autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Autor: Madgirl Madgirl (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil.


Se acopera oala si se lasa pe foc mic pana isi lasa carnatii din grasime dupa care se pun ceapa, tocata nu foarte marunt, si morcovul tocat marunt sau ras pe razatoarea mare.


Se mai lasa pe foc mic in oala acoperita amestecand din cand in cand pana devine sticloasa ceapa, dupa care se adauga lingurita de vegeta si cartofii taiati cubulete si se completeaza cu apa.


Se lasa pe foc mediu pana sunt fierti cartofii dupa care se ia de pe foc, se adauga smantana, cateii de usturoi zdrobiti si leustean, se acopera si se lasa sa stea 10 min. Pofta buna!

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Adi Oros (Bucatar sef):

    buna tuturor, a fost o \"aventura\" destul de usoara.Supa a iesit super gustoasa si foarte uros de pregatit.Eu am renuntat la leustean in favoarea patrunjelului si a cozilor de telina si nu pt ca am vrut,dar nu am avut deloc acasa si lenea sia spus cuvantul..din nou!:)sa revin,exact ca in reteta..am pus carnatii afumati taiati felii intr-o oala si i-am lasat poate 5-8min,dupa care am pus morcovul ras(mi se pare mai aratos asa),o ceapa tocata si am mai lasat la foc mic-mediu inca vreo 5 minute, dupa care am pus apa fierbinte,o lingurita de vegeta, un pic de sare si cartofii taiati cuburi.eu am pus vreo 5 cartofi parca..asa mai mici.Am lasat pe foc mic-mediu pt vreo jumate de ora si am adaogat patrunjelul taiat marunt(dupa cat credeti..asa o legatura),usturoiul(2 catei)marunt si o lingurita de pasta de rosii.am lasat iarasi la foc mic inca 5-8min,dupa care am pus 4-5 linguri de smantana,am acoperit oala si am oprit focul...dupa 5-10 minute nu mai era prea multa in oala,semn ca a fost destul de gustoasa. Pofta buna tuturor.Adi...the chef:)

  • Fara foto

    Lidia Musteata (Bucatar sef):

    Am facut ciorba asta si tare buna a iesit...Am pus si niste rosii decojite si nu am mai pus leustean( o preferinta personala). Am folosit niste carnaciori polonezi foarte buni care au dat o savoare deosebita! Tare buna reteta! Si usoara!

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O ciorba tare gustoasa!

  • Fara foto

    Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

    Dragos, sunt sigura ca si sotia ta apreciaza eforturile tale :)

  • Fara foto

    Dragos , 16 noiembrie 2009

    Multumesc tuturor celor care au postat retete ! Datorita voua sunt cel mau respectat barbat in familie...mai ales de catre soacra...:)

    • Fara foto

      veve , 02 iulie 2009

      Pare interesanta reteta, o sa o incerc si eu.

    • Fara foto

      onica paulina , 02 iunie 2009

      Este f buna, tocmai am gustat-o.

    • Fara foto

      Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Pt marksof: asta este o ciorba "dulce", nu se acreste. Pt sidy: sa-mi spui daca a fost gustoasa :p

    • Fara foto

      marksof , 10 aprilie 2009

      Este o placere sa navighez pe aici,ma mai inspir de multe ori!Eu sunt din Ardeal,nu am auzit niciodata pe aici de combinatia usturoi si leustean.Noi de obicei la ciorbele cu usturoi nu punem verdeata,ci doar acrite si drese cu ou,smantana,lapte dupa preferinte,cele cu leustean sunt acrite cu otet sau zeama de lamaie,bors iar cele cu tarhon sunt acrite cu otet,,sau bulion,fara usturoi.Chiar sunt curioasa sa probez..:)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa ciorbita asta !!! N-am pus morcovi , pina acum in aceasta ciorba ! Dar am sa incerc...

    • Fara foto

      Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2009

      Carnatii taranesti au boia dar, banui ca nu strica daca se pune in plus :) Ma bucur ca ti-a placut, Zelma! E ciorba preferata a sotului meu care, in general nu se omoara dupa ciorbe/supe.

    • Fara foto

      Lory , 27 martie 2009

      Cu foto demonstrative m-ati convins. Acum ma duc sa o fak!

    • Fara foto

      lory , 27 martie 2009

      Cu pozele demonstrative m-ati convins. Ma duc sa o prepar!

    • Zelma

      Zelma (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Eu adaug de obicei boia dupa ce am calit ceapa, si ii da o culaore si gust aparte.

    • Fara foto

      corinuta si florinutza , 26 noiembrie 2008

      Chiar este buna de tot!

    • Fara foto

      corinutza ai florinutza , 26 noiembrie 2008

      Nu este buna deloc!

    • Fara foto

      alina , 16 octombrie 2008

      Chiar acuma am sa incerc aceasta reteta interesanta si usor de preparat...

    • Fara foto

      tyf-gyf , 10 octombrie 2008

      Am sa o incerc reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

97 voturi

Ingrediente

  • 250g carnati cruzi afumati (taranesti)
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 250ml smantana
  • 1 lingurita vegeta
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura leustean

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Madgirl Madgirl

Chec marmorat

Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, un varf de sare si faina putin cate putin

104 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Pui soldat cu legume

Se spala bine puiul si se lasa un pic la scurs. Intre timp, se pregateste tava (eu am una din inox

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

O ciorba tare gustoasa!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe