Retete de Craciun si Revelion Descarca cartea

autor:

Doina  Varga

» » , , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba cu perisoare de curcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit in ulei cateva minute. Cealalta ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu putin ulei si ketchup, se caleste cateva minute si se adauga 50 ml apa si orezul.


Se lasa pe foc pana ce orezul absoarbe toata zeama.


Intr-o oala puneti la fiert 3 litri de apa cu putina sare, adaugati telina, dovlecelul, ardeiul gras si cartoful taiate bucati. Cand clocoteste, adaugati in oala legumele calite si lasati sa fiarba la foc mic 30 minute.


Intr-un castron puneti carnea tocata, adaugati orezul calit cu ceapa, omogenizati amestecul, verdeata tocata, condimentati si formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le asezati pe o farfurie uda.


Dupa ce a fiert ciorba, puneti putina apa rece ca sa se opreasca din fiert, dati focul foarte mic si puneti incet perisoarele. Cand se ridica la suprafata, sunt aproape fierte.


Separat clocotiti borsul, apoi adaugati-l peste ciorba. Daca folositi Bors magic sau concentrat de bors, le puneti direct in ciorba.


Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 10 minute si este gata. Dregeti gustul cu sare, piper. In supiera amestecati smantana cu putina zeama de la ciorba si cu leusteanul tocat, apoi adaugati ciorba si perisoare. Asezati deasupra o frunzulita de leustean.


Se serveste cu ardei iuti, cine doreste poate s-o acreasca cu zeama de lamaie sau otet, direct in farfurie.


Pofta buna.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Ivascu , 19 februarie 2014

    foarte gustoasa

  • Fara foto

    Marieta Pall , 23 decembrie 2013

    Am incercat este chiar mai buna decit cu carne de porc.Super.

  • Fara foto

    Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

    Imi place

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Multumesc mult, Valentina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Acum nu mai am, dar cand mai fac, te anunt. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      O ciorba de perisoare apetisanta...Nu mancati tot...lasati si pentru mine...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Minunata ciorba ta de perisoare, draga Doina.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Arata minunat ciorba ta de perisoare, Doina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de curcan
  • 1-2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel mic
  • 50 g telina
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 70 g orez
  • 1 legatura leustean
  • 1 rosie
  • 50 k ketchup
  • 1 litru bors (1 plic Bors magic sau 1 cub concentrat bors)
  • smantana pentru dres dupa gust
  • 20 ml ulei
  • sare
  • piper (1 cub concentrat de pui)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Oua umplute cu sunca si ciuperci

Ouale umplute se pot prepara in zeci si zeci de feluri, depinde ce ingrediente aveti la indemana.

50 voturi    13 comentarii
35 min
Retete de Pasti
Retete de Craciun si Revelion
Bucatarul stie tot
Sfaturi
Craciun pentru toti
10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

Deserturile sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale mesei de Sarbatori. Si pentru ca oferta este variata, ne-am gandit

0 voturi   0 comentarii
Craciun pentru toti
Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Pe Andrei Aradits il stim din spectacolele de teatru, dar si din juriul emisiunii "Te cunosc de undeva". De cateva luni,

1 voturi   1 comentarii
Craciun pentru toti
Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

  Craciunul se apropie cu repeziciune, iar cei dragi merita sa gaseasca cele mai frumoase cadouri sub brad si cele mai bune

3 voturi   0 comentarii
Craciun pentru toti
Vezi toate articolele