autor:

Vekas

» » Supe de carne

CIORBA DE BURTA DIN ARDEAL

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2008

Ingrediente
1kg. burta de vaca,, 200g.morcovi,, 40ml.otet,, 2 oua, , 40g.sare,, 50g. usturoi,, 1 kg. oase de vaca,, 200g. ceapa,, 100g. telina,, 50g. hrean,, 40g. leustean,, 2 g. piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 5h

12 voturi

Mod de preparare

1. Oasele spalate si sparte, impreuna cu burta curatata si spalata bine, se pun la fiert in 2 l. de apa rece.


Se ia spuma, se adauga sarea, piperul boabe si zarzavatul curatat si spalat.


Se lasa sa fiarba la foc incet 5 ore, avand grija ca oala sa fie bine acoperita.


Se ia oala de pe foc, se strecoara zeama, iar burta se taie in fasii de 1 cm. latime, care se introduc din nou in zeama.


Se pune oala pe foc si se lasa sa dea cateva clocote.


2.


Se drege ciorba, la sfarsit, cu ouale batute si se serveste cu otetul ramas, cu usturoi pisat sau hrean ras.


Se presara leustean tocat deasupra si se serveste cu ardei iute.
Retete
Alte retete din Supe de carne

Supa Ramen

Ramen este supa care imi aduce aminte cu drag de strazile japoneze, de fapt sunetul care mi-a ramas

7 voturi    2 comentarii
nespecificat
Supe de carne

Supa de gaina cu taitei de casa

1. Tacamurile sau carnea de gaina se spala bine si se da intr-un clocot (pt a se duce mizeria)si

22 voturi    8 comentarii
2h
Supe de carne

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 13 martie 2010

    Este ciorba preferata de familie.Am mai gatit dupa alte retete de pe net, dar nu au fost multumiti, asa ca raman la reteta mea.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place mult ciorba de burta...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Bună ciorbiţă!

    • Fara foto

      mioara craciun , 17 martie 2009

      Am incercat si eu, a iesit foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

12 voturi

Ingrediente

  • 1kg. burta de vaca,
  • 200g.morcovi,
  • 40ml.otet,
  • 2 oua
  • 40g.sare,
  • 50g. usturoi,
  • 1 kg. oase de vaca,
  • 200g. ceapa,
  • 100g. telina,
  • 50g. hrean,
  • 40g. leustean,
  • 2 g. piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Budinca de gris

1.Se pune la fiert laptele cu zaharul si scortisoara,se adauga in ploaie grisul, vanilia si coaja

4 voturi    1 comentariu
50 min
Budinci

Melci cu branza

1. Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar tos si cu laptele caldut. Se lasa un pic, dupa care

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Vekas Maria

Este ciorba preferata de familie.Am mai gatit dupa alte retete de pe net, dar nu au fost multumiti, asa ca raman la reteta mea.



Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Bogracs

Bogracs

Cureti ceapa, morcovii, ardeii, le speli si le tai marunt. Pui in ceaun uleiul sa se incinga apoi pui legumele la calit. Cand s-au

0 voturi    0 comentarii
3h
Supe de carne
Supa de curcan cu galuste

Supa de curcan cu galuste

Spalam canea bine si o punem intr-o oala cu un praf de sare, la fiert. Indepartam spuma care se formeaza Legumele le curatam si

0 voturi    0 comentarii
35 min
Supe de carne