autor:

mirey

» » Dulciuri diverse

Ciocolata si bomboane de casa

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
75 ml apa, 25 g lichior(cirese amare), 200 g zahar, un pachet lapte praf(130 g), 10 nuci, 50 g cacao, 100 g unt topit si racit, 100 gr ciocolata menaj alba

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se fierbe apa cu zaharul pana devine un sirop gros,se adauga lichiorul si se mai fierbe un pic.


Se ia de foc si se adauga laptele praf,cacaoa,untul si nucile.Aceasta compozitie se pune in forme pentru bomboane(o cutie in care au fost bomboane)si in tava(cu folie) pentru ciocolata. topeste ciocolata alba si se pune peste ciocolata neagra.


Se lasa la frigider cateva ore.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Inel cu nutella

Se dizolva drojdia cu putin zahar si putina apa calda iar dupa ce a dospit cateva minute se rastoarna

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Prajitura turnata cu mere

Mod de preparare Mere: Punem merele la calit impreuna cu 5-6 linguri de zahar si scortisoara si

8 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Georgiana Cosac

    Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

    Par delicioase!

  • Fara foto

    Alina , 15 martie 2010

    Nadia Maria, ca sa ti se intareasca, nu trebuie mai mult lapte praf sau unt! Secretul consta in siropul care-l faci. Daca nu il lasi sa fiarba cat trebuie, de aceea nu se leaga, nu se intareste! Poti verifica siropul astfel: iti iei un paharel mic transparent, in care pici o picatura de sirop. Cand aceasta se face ca un cristal pe fundul paharului, inseamna ca siropul este fiert suficient . Abia apoi poti sa continui reteta!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Arata foarte bime, Si ce idee cu tavita de la bomboane. Super. Ciocolata neagra mi se pare putin cam lichida , se intareste?ca la reteta ce o am eu e mult mai mult lapte praf si unt si nu se intareste ca si o ciocolata din comert. Felicitari am sa incerc aceasta reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Un deliciu...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Felicitari! Ai votul meu

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      la fel prepar si eu! Sunt delicioase!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      waw ,ce minunatie,arata bine de tot.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 75 ml apa
  • 25 g lichior(cirese amare)
  • 200 g zahar
  • un pachet lapte praf(130 g)
  • 10 nuci
  • 50 g cacao
  • 100 g unt topit si racit
  • 100 gr ciocolata menaj alba

Raporteaza reteta

Retete
de mirey

Compot de gutui

Se spala gutuile, se curata (nu de coaja), se taie felii sau cubulete, se pun in borcane (cam o gutuie

22 voturi    18 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Tort Denisa

Mod de preparare: Blat de cacao: Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa

7 voturi    2 comentarii
4h
Torturi

Dulceata de soc

Palariile de soc bine coapte,se spala si se aleg bobitele. Masuram cu o cana cat soc avem si punem

30 voturi    11 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Georgiana Cosac (Chef de cuisine)

Par delicioase!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Pr?jitur? cu crem? de zah?r ars

Pr?jitur? cu crem? de zah?r ars

O prajitura simpla dar minunata. Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il turnam intr-o forma de guguluf.Mixam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Punem in blender ciocolata rupta bucatele ii dam cateva pulsuri. Peste, adaugam miezul de nuca si mai pulsam pana si aceasta este maruntit. Untul,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse