timpul.Doar ca eu pun lapte in loc de apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • ingrediente pt aluatul oparit:
  • -100ml ulei
  • -200ml apa(sau lapte)
  • -200g faina
  • -6 oua
  • -un praf de sare
  • crema:
  • -1000g zahar
  • 80g faina
  • -2 oua
  • 600ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat,200g ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de vera

Chec pufos-reteta mamei mele

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase; Galbenusurile le mixam cu zaharul

23 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Rulada cu nutella

Mixam bine ouale cu zaharul pana se dubleaza volumul Amestecam faina cu amidonul si praful de copt,adaugam

14 voturi    8 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

43 voturi    13 comentarii
18 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata bine !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Ciocolată de casă

Ciocolată de casă

Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf. Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gogoșele pufoase

Gogoșele pufoase

Omogenizăm foarte bine kefirul cu zahărul, zahărul vanilinat apoi adăugăm oul întreg. Adăugăm făina amestecată cu puțină

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse