autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu scarita afumata

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
500-600 g scarita afumata, , 2 cepe potrivite, , 1 morcov, , 1 pastarnac, , telina,, 1 ardei, , taitei, , suc de rosii, , zeama de varza, , 2 oua, , sare, , verdeata (leustean, telina sau tarhon)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Se spala zarzavatul, se toaca marunt sau se da pe razatoare si se pune la fiert in oala de ciorba.


Se opareste scarita si se portioneaza. Cand zarzavatul este aproape fiert se pun bucatile de scarita.


Se potriveste de sare cu grija deoarece, in general, afumatura este putin sarata, iar zeama de varza de asemenea.


Dupa ce au fiert toate bine se adauga sucul de rosii, taiteii si zeama de varza fiarta separat. La final se drege ciorba cu ouale batute si se adauga verdeata preferata, tocata marunt.


Se poate servi cu smantana si ardei iute.
Se spala zarzavatul, se toaca marunt sau se da pe razatoare si se pune la fiert in oala de ciorba.


Se opareste scarita si se portioneaz
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si

10 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Curatam zarzavaturile,le tocam si le punem la fiert. Intre timp pregatim perisoarele: taiem ceapa

4 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Arata frumos,si personal imi place ciorba de afumatura acrita cu zeama de varza! O bunatate!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    e foarte gustoasa ciorba cu afaumatura! Nu fierbi si scarita odata cu zarzavatul?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    O bunatate,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Arata bine si cred ca este tare gustoasa...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Buna,buna.

    • Fara foto

      flori de piatra , 05 noiembrie 2009

      Eu am fost nevoita sa mai pun putina sare deoarece scarita nu era sarata, de data asta...Si eu am fost surprinsa, dar a iesit perfecta.Multumesc pentru comentariu.

    • Fara foto

      Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Mmm ... imi lasa gura apa numai cand citesc :) fac si eu ciorbita asta (fara taietei) si n-am adaugat niciodata sare ca lasa destul afumatura si moarea. E numai buna pentru sezonul toamna-iarna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 500-600 g scarita afumata
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • telina,
  • 1 ardei
  • taitei
  • suc de rosii
  • zeama de varza
  • 2 oua
  • sare
  • verdeata (leustean
  • telina sau tarhon)

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

13 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Dovlecei la cuptor

Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga dovleceii taiati cubulete,

14 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

vera (Chef de cuisine)

Arata frumos,si personal imi place ciorba de afumatura acrita cu zeama de varza! O bunatate!

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe