autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de salata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute.


Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa la racit. In acest timp, se taie marunt slaninuta si usturoiul si se pun la prajit in oala intr-o lingura de ulei. Salata racita se taie foarte marunt si se adauga peste usturoi si slanina.


Se adauga imediat otetul lasind sa se caleasca putin si salata.


Se adauga 4-5 cani de apa si laptele si se lasa sa dea un clocot.


Se ia de pe foc, se adauga mararul tocat fin si se drege cu ouale batute cu smintina. Otetul trebuie adaugat inaintea laptelui in cantitatea necesara pentru a nu se taia ciorba.


Se serveste fierbinte cu mamaliguta

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ardeleanu' , 01 iunie 2010

    ardeleneasca? eventual daca nu punem mararul, in rest e ok

Dificultate

Medie

Timp

45 min

61 voturi

Ingrediente

  • 4-5 salate frumoase
  • 4-5 catei de usturoi
  • o felie slanina afumata
  • 2-3 linguri otet
  • 1 1/2 l lapte dulce fiert
  • 2 oua
  • 3-4 linguri smintina,
  • o legatura marar verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Fara foto

ardeleanu'

ardeleneasca? eventual daca nu punem mararul, in rest e ok

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe