autor:

Vekas

» » Supe de carne

CIORBA DE BURTA DIN ARDEAL

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2008

Ingrediente
1kg. burta de vaca,, 200g.morcovi,, 40ml.otet,, 2 oua, , 40g.sare,, 50g. usturoi,, 1 kg. oase de vaca,, 200g. ceapa,, 100g. telina,, 50g. hrean,, 40g. leustean,, 2 g. piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 5h

12 voturi

Mod de preparare

1. Oasele spalate si sparte, impreuna cu burta curatata si spalata bine, se pun la fiert in 2 l. de apa rece.


Se ia spuma, se adauga sarea, piperul boabe si zarzavatul curatat si spalat.


Se lasa sa fiarba la foc incet 5 ore, avand grija ca oala sa fie bine acoperita.


Se ia oala de pe foc, se strecoara zeama, iar burta se taie in fasii de 1 cm. latime, care se introduc din nou in zeama.


Se pune oala pe foc si se lasa sa dea cateva clocote.


2.


Se drege ciorba, la sfarsit, cu ouale batute si se serveste cu otetul ramas, cu usturoi pisat sau hrean ras.


Se presara leustean tocat deasupra si se serveste cu ardei iute.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 13 martie 2010

    Este ciorba preferata de familie.Am mai gatit dupa alte retete de pe net, dar nu au fost multumiti, asa ca raman la reteta mea.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place mult ciorba de burta...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Bună ciorbiţă!

    • Fara foto

      mioara craciun , 17 martie 2009

      Am incercat si eu, a iesit foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

12 voturi

Ingrediente

  • 1kg. burta de vaca,
  • 200g.morcovi,
  • 40ml.otet,
  • 2 oua
  • 40g.sare,
  • 50g. usturoi,
  • 1 kg. oase de vaca,
  • 200g. ceapa,
  • 100g. telina,
  • 50g. hrean,
  • 40g. leustean,
  • 2 g. piper boabe

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Tortul Indragostitilor

(Se prepara 2 blaturi a cate 6 oua fiecare ) 1. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul. 2.Se

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Torturi

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Este ciorba preferata de familie.Am mai gatit dupa alte retete de pe net, dar nu au fost multumiti, asa ca raman la reteta mea.



Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Bors cu perisoare de somon

Bors cu perisoare de somon

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el. Curatam si spalam legumele. Pestele il spalam si il curatam

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Supa de pui

Supa de pui

Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui alaturi de un varf de lingurita de sare. Cand incepe

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne