autor:

Vicky

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.


Se ia burta se spala, se curata si apoi se pune la fiert la foc moderat, intr-o oala cu apa, 2-3 ore (sau doar o ora daca este cumparata prefiarta).Apoi se adauga legumele curatate si intregi, morcovii, telina si ceapa. au fiert se scoate burta, piciorul de porc si legumele.


Se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime (nu trebuiesc masurate cu cm, se taie ochiometric), carnea de pe os am taiat-o si pe ea bucatele, morcovul si telina le-am dat pe razatoare.


Se adauga usturoiul pisat sau taiat marunt, sare si piper dupa gust si se mai da putin in clocot.Galbenusurile se amesteca cu smantana foarte bine, se pune cate putina smantana pana se omogenizeaza totul, trebuie sa iasa ca o pasta mai subtire.


Se ia oala cu ciorba de pe foc sa se mai racoreasca putin si se adauga incet galbenusurile batute cu smanatana (eu am luat din ciorba calduta cate putin si am amestecat cu galbenusurile si smantana, putin cate putin si apoi am turnat-o in oala cu ciorba),in asa fel incat sa nu se branzeasca.


Se pune otet dupa gust sau zeama de lamaie depinde de fiecare.Am servit ciorba cu ardei iute murati si optional cine mai doreste smantana si piper.Ceea ce am inteles la ciorba de burta este ca merge perfect si fara oase de vita atunci cand nu gasesti, iese la fel de buna.

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ruxi

    ruxi (Chef de cuisine):

    am gatit si eu apropae la fel ca si tine numai ca am facut astfel: 3 cepe mici, helas in loc de jumatate de zeama de lamaie, 2 oua smantana un borcanel, un usturoi, si e am avut burta preparata de la magazin , deci am facut cam asa: am spalat burta cu otet pentru a scoate mirosul , apoi am fiert-o intr-o oala, un de am pus si morcovul ras, impreuna cu ceapa, apoi dupa ce s-a fiert totul am pus doua oua intr-un castron si le-am batut apoi am pus smantana si putin helas, si am amestecat apoi am turnat compozitia in ciorbita, apoi am mai lasat intr-un clocot si am luat-o de pe foc

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am gatit si eu ciorbita de burta si mi-a iesit foarte gustoasa :-) Eu am pasirat zarzavaturile si zeama a iesit mai deasa... ca supa-crema. Un deliciu!

  • anca

    anca (Chef de cuisine):

    foarte buna reteta.multumiri pt postare eu fierb legumele intregi si nu le mai adaug in ciorba.o recomand cu placere.cu ajutorul retetei tale ma lauda prietenii ca fac cea mai buna ciorba de burta.salutari

    • Fara foto

      mihaela30 (Chef de cuisine):

      foarte buna!Asa am gatit si eu,cu picior de porc si a iesit minunata!

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine):

      Am zis odata aflandu-ma intr-o stare de spirit anume ca o sa testez ciorba de burta a lui Viky. M-am tinut de cuvant si am respectat in mare parte reteta ei. Am avut de-a face cu o burta de animal sacrificat si m-am luptat indelung cu ea. I-am dat de capat cu bicarbonat si otet si am fiert-o de vreo 3 ori (vezi foto).Va recomand sa cumparati burta cea prespalata si pregatita din comert deoarece nu merita efortul. In rest multe legume (morcov, telina) o face dulce si agreabila. Pentru ajustare (spuneam ca e o mancare interactiva!)am preparat si putin hrean si pentru acrit am folosit lamaie. Otetul este bine sa fie din vin si ardeiul iute cat mai divers. Pofta buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 06 iunie 2014

    ciorba de burta se face cu vita nu cu porc

  • Fara foto

    Ruxi Pana , 01 august 2013

    am sa incerc si eu in wichendul acesta, trebuie sa iasa super buna.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Ciorba de burta - o grozavie :-)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Imi place tare mult ciorba de burta...

    • Fara foto

      Codrin Cobrea (Maestru bucatar) , 15 ianuarie 2010

      pentru murigneau.... Daca ai sti cum se curata burta aia pe care o gasesti ambalata in magazine te-ai lasa de mancat ciorba. Si daca tu crezi ca nu merita efortul, inseamna ca nu stii ce inseamna placerea de a face mancare si de a manca.

    • Fara foto

      Vicky , 28 octombrie 2009

      Multumesc foarte mult Mariana.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Vicky, meriţi toate felicitările. Foarte bună reţetă!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Cred ca este tare gustoasa...

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Multumesc foarte mult pentru complimente, cat despre mancat stiu ca fiecare mai cere cate ceva, isi pune in farfurie dupa bunul sau gust sa-i fie cat mai pe plac, este atat de buna ca as manca toata oala dar nu pot :))

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Vicky esti minunata cu reteta asta...azi m-am trezit cu dor de ceva... acru si ti-am admirat ciorba in poze si aproape ca m-am dres! Imi permit sa-mi dau cu parerea...ciorba asta e o mancare "interactiva"..nu numai ca iti trebuie talent sa o prepari (si tu esti talentata)dar trebuie sa stii cum sa o mananci (si eu stiu cel mai bine). Trebuie sa "comunici" cu ea...sa o adulmeci cu toate simturile, de aceea e bine ca inainte sa dai pe gat un paharut de horinca (palinca). Apoi..musai sa ai oliviera langa tine...cu otet (sa fie din vin), piper si sare fiindca nu se stie niciodata ce iti cere organismul...smantana si ardeiul iute binenteles!Pe unde am umblat am mai vazut ca se mai drege si cu hrean ras sau mujdei de usturoi. Inca o data.. nu este obligatoriu sa le pui pe toate de-a valma..ci fiecare dupa cum ii vrea sufletelul. De aia imi place ciorba de burta!!! FELICITARI

    • Fara foto

      marinela , 10 octombrie 2009

      ciorba de burta este cea mai buna mincare din lume ,dar trebuie sa fie bine facuta .o recomand si la cei ce stiba din nas !!!!!

    • Fara foto

      marinela , 10 octombrie 2009

      ciorba de burta este cea mai buna mincare din lume ,dar trebuie sa fie bine facuta .o recomand si la cei ce stiba din nas !!!!!

    • Fara foto

      maRa , 28 august 2009

      Ce buna mi-a iesit! Am facut exact cum ai scris doar k nu am folosit os de vita pentru ca eu sunt in spania si aici e foarte scumpa. Am facut doar cu burta, dar a iesit un deliciu. Viki sa stii k eu am doar 18 ani dar toate retetele tale le/am incercat si toate mi/au iesit super bune. Sa mai adaugi retete si de pui cum il gatesti u te pup

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Cu cât îs mai groase fâşiile de burtă de vită, cu atât se simte mai bine atunci când papi!!! Are dreptate, Vicky! Felicitări! E excepţională!

    • Cristina Oprica

      Cristina Oprica (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      In mod traditional, ciorba de burta se face numai din carne de vita, deci rasolul trebuie sa fie musai de vita, nu de porc. Dar cum spunea si Vicky, e foarte buna si fara. Daca vreti sa faceti si o tuslama, e bine sa aveti totusi si rasolulul.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

      Multumesc de sfaturi Iulia787, dar noi preferam ca bucatile de burta sa fie mai groasute sa simtim ca mancam ceva, fiecare cu gustul sau.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

      Dupa cum arata ciorba de burta cred ca este si gustoasa. Eu am facut dar nu am pus picior de porc si nici rasol de vita. Am sa incerc, sper sa-mi iasa.

    • iulia787

      iulia787 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

      Felicitări! Așa iese o ciorbă de burtă gustoasă! Poți să adaugi feliuțe de gogoșar murat...are un aspect mai apetisant. Dar cred că fâșiile de burtă ar trebui să fie puțin mai subțiri(!) POFTĂ BUNĂ!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

120 voturi

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita
  • un picior de porc (rasol de vita)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • o bucatica telina
  • o capatana usturoi
  • 400g smantana
  • 3 galbenusuri
  • sare si otet dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vicky

Tort diplomat

Galbenusurile se freaca cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam laptele treptat si punem la fiert pe

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Fasole verde cu usturoi

Fasolea se spala si se pune la fiert. Separat se face mujdeiul de usturoi, tocam usturoiul, punem

17 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de post

Sos de usturoi cu smantana

Usturoiul se curata si se piseaza bine, se pune sare si piper, se amesteca bine. Se adauga ulei si

32 voturi    10 comentarii
20 min
Sosuri

ciorba de burta se face cu vita nu cu porc

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe