autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de carne de porc a la grec

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 750 g carne de porc, 2,5 l apa, 200 g morcovi, 200 g albitura, 100 g telina, 200 g ceapa, 200 g smantana, 100 g orez, 2 oua, 25 g faina, 5 g sare de lamaie, 100 ml ulei, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

66 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii se ia spuma, dupa care se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Zarzavaturile se curata, se spala si se taie cuburi apoi se inabusa in ulei cu adaos de apa. Dupa fierberea carnii pe jumatate se adauga zarzavaturile sotate, continuind fierberea. Orezul curatat de corpuri straine se spala si se fierbe pe jurnatate, se scurge, apoi se adauga in vasul cu ciorba. Din galbenusurile batute spuma, smintina frecata si faina adaugata in forma de ploaie, se prepara sosul (liaisonul) pentru dres. Spre sfirsitul fierberii se adauga liaisonul, progresiv, amestecind bine ciorba.


Se potriveste gustul de sare si sare de lamiie dizolvata.


Se serveste cu verdeata taiata marunt.
-->
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă cu carne de găină

Punem carnea la fiert, lăsăm să fiarbă carnea mai mult, după ce este fiartă o scoatem pe o

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE STEVIE

Se spala stevia,se indeparteaza nervurile si coada si se toaca in fasii. Se pune ceapa la fiert in

14 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioan Alba , 09 septembrie 2014

    Pe mine ciorbele ma ancanta da sens vieti de a manca bine si sanatos

  • Fara foto

    Elena-Petru Roska , 12 decembrie 2013

    Este foarte gustoasa pofta deasa

  • Fara foto

    Raluca , 18 septembrie 2009

    Ciorba aceasta este dementiala.Cu smantana si ardei iute, e un deliciu.Pentru cei care iubesc bucatele cu adevarat, va recomand sa va electrizati apetitul gastronomic cu aceasta reteta.Pofta mare !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

66 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 750 g carne de porc
  • 2,5 l apa
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitura
  • 100 g telina
  • 200 g ceapa
  • 200 g smantana
  • 100 g orez
  • 2 oua
  • 25 g faina
  • 5 g sare de lamaie
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Raluca

Ciorba aceasta este dementiala.Cu smantana si ardei iute, e un deliciu.Pentru cei care iubesc bucatele cu adevarat, va recomand sa va electrizati apetitul gastronomic cu aceasta reteta.Pofta mare !!!!

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe