Ciocolata de casa,cu aroma de portocala

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata de casa,cu aroma de portocala

Ingrediente

  • Ciocolata de casa se prepara in f.multe feluri.Va dau reteta mea.O fac de f.mult timp si reuseste sigur.
  • Trebuie lucrat repede.Inconvienentul e ca trebuie lasata mult timp in frigider.
  • Aceasta ciocolata nu e f.dulce.
  • De obicei,o fac cu aroma de portocale,dar se poate face si cu alta aroma;o fac,mai rar,cu aroma de cirese:in loc de coji de portocale,se pun cirese confiate si esenta de cirese.In cazul acesta,se renunta la migdale.
  • -500 g zahar
  • -450-500 g lapte praf
  • -150 ml de apa
  • -30-40 g de migdale,decojite,maruntite(nu macinate);sau alune,nuci….
  • -3-4 lingurite de coji de portocale: http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/coji-de-portocale-gem-pentru-prajituri-budinci.html sau 1-2 lingurite de coji de portocale confiate
  • -100 g de cacao
  • -100 g de unt
  • -15-20 ml de zeama de lamiie(zeama de lamiie,se pune,sa nu se zahariseasca)
  • -esenta de rom(dupa gust)
  • -1 lingurita de zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul,zaharul,apa si zeama de lamiie.Se pune(cratita) pe aburi,mestecind tot timpul,pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc,putin si se adauga laptele praf si cacaua(NEAPARAT cernute), migdalele si cojile de portocale.

Se pune,iar pe aburi,se amesteca f.bine;se lasa pe aburi,doar sa se infierbinte.Pe urma,se ia de pe aburi si se pune vanilia si esenta de rom;daca doriti o aroma ,mai puternica de portocala,se pune niste esenta de portocale.Se amesteca f.bine(aveti grija:compozitie e putin tare),apoi se pune intr-o tava de cca

30/30 cm,unsa cu unt,cu grosime de cca 1,5 cm.

In tava,ciocolata se preseaza si se netezeste,cu mina.

Eu,n-am avut,asa ca am folosit 2 tavi.Una de cca 25/18 cm si cealalta de cca 19/12 cm.

Apoi,se pune in frigider.Se lasa cam 24 de ore.Dupa aceea,se taie(de preferat cu un cutit fierbinte;infierbintam cutitul,in apa fierbinte),in bucatele de cca 2,5/2,5.

Timpului de preparare,nu adaug timpul de racire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise