festivalul blogurilor gustoase

autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA CU BULION SI GALUSTE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Punem la fiert intro oala 3 l apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam ceapa taiata marunt, apoi restul zarzavatului si cateva frunze intregi de patrunjel, pe care le scoatem dupa ce si-au dezvoltat aroma. Cand zarzavatul e fiert, adaugam bulionul si reducem focul pana terminam galustele. Intre timp preparam aluatul pt galuste: batem bine 3 oua la care adaugam o cescuta de gris. Acest aluat il punem la prajit in putin ulei, intro tigaie mare cu diametrul de 28 cm, se prajeste la foc moale pe ambele parti. Lasam aluatul sa se raceasca, dupa care il asezam pe o planseta sau pe o tava inox si cu forme de plastic decupam aluatul. Punem figurinele rezultate la fiert in ciorba, la foc moale sa nu se zdrobeasca. Adaugam vegeta, potrivim de sare si cand galustele sunt fierte stingem focul. Ciorbica e aspectoasa si tentanta chiar si pt copilaii mofturosi.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 28 aprilie 2010

    Sidy, printesa mofturoasa mananca foarte rau.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Nu se poate sa nu fi fost coada la aceasta minunata ciorba pe care ai facut-o cu atata rabdare, bunico ! Nota maxima de la mine....

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 27 aprilie 2010

    Am incercat sa imi atrag nepotica mofturoasa la ciorbica, dar nu am avut rezultate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      O bunatate si o frumusete de supita...Ne place mult supa de rosii cu galuste..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      FOARTE INTERESANT. Am sa incerc si eu metoda aceasta. Sa vad daca imi reusesc. FelicitaRI!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Interesanta si gustoasa...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Foarte frumoase galustile!

    • Fara foto

      maria elena , 16 noiembrie 2009

      Multumesc mult Medi!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Ce frumos arata galustele...........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 3 oua
  • 1 cescuta gris
  • ulei pt prajit aluatul de gris
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 lingurite vegeta cu gust de gaina
  • 500 ml bulion (o jumatate de litru)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

19 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

burdulea maria elena

Sidy, printesa mofturoasa mananca foarte rau.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos

Bors de cocos

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam

1 vot    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe