autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de pui

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 mai 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
500 g carne pui, 2-3 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 cartof mare, 1 telina mica, 2 ceapa, 2 rosii, 2 galbenusuri, 200 ml smantana, patrunjel verde, 1 cana zer, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

24 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga.


Carnea spalata se pune la fiert in apa cu sare si in momentul cand fierbe se spumuieste.


Se adauga zarzavatul si celelalte legume, se completeaza cu apa daca mai este nevoie si se asezoneaza, lasand apoi sa fiarba bine toate.


Cand sunt toate fierte se stinge focul sub ciorba.


Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si se adauga apoi un polonic cu ciorba fierbinte. Amestecam si rasturnam compozitia peste ciorba.


Acrim ciorba cu zer sau cu ce va place mai mult, dar zerul ii da un gust mai bun.


Servim ciorba cu ardei iute.


Pofta mare !

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mary Si Alexia Porojan , 13 februarie 2014

    tarhonul da un gust foarte bun la toate ciorbitele de fasole, de perisoare ,de pui.

  • Fara foto

    Cosmina Dumitras , 18 octombrie 2013

    SARE DE LAMIIE DACA DORITI SA FIE MAI ACRISOARA

  • Fara foto

    Nicoleta Nita , 19 iunie 2013

    la noi se pune si tarhon.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      O bunatate ciorbita ta...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Are tot, tot, tot ce-i trebuie ciorba ta . As vrea sa-i pot gasi un cusur, dar pofta provocata de prezentarea ta nu ma lasa !?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Delicioasa! Ce culori!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Tare gustoasa.Buna ca toate ciobele tale.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Zerul si smintina ii da un gust foarte bun.......imi place foarte tare.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      este foarte buna.

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Ziua buna, uite cum te prind ca postezi retete....buna ciorbitza si chiar ma gandeam sa caut ceva ardelenesc,fara porc ca tare mii dor de mancarea romaneasca....felicitari arata delicioasa. Duminica placuta Sidy

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

24 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne pui
  • 2-3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 cartof mare
  • 1 telina mica
  • 2 ceapa
  • 2 rosii
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • 1 cana zer
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Tiramisu de legume

Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze, Punem ouale de prepelita la

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

Clatite cu mar si scortisoara

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu un praf de sare.Cand sunt spuma , adaugam zaharul

2 voturi    4 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Fricassee-ul este de fapt o carne prajita ,servita cu un sos alb cu smantana.Se face foarte simplu

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate ciorbita ta...



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de primavara

Bors de primavara

In oala cu ulei se calesc ceapa, ardeiul gras si tija de telina taiate cubulete, se adauga morcovul si dovlecelul rase, cartofii curatati,

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe