autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de carne de porc

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 kg. carne de porc, 1-2 oase, 1-2 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 1 buc. pastirnac, 1 buc. radacina de patrunjel, o cescuta orez, 1 1/2 l apa, 2 buc. oua, 1/2 buc. lamiie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

217 voturi

Mod de preparare

Se sparg oasele si se pun la fiert cu apa rece.


Se spala carnea, se taie in bucati potrivite pentru patru persoane si se asaza intr-o oala cu apa la foc. Cind clocoteste, se inlatura spuma si se adauga zarzavatul curatat, spalat si trecut prin razatoare.


Se lasa sa fiarba, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se adauga orezul curatat si spalat.


Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute impreuna si se potriveste de sare si acreala.


Se bate cu ou si se presara cu marar si patrunjel tocate marunt.

Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de macris pe carne de porc afumata

Se spla bine carnea si se pune ;la fiert in oala in apa rece. Taiati marunt morcuvul,partanjelul

8 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CIORBA CU CARNE DE PORC SI PASTE PATRATELE

Punem la fiert carnea bine spalata si portionata in 3-4 litri apa. Cand carnea e aproape fiarta adaugam

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugen (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2015

    oul se poate bate cu faina.

  • Fara foto

    tinica ioana , 17 octombrie 2013

    este o reteta usor de preparat si este foarte gustoasa

  • Fara foto

    Ganea Stan , 25 iulie 2013

    nu spui nimic ce faci see you sups/zeama de oase fierte anterior.

    • Fara foto

      vali , 06 mai 2010

      foarte buna

    • Fara foto

      mihaela , 08 decembrie 2009

      rosii nu se pun?

    • Fara foto

      doina , 24 martie 2009

      Prea simpla reteta pentru carne de porc... ar trebui revizuita!

    • Fara foto

      blidaru , 22 decembrie 2008

      Buna reteta, dar atentie la cantitatea de apa si orez.

    • Fara foto

      ema , 02 decembrie 2008

      Excelenta reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

217 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg. carne de porc
  • 1-2 oase
  • 1-2 buc. ceapa
  • 2 buc. morcovi
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. radacina de patrunjel
  • o cescuta orez
  • 1 1/2 l apa
  • 2 buc. oua
  • 1/2 buc. lamiie

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Eugen (Chef de cuisine)

oul se poate bate cu faina.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe