autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de salata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4-5 salate frumoase, 4-5 catei de usturoi, o felie slanina afumata, 2-3 linguri otet, 1 1/2 l lapte dulce fiert, 2 oua, 3-4 linguri smintina,, o legatura marar verde

Dificultate: Medie Timp: 45 min

61 voturi

Mod de preparare

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute.


Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa la racit. In acest timp, se taie marunt slaninuta si usturoiul si se pun la prajit in oala intr-o lingura de ulei. Salata racita se taie foarte marunt si se adauga peste usturoi si slanina.


Se adauga imediat otetul lasind sa se caleasca putin si salata.


Se adauga 4-5 cani de apa si laptele si se lasa sa dea un clocot.


Se ia de pe foc, se adauga mararul tocat fin si se drege cu ouale batute cu smintina. Otetul trebuie adaugat inaintea laptelui in cantitatea necesara pentru a nu se taia ciorba.


Se serveste fierbinte cu mamaliguta
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit

3 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare acrita cu bors

Dupa ce am spalat si am curatat legumele le dam pe razatoarea mare si le punem la calit in vasul

29 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ardeleanu' , 01 iunie 2010

    ardeleneasca? eventual daca nu punem mararul, in rest e ok

Dificultate

Medie

Timp

45 min

61 voturi

Ingrediente

  • 4-5 salate frumoase
  • 4-5 catei de usturoi
  • o felie slanina afumata
  • 2-3 linguri otet
  • 1 1/2 l lapte dulce fiert
  • 2 oua
  • 3-4 linguri smintina,
  • o legatura marar verde

Raporteaza reteta

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

14 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Fara foto

ardeleanu'

ardeleneasca? eventual daca nu punem mararul, in rest e ok



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Lemonato supa vitel

Lemonato supa vitel

Lemonato ( supa vitel cu lamaie) reteta greceasca Fierbem carnea ( eu o fierb de seara). Curatam morcovii si taiem in patru. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Am ales ca ciorba, cea de miel fiind Sarbatorile Pascale! La ciorba de miel vom folosi, oasele pulpelor, pieptul si gitul.Eu am folosit

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe