autor:

CHEF DAN

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de bureti (maruntaie de miel)

Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2013

Ingrediente
Maruntaie de miel (rarunchi, bojog, mai, mate),, Oase de miel (capatana, sira, coada),, 2 cepe,, 1 morcov,, o telina mai mica,, Un ardei mare si gras,, 4 chite de leustean,, 2 chite de ceapa verde,, 1,5 litri de bors de casa,, sare,, ulei 100 ml,, otet 150 ml

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Mielul taiat cu o zi mai devreme si pus in cinghel la zvantat il aducem la tocator si cu oarece respect fata de mama Natura il transam dupa necesitatile ce ni le impunem.


Capatana cu spatele sirei si capetele de pulpa, taiate si puse in apa rece cu putin otet spalate bine si date deoparte .


Rarunchii taiati in doua, bojogul in patru, maiul in doua si clatiti cu apa rece cu otet pentru a indeparta mirosul specific pe care il are.


Matele le tragem cu o nuia sa indepartam surplusul de grasimi, le spintecam in doua, le taiem in bucati mai mici si le spalam de data asta cu apa calda cu otet si putina ceapa tocata.


Trecem la zarzavat si-i facem cele necesare pentru a incropi cea mai savuroasa ciorba din intreg intinsul tarii.


Pentru ciorba noastra o oala de 10 litri este deajuns de buna si suficienta. Pe jumatate cu apa o punem la fiert cu tot ce inseamna bucati de miel si avem grija sa spumuim bine pentru ca ciorba sa fie clara si limpede.


Tocam ceapa, morcovul si telina dar fara sa uitam de ardei si ceapa verde, le tragem intr-o tigaie separat si le adaugam in oala peste bucati sa fiarba impreuna.


Un secret: un mirlic al acestei ciorbe sta in partea groasa a leusteanului care i-l taiem mai mare si-l punem la fiert cu toate cele.


Deja simt cum aroma de leustean se raspandeste peste tot in bucatarie.


Borsul il punem la incalzit spre a-l adauga in oala. Potrivim de sare si de acru, mai lasam 10 minute la fiert si tragem oala de pe foc pentru a o lasa la odihna.


Jumatate din frunzele de leustean le tocam si le punem ino ciorba, urmand ca celelalte sa le pastram pentru servire.


Aceasta ciorba poate fi insotita la servire de ardei iuti, smantana si leustean verde tocat.
Mielul taiat cu o zi mai devreme si pus in cinghel la zvantat il aducem la tocator si cu oarece respect fata de mama Natura il transam dupa necesitati
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca

Taiati carnea cubulete si puneti-o la fiert in apa rece, in jur de 4 litri. Fierbeti pentru 1 ora

9 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete,

2 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • CHEF DAN

    CHEF DAN (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2015

    O ciorba socotita de multi iubitori ai ARTEI CULINARE drept o ciorba de trufandale

  • Fara foto

    Mihai Tanase , 09 aprilie 2015

    Ociorba mirifica!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Maruntaie de miel (rarunchi
  • bojog
  • mai
  • mate),
  • Oase de miel (capatana
  • sira
  • coada),
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • o telina mai mica,
  • Un ardei mare si gras,
  • 4 chite de leustean,
  • 2 chite de ceapa verde,
  • 1,5 litri de bors de casa,
  • sare,
  • ulei 100 ml,
  • otet 150 ml

Raporteaza reteta

Retete
de CHEF DAN

Cozonac

Aducem faina in camera unde framantam impreuna cu celelalte ingrediente cerute in lista, Se

2 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Bors Natural

Pornind de la inceputul inceputului facem un prim bors care nu va fi destinat consumului ci il v-om

1 vot    1 comentariu
72h
Borsuri si Ciorbe

Blat de tort

Adunam de prin camara toate cele de trebuinta pentru a putea optimiza temperatura ingredientelor

2 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Torturi
CHEF DAN

CHEF DAN (Chef de cuisine)

O ciorba socotita de multi iubitori ai ARTEI CULINARE drept o ciorba de trufandale

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe