autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu scarita afumata

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala zarzavatul, se toaca marunt sau se da pe razatoare si se pune la fiert in oala de ciorba.


Se opareste scarita si se portioneaza. Cand zarzavatul este aproape fiert se pun bucatile de scarita.


Se potriveste de sare cu grija deoarece, in general, afumatura este putin sarata, iar zeama de varza de asemenea.


Dupa ce au fiert toate bine se adauga sucul de rosii, taiteii si zeama de varza fiarta separat. La final se drege ciorba cu ouale batute si se adauga verdeata preferata, tocata marunt.


Se poate servi cu smantana si ardei iute.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Arata frumos,si personal imi place ciorba de afumatura acrita cu zeama de varza! O bunatate!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    e foarte gustoasa ciorba cu afaumatura! Nu fierbi si scarita odata cu zarzavatul?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    O bunatate,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Arata bine si cred ca este tare gustoasa...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Buna,buna.

    • Fara foto

      flori de piatra , 05 noiembrie 2009

      Eu am fost nevoita sa mai pun putina sare deoarece scarita nu era sarata, de data asta...Si eu am fost surprinsa, dar a iesit perfecta.Multumesc pentru comentariu.

    • Fara foto

      Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Mmm ... imi lasa gura apa numai cand citesc :) fac si eu ciorbita asta (fara taietei) si n-am adaugat niciodata sare ca lasa destul afumatura si moarea. E numai buna pentru sezonul toamna-iarna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 500-600 g scarita afumata
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • telina,
  • 1 ardei
  • taitei
  • suc de rosii
  • zeama de varza
  • 2 oua
  • sare
  • verdeata (leustean
  • telina sau tarhon)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de flori de piatra

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

12 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Dovlecei la cuptor

Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga dovleceii taiati cubulete,

14 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

vera (Chef de cuisine)

Arata frumos,si personal imi place ciorba de afumatura acrita cu zeama de varza! O bunatate!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

4 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe