autor:

autor

» » Prajituri

Ciocolata alba

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
50 ml. apa, 500 g zahar, 1 pachet margarina sau unt, 500 g lapte praf, zeama de la o lamiie mai mica, sau jumatate de la una mai mare, zahar vanilat sau esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

142 voturi

Mod de preparare

Se pune pe foc zaharul cu apa si margarina, se amesteca tot timpul, pina se topeste zaharul.


Se da putin la o parte, apoi se pune laptele praf si zeama de lamiie, si se amesteca pe foc mic pina se inglobeaza totul.


Se pune intr-o tava un celofan uns cu unt sau margarina, se toarna compozitia calda si se da la rece. O data racita, se taie in diferite forme.

Retete
Alte retete din Prajituri

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Blatul este facut dupa reteta clasica. Topim intr-o cratita untul, laptele, zaharul si cacao.Racim

2 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    diana (Bucatar sef):

    foarte buna. eu am mai pus putina ciocolata de menaj alba si pe deasupra am pus bucatele de coaja de portocala si seminte de dovleac....am impresionat-o pe soacramea de revelion...a iesit o nebunie:)

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

    foarte gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

142 voturi

Ingrediente

  • 50 ml. apa
  • 500 g zahar
  • 1 pachet margarina sau unt
  • 500 g lapte praf
  • zeama de la o lamiie mai mica
  • sau jumatate de la una mai mare
  • zahar vanilat sau esenta de rom

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

mira (Chef de cuisine)

foarte gustoasa.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat. Intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse