autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ardei umpluti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt .


Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt.


Se pune la calit in putin ulei morcovii razuiti, ceapa, bucatelele de ardei si rosia. Cind sunt gata se adauga 2 l de apa , sare si piper si se lasa sa fiarba pina umplem ardeii cu urmatoarea compozitie: carnea tocata , 1/2 ceapa razuita, orezul spalat si scurs bine, marar verde tocat, sare ,piper si albusurile de la oua.


Cind fierbe ciorba adaugam ardeii umpluti si lasam sa fiarba. Daca mai este nevoie se mai pune apa ca sa depaseasca inaltimea ardeilor.


Cind toate sunt fierte, galbenusurile se amesteca cu zeama de lamaie , smantana si un polonic ciorba fierbinte. Stingem focul sub ciorba si adaugam compozitia de galbenus cu smantana. Amestecam si punem patrunjel verde deasupra.


Se poate servi cu ardei iute si smantana, alaturi...

  • 36 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilena Bobu , 01 iunie 2014

    nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

  • Fara foto

    Maria Hada , 13 aprilie 2014

    Bravo ;)

  • Fara foto

    Steven Russell , 13 aprilie 2014

    multumesc :) voiam sa spun ca am gatit-o, nu doar am gustat-o :) a iesit super buna!

    • Fara foto

      Alin-Stefan Gehrig , 13 aprilie 2014

      sati fie de bine

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 13 aprilie 2014

      Cam asa este....

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 13 aprilie 2014

      Sa-ti fie de bine !

    • Fara foto

      Steven Russell , 13 aprilie 2014

      Ciorba mea preferata! Azi am incercat-o si eu. Delicioasa!

    • Fara foto

      Lokodi Surdu Anca Adina , 12 martie 2014

      sunt curioasa daca va place ....am incercat-o si ii f gustoasa

    • Fara foto

      Tekos Kostas Marin , 11 martie 2014

      Mersi vecina mea draga

    • Fara foto

      Lokodi Surdu Anca Adina , 11 martie 2014

      super buna !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 30 ianuarie 2014

      Buna gluma !

    • Fara foto

      Lacrama Sulea , 15 noiembrie 2013

      NICE

    • Fara foto

      Zuzu Zuzulache , 29 septembrie 2013

      BUNA TREABA

    • Fara foto

      Tarta Niculina Voichita , 15 septembrie 2013

      E gata deja? Abia astept sa ajung acasa. ce bine arata...

    • Fara foto

      Stef Stefy Stefania , 15 septembrie 2013

      foarte buna!!!!iammiiiiiiiiiiiiiii!!!!

    • Fara foto

      Anghel Nina , 30 iulie 2013

      iti lasa gura apa!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2011

      una dintre ciorbele mele favorite... arata super Sidy !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Am mancat asa ceva in zona Fagaras,mi-a placut.

    • Fara foto

      nerea , 02 decembrie 2009

      nu am mai auzit pana acum dar am sa incerc si eu.Multumesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Si eu fac des ciorba de ardei umpluti

    • Fara foto

      Nadia , 05 septembrie 2009

      E foarte buna! Mama mea facea mereu ciorba asta. Ma mir ca unii n-au auzit de ea, e o reteta foarte veche, sau poate se face numai in unele zone ale tarii!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Un deliciu...

    • Fara foto

      ruxandra , 25 august 2009

      Adaugati carne afumata in ciorba si o radacina de telina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Este foarte gustoasa reteta ta, am facut-o de multe ori si mi-a iesit minunat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Foarte bine arata, si eu fac, ne place mult.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Uite o idee inedita,m-ai facut curioasa,chiar am sa fac sa vad ce zic ai mei.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Nu am mai auzit pana acum de asa ceva, insa sunt curioasa cum este. Sotului nu cred ca ii va surade ideea, caci este putin mai ciudat. Daca este ciorba, sa fie ciorba. Daca sunt ardei, ardei sa fie. Dar merita incercata cred macar din curiozitate.

    • Fara foto

      DKNY , 07 august 2009

      E prima data cand gatesc ciorba asta,dar a iesit delicioasa..a laudat-o si sotul meu! ;)

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Foarte buna si gustoasa aceasta ciorba.Super.Felicitari!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Presupun ca si cei "1-2 patrunjei" de la ingrediente vor fi si ei "razuiti", s-a omis sa se precizeze! Eu pun si o felie de telina, tot "razuita". Ciorba de ardei umpluti este ca si mancarea de ardei umpluti, avand doar mai multa zeama si mai putin bulion de rosii, plus ingroseala cu galbenusuri. Este o ciorba foarte gustoasa, in loc de patrunjel verde eu pun frunze de telina pentru aroma. Ardeiul iute il pastrez pentru alte ciorbe, de ex. ciorba de burta.

    • Fara foto

      Maria , 30 iulie 2009

      Si eu fac ciorba asta de cand ma stiu. Este una dintre cele mai simple si gustoase de facut.Sa va spun i-am invatat pe colegii mei de birou cum sa o faca si asa ca ciorba de ardei umplut romaneasca este acum gatita si apreciata si de americani!!! Nice, right? :)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Cred ca este foarte gustoasa,merita incercata.Felicitari pentru reteta.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      O reteta foarte interesanta. Nu am mai auzit de asa ceva. Trebuie sa o incerc si eu. Multumesc de idee, Sidy.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      E buna, si mie imi place. Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Foarte bună Ciorbiţa cu ardei umpluţi. Felicitări!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      O prezentare foarte reusita.M-ai convins!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

89 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 patrunjei
  • 1 rosie
  • 5-6 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare.

55 voturi    12 comentarii
1h
Budinci

Castraveti murati in vin

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa. Luam un pumn

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Pui Basquaise

Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite

1 vot    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Ilena Bobu

nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

22 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe