autor:

CHEF DAN

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de bureti (maruntaie de miel)

Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mielul taiat cu o zi mai devreme si pus in cinghel la zvantat il aducem la tocator si cu oarece respect fata de mama Natura il transam dupa necesitatile ce ni le impunem.


Capatana cu spatele sirei si capetele de pulpa, taiate si puse in apa rece cu putin otet spalate bine si date deoparte .


Rarunchii taiati in doua, bojogul in patru, maiul in doua si clatiti cu apa rece cu otet pentru a indeparta mirosul specific pe care il are.


Matele le tragem cu o nuia sa indepartam surplusul de grasimi, le spintecam in doua, le taiem in bucati mai mici si le spalam de data asta cu apa calda cu otet si putina ceapa tocata.


Trecem la zarzavat si-i facem cele necesare pentru a incropi cea mai savuroasa ciorba din intreg intinsul tarii.


Pentru ciorba noastra o oala de 10 litri este deajuns de buna si suficienta. Pe jumatate cu apa o punem la fiert cu tot ce inseamna bucati de miel si avem grija sa spumuim bine pentru ca ciorba sa fie clara si limpede.


Tocam ceapa, morcovul si telina dar fara sa uitam de ardei si ceapa verde, le tragem intr-o tigaie separat si le adaugam in oala peste bucati sa fiarba impreuna.


Un secret: un mirlic al acestei ciorbe sta in partea groasa a leusteanului care i-l taiem mai mare si-l punem la fiert cu toate cele.


Deja simt cum aroma de leustean se raspandeste peste tot in bucatarie.


Borsul il punem la incalzit spre a-l adauga in oala. Potrivim de sare si de acru, mai lasam 10 minute la fiert si tragem oala de pe foc pentru a o lasa la odihna.


Jumatate din frunzele de leustean le tocam si le punem ino ciorba, urmand ca celelalte sa le pastram pentru servire.


Aceasta ciorba poate fi insotita la servire de ardei iuti, smantana si leustean verde tocat.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Maruntaie de miel (rarunchi
  • bojog
  • mai
  • mate),
  • Oase de miel (capatana
  • sira
  • coada),
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • o telina mai mica,
  • Un ardei mare si gras,
  • 4 chite de leustean,
  • 2 chite de ceapa verde,
  • 1,5 litri de bors de casa,
  • sare,
  • ulei 100 ml,
  • otet 150 ml

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de CHEF DAN

Cozonac

Aducem faina in camera unde framantam impreuna cu celelalte ingrediente cerute in lista, Se

2 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Blat de tort

Adunam de prin camara toate cele de trebuinta pentru a putea optimiza temperatura ingredientelor

2 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Torturi

Bors Natural

Pornind de la inceputul inceputului facem un prim bors care nu va fi destinat consumului ci il v-om

1 vot    1 comentariu
72h
Borsuri si Ciorbe
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

4 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe