autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Ciorba de cartofi cu scarita

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Ingrediente
7-8 cartofi, 1 ceapa, 1 morcov, 1 rosie, 2 linguri zarzavat, 2 linguri pasta rosii de casa, patrunjel verde, 1 scarita afumata, sare, piper, 1 cana si jumatate bors, 5 linguri cu varf smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala punem circa 5-6 litri de apa si o punem pe foc.


Scarita o taiem bucatele, iar cand apa incepe sa fiarba ii dam drumul acolo.


O fierbem cam 25 de minute.


Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.


Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.


Morcovul il curatam si il taiem bucatele mici.


Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.


Zarzavatul il spalam sub un jet de apa rece.


Dupa ce scarita a fiert suficient, adaugam toate legumele taiate plus zarzavatul.


Lasam sa fiarba la foc potrivit.


Cand legumele sunt fierte bine , punem pasta de rosii si borsul.


Condimentam cu sare si piper dupa gust.


Lasam sa dea cateva clocote, apoi dam drumul la smantana si lasam sa mai clocoteasca de 2-3 ori.


Luam ciorba de pe foc, tocam patrunjel verde si presaram deasupra.


Pofta buna!!
Retete
Alte retete din Supe de carne

Supă de fasole verde cu cârnați afumați

Nu știu cum vă organizați voi cu gătitul, dar eu marțea rămân întotdeauna fără mâncare

13 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Supe de carne

Mancaruri din resturi de friptura

Pentru ciorba se taie cubulete zarzavaturi(ceapa, morcovi, telina), se calesc putin, se adauga friptura

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Ma bucur ca iti place Constanta!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Multumesc draga Lia!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Aromata si buna, buna...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Ce imi place aceasta ciorbica !

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Multumesc mult fetelor!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      O bunatate de ciorba!! *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Waw ce-mi place ! Eu vin cu o ceapa rosie si tu imi umpli castonelul....vrei ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

12 voturi

Ingrediente

  • 7-8 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • 2 linguri zarzavat
  • 2 linguri pasta rosii de casa
  • patrunjel verde
  • 1 scarita afumata
  • sare
  • piper
  • 1 cana si jumatate bors
  • 5 linguri cu varf smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi

Urzici cu sos alb si ou

Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem. Intr-o cratita punem apa

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Covrigi polonezi

Aluatul: Topim untul si il lasam sa se racoreaca, iar laptele il punem pe foc, cat sa fie caldut. Intr-un

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ciorba de fasole cu suc de rosii

Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul decojit il taiem cubulete mici. Ardeiul rosu il taiem cuburi,

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Slow Cooking

Rocsi (Chef de cuisine)

Ma bucur ca iti place Constanta!



Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa rece de avocado

Supa rece de avocado

Se pune intr-un vas pe foc supa,usturoiul curatat,boabele de piper,si se lasa la fiert 10min;se strecoara,supa se lasa deoparte iar

1 vot    0 comentarii
30 min
Supe de carne
Supa tailandeza de pui cu lapte de cocos si lime

Supa tailandeza de pui cu lapte de cocos si lime

Punem carnea de pui la fiert in supa de pui, alaturi de usturoiul curatat. Nu uitati : focul este la maxim( asa se prepara retetele

1 vot    0 comentarii
40 min
Supe de carne