autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: sandytza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune int-o craticioara 50 ml apa cu 100 gr zahar si se pune pe foc.


Cand zaharul s-a topit se adauga 75 gr unt. untul s-a topit se adauga 3 linguri cacao si 1/2 fiola esenta de rom.


Se ia de pe foc si se adauga 130 gr lapte praf.


Se pune intr-o tava mica si se lasa la racit 10 minute , timp in care se prepara ciocolata alba.


Se pune pe foc la fel ca la cea neagra, apa cu zaharul, cand s-a topit zaharul se adauga untul si esenta de vanilie.


Se ia de pe foc si se adauga 100 gr lapte praf.


Se toarna peste ciocolata neagra din tava si se lasa la racit pana se face a doua portie de ciocolata neagra la fel ca si prima.


Se toarna aceasta peste ciocolata alba si se lasa sa se raceasca .


Daca vreti sa faceti o tava cat una normala de prajitura , dublati portiile.

  • Reteta testata de 6 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Gem DeDude

    Gem DeDude (Chef de cuisine):

    Am facut numai partea de ciocolata neagra, cu fulgi de cocos, cu alune si cu stafide si simpla. :D E delicioasa! Multumesc mult pentru reteta!

  • Fara foto

    stoica mihaela (Chef de cuisine):

    o reteta usoara si foarte delicioasa!

  • andreea p

    andreea p (Maestru bucatar):

    prima data am incercat sa pun in compozitie visine dar din nefericire nu mi a iesit insa uramatoarea data a fost un succes ..

    • DENISIA

      DENISIA (Chef de cuisine):

      Am pregatit aceasta reteta insa, asa cum au spus si fetele mai jos, ciocolata alba nu se intareste. Am bagat-o putin si in congelator si degeaba. Eu cred ca ceva nu este corect in reteta. Probabil ca trebuie mai mult lapte praf la ciocolata alba sau un intaritor gelatina ceva... Gustul de unt este foarte puternic. Am adaugat in plus fata de reteta vanilie de Bourbon la partea de ciocolata alba si putina esenta de portocale la cealalta.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine):

      Am testat-o si eu dar am avut lapte praf de bebe Nan 2 si margarina Delma si din pacate mi-a iesit o chestie lipicioasa pe care am aruncat-o.Sa-mi fie invatatura de minte sa respect reteta! Arata foarte bine si nu ma las pana nu-mi iese.

    • Alexgirl

      Alexgirl (Chef de cuisine):

      Am incercat aceasta reteta, foarte buna a iesit insa nu am reusit sa o intaresc decat putin, iar daca o lasam prea mult la caldura se topea.Multumesc

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 35 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Narcisa Gardos , 10 martie 2014

    foarte buna

  • Fara foto

    Amély P. Angélique , 01 februarie 2014

    zaharul se dizolva,nu se topeste :))

  • Fara foto

    Vasilica Costache , 17 ianuarie 2014

    Super bun.............

    • Fara foto

      Mara Nacu , 05 iunie 2013

      super bun....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Delicioasa si frumos prezentata...

    • Fara foto

      elena28 (Bucatar) , 10 octombrie 2010

      Am preparat si eu dupa aceasta reteta si a iesit foarte gustoasa. Va multumesc pentru ca ati publicat-o!

    • Fara foto

      andreea , 03 iunie 2010

      arata super bn...am so incerc si eu:X

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Pare tare buna si f reusita, imi place cum arata.

    • Fara foto

      doryyyy , 18 mai 2010

      sper sa fie buna:p

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Arata foarte bine!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Arata super .Felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte frumoasa, buna, buna.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Arata extraordinar!Eu pastrez cutiile de la bomboane si pun ciocolata in forme.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Arata suuuuuper. Trebuie sa fie o bunatate.Felicitari si din partea mea!

    • Fara foto

      loriblondi , 10 martie 2010

      ciocolata de casa nu se face cu lapte praf nici nan si nici alt tip de lapte de la bebe. Se gaseste lapte praf raraul sau ceva de genul si ii la cutie de jumate kg. Cu ala iese un deliciu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Excelent arata ciocolata ta!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Arata intrun mare fel, nici nu am vazut asa aspectoasa ca a ta, felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Arata foarte bine, sandytza, felicitari, am salvat reteta.

    • Fara foto

      alexandra , 18 ianuarie 2010

      nu aveti de ce sa va fie frica ca sa o faceti. Un sfat . Nu folositi lapte pentru praf bebe. E mai bun laptele praf normal si e si mai ieftin. Cand turnati ciocolata in tava dej trebuie sa fie destul de tare. Daca nu e tare , mai adaugati lapte praf s asa nu dati gres sigur. Eu cand am facut-o asta era asa de tare ca putem sa fac bilute daca vroiam. Nu curgea.

    • Fara foto

      mihaela maria89 , 16 ianuarie 2010

      mmmmmmmmmmmmmm ce sa mai zic,e delicioasa

    • mada14

      mada14 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      vreau si eu so incerc doar ca imi este frica de rezultate

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Arata super!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Ce bine arata............si ce buna trebuie sa fie.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      O delicatesa......

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Felicitari! Apetisanta ciocolata ta.

    • doina

      doina (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Am intrat pe site acum 1 ora in cautare de inspiratie pentru ceva dulce si bun si mi-a facut cu ochiul ciocolata de casa. Am pregatit-o de sezon estival, adica doar in culoarea bronzata, deoarece se apropie ora la care vine sotul meu de la serviciu si vreau sa-i fac o surpriza culinara. Nu am avut toata cantitatea de lapte praf si am completat cu nuca de cocos (multumesc comentatorilor pentru sugestie), cu stafide si cu nuca usor prajita. Am avut in casa lichior crema de cafea si am imbunatatit un pic aroma (in bucatarie miroase f apetisant). Multumesc mult Sandytzei pentru sugestie si va doresc tuturor sa va reuseasca tot ce va propuneti!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Mariana lapte praf de bebe nu e bun pt ciocolata de casa, poate daca puneai o cantitate mai mare de lapte praf iti iesea...poate...nu trebuia sa o arunci , puteai pune cocos s-au biscuiti macinatai si ieseau niste bilute de cocos.

    • Fara foto

      donici alexandra , 26 iulie 2009

      Misto ciocolata!

    • Fara foto

      sandytza (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Fetelor, din cate vad la multe nu vi s-a intarit ciocolata. E chestie de lapte praf. De pinde de care folositi. Eu nu folosesc de bebe eu folosesc nestle dar normal. In Ro nu mai stiu ce foloseam dar sa tineti cont ca inainte sa o puneti in tava trebuie sa fie destul de tare nu lichida. Asa ca daca nu e destul de tare mai adaugati lapte praf. Eu in tava am pus-o si am apasa-ti cu degetele sa se aseze bine. Deci puneti maimult lapte praf.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Foarte, foarte frumoasa!

    • ancuta postolache

      ancuta postolache (Maestru bucatar) , 13 iulie 2009

      In poza arata super, mie nu mi-a iesit chiar asa.

    • Fara foto

      sandytza , 07 iulie 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Arata minunat...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Felicitări v-a ieşit f. frumoasă Ciocolata de casă! Ce aspect frumos îi dă sâmburii de nucă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

486 voturi

Ingrediente

  • 225 gr unt
  • 360 lapte praf
  • 6 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 300 gr zahar
  • 150 ml apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de sandytza

Tort cu mousse de ciocolata si vanilie

Se separa ouale pentru blat . Galbenusurile se amesteca cu zaharul, praful de copt stins cu otet,

6 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Salata de cruditati cu atun si sos de maioneza cu pasta de rosii

Se aseaza pe un platou salata, dupa care in ordinea preferata restul ingredientelor lasand la urma

10 voturi    5 comentarii
5 min
Salate cu peste

Tort cu mousse de ciocolata

Prepararea blatului Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar

60 voturi    22 comentarii
40 min
Retete de Craciun

Narcisa Gardos

foarte buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Fondante de ciocolata cu fistic

Fondante de ciocolata cu fistic

Intr-o tigaie punem ciocolata rupta cuburi si o punem peste un vas cu apa la bain-marie amestecand incontinuu pana se topeste bine. O

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse