autor:

Vekas

» » Supe de carne

CIORBA DE BURTA DIN ARDEAL

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2008

Ingrediente
1kg. burta de vaca,, 200g.morcovi,, 40ml.otet,, 2 oua, , 40g.sare,, 50g. usturoi,, 1 kg. oase de vaca,, 200g. ceapa,, 100g. telina,, 50g. hrean,, 40g. leustean,, 2 g. piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 5h

12 voturi

Mod de preparare

1. Oasele spalate si sparte, impreuna cu burta curatata si spalata bine, se pun la fiert in 2 l. de apa rece.


Se ia spuma, se adauga sarea, piperul boabe si zarzavatul curatat si spalat.


Se lasa sa fiarba la foc incet 5 ore, avand grija ca oala sa fie bine acoperita.


Se ia oala de pe foc, se strecoara zeama, iar burta se taie in fasii de 1 cm. latime, care se introduc din nou in zeama.


Se pune oala pe foc si se lasa sa dea cateva clocote.


2.


Se drege ciorba, la sfarsit, cu ouale batute si se serveste cu otetul ramas, cu usturoi pisat sau hrean ras.


Se presara leustean tocat deasupra si se serveste cu ardei iute.
Retete
Alte retete din Supe de carne

Supa crema de branza

Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe,

2 voturi    3 comentarii
30 min
Supe de carne

Supa alba de pui

se pune carnea portionata, la fiert in apa cu sare. Se curata spuma. Se curata, se spala si se taie

2 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 13 martie 2010

    Este ciorba preferata de familie.Am mai gatit dupa alte retete de pe net, dar nu au fost multumiti, asa ca raman la reteta mea.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place mult ciorba de burta...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Bună ciorbiţă!

    • Fara foto

      mioara craciun , 17 martie 2009

      Am incercat si eu, a iesit foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

12 voturi

Ingrediente

  • 1kg. burta de vaca,
  • 200g.morcovi,
  • 40ml.otet,
  • 2 oua
  • 40g.sare,
  • 50g. usturoi,
  • 1 kg. oase de vaca,
  • 200g. ceapa,
  • 100g. telina,
  • 50g. hrean,
  • 40g. leustean,
  • 2 g. piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas

Pui cu cascaval la cuptor

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza, dupa gust. 2.Se topeste margarina

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Vekas Maria

Este ciorba preferata de familie.Am mai gatit dupa alte retete de pe net, dar nu au fost multumiti, asa ca raman la reteta mea.

Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa de tortellini

Supa de tortellini

Puiul spalat se pune in vasul cu apa la fiert iar dupa ce s-a adunat deasupra spuma neagra,se arunca apa,se spala oala si puiul,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Supe de carne
Supa de portocale cu cocos si piept de pui

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul si praful de curry si se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne