autor:

Doina  Varga

» » , , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba cu perisoare de curcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit in ulei cateva minute. Cealalta ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu putin ulei si ketchup, se caleste cateva minute si se adauga 50 ml apa si orezul.


Se lasa pe foc pana ce orezul absoarbe toata zeama.


Intr-o oala puneti la fiert 3 litri de apa cu putina sare, adaugati telina, dovlecelul, ardeiul gras si cartoful taiate bucati. Cand clocoteste, adaugati in oala legumele calite si lasati sa fiarba la foc mic 30 minute.


Intr-un castron puneti carnea tocata, adaugati orezul calit cu ceapa, omogenizati amestecul, verdeata tocata, condimentati si formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le asezati pe o farfurie uda.


Dupa ce a fiert ciorba, puneti putina apa rece ca sa se opreasca din fiert, dati focul foarte mic si puneti incet perisoarele. Cand se ridica la suprafata, sunt aproape fierte.


Separat clocotiti borsul, apoi adaugati-l peste ciorba. Daca folositi Bors magic sau concentrat de bors, le puneti direct in ciorba.


Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 10 minute si este gata. Dregeti gustul cu sare, piper. In supiera amestecati smantana cu putina zeama de la ciorba si cu leusteanul tocat, apoi adaugati ciorba si perisoare. Asezati deasupra o frunzulita de leustean.


Se serveste cu ardei iuti, cine doreste poate s-o acreasca cu zeama de lamaie sau otet, direct in farfurie.


Pofta buna.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Ivascu , 19 februarie 2014

    foarte gustoasa

  • Fara foto

    Marieta Pall , 23 decembrie 2013

    Am incercat este chiar mai buna decit cu carne de porc.Super.

  • Fara foto

    Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

    Imi place

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Multumesc mult, Valentina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Acum nu mai am, dar cand mai fac, te anunt. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      O ciorba de perisoare apetisanta...Nu mancati tot...lasati si pentru mine...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Minunata ciorba ta de perisoare, draga Doina.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Arata minunat ciorba ta de perisoare, Doina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de curcan
  • 1-2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel mic
  • 50 g telina
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 70 g orez
  • 1 legatura leustean
  • 1 rosie
  • 50 k ketchup
  • 1 litru bors (1 plic Bors magic sau 1 cub concentrat bors)
  • smantana pentru dres dupa gust
  • 20 ml ulei
  • sare
  • piper (1 cub concentrat de pui)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

16 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
7 retete de pasca pentru masa de Paste

7 retete de pasca pentru masa de Paste

  Pentru multi dintre noi fiecare sarbatoare este un prilej de a gati cele mai delicioase preparate, pentru ca mai apoi

3 voturi   2 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Cupcakes de Paste

Cupcakes de Paste

Ingrediente pentru aluatul de cupcake: ½ pahar făină albă (110 g), 110 g Rama Maestro,  ½ pahar zahăr fin (80

2 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

Perioada Sfintelor Sarbatori de Pasti se numara cu siguranta printre momentele noastre preferate din an. In zilele de Pasti suntem

10 voturi   10 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele