autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de carne de porc a la grec

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 750 g carne de porc, 2,5 l apa, 200 g morcovi, 200 g albitura, 100 g telina, 200 g ceapa, 200 g smantana, 100 g orez, 2 oua, 25 g faina, 5 g sare de lamaie, 100 ml ulei, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

65 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii se ia spuma, dupa care se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Zarzavaturile se curata, se spala si se taie cuburi apoi se inabusa in ulei cu adaos de apa. Dupa fierberea carnii pe jumatate se adauga zarzavaturile sotate, continuind fierberea. Orezul curatat de corpuri straine se spala si se fierbe pe jurnatate, se scurge, apoi se adauga in vasul cu ciorba. Din galbenusurile batute spuma, smintina frecata si faina adaugata in forma de ploaie, se prepara sosul (liaisonul) pentru dres. Spre sfirsitul fierberii se adauga liaisonul, progresiv, amestecind bine ciorba.


Se potriveste gustul de sare si sare de lamiie dizolvata.


Se serveste cu verdeata taiata marunt.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioan Alba , 09 septembrie 2014

    Pe mine ciorbele ma ancanta da sens vieti de a manca bine si sanatos

  • Fara foto

    Elena-Petru Roska , 12 decembrie 2013

    Este foarte gustoasa pofta deasa

  • Fara foto

    Raluca , 18 septembrie 2009

    Ciorba aceasta este dementiala.Cu smantana si ardei iute, e un deliciu.Pentru cei care iubesc bucatele cu adevarat, va recomand sa va electrizati apetitul gastronomic cu aceasta reteta.Pofta mare !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

65 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 750 g carne de porc
  • 2,5 l apa
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitura
  • 100 g telina
  • 200 g ceapa
  • 200 g smantana
  • 100 g orez
  • 2 oua
  • 25 g faina
  • 5 g sare de lamaie
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Raluca

Ciorba aceasta este dementiala.Cu smantana si ardei iute, e un deliciu.Pentru cei care iubesc bucatele cu adevarat, va recomand sa va electrizati apetitul gastronomic cu aceasta reteta.Pofta mare !!!!



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de primavara

Bors de primavara

In oala cu ulei se calesc ceapa, ardeiul gras si tija de telina taiate cubulete, se adauga morcovul si dovlecelul rase, cartofii curatati,

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe