autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Ciorba de cartofi cu scarita

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o oala punem circa 5-6 litri de apa si o punem pe foc.


Scarita o taiem bucatele, iar cand apa incepe sa fiarba ii dam drumul acolo.


O fierbem cam 25 de minute.


Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.


Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.


Morcovul il curatam si il taiem bucatele mici.


Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.


Zarzavatul il spalam sub un jet de apa rece.


Dupa ce scarita a fiert suficient, adaugam toate legumele taiate plus zarzavatul.


Lasam sa fiarba la foc potrivit.


Cand legumele sunt fierte bine , punem pasta de rosii si borsul.


Condimentam cu sare si piper dupa gust.


Lasam sa dea cateva clocote, apoi dam drumul la smantana si lasam sa mai clocoteasca de 2-3 ori.


Luam ciorba de pe foc, tocam patrunjel verde si presaram deasupra.


Pofta buna!!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Ma bucur ca iti place Constanta!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Multumesc draga Lia!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Aromata si buna, buna...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Ce imi place aceasta ciorbica !

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Multumesc mult fetelor!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      O bunatate de ciorba!! *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Waw ce-mi place ! Eu vin cu o ceapa rosie si tu imi umpli castonelul....vrei ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

12 voturi

Ingrediente

  • 7-8 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • 2 linguri zarzavat
  • 2 linguri pasta rosii de casa
  • patrunjel verde
  • 1 scarita afumata
  • sare
  • piper
  • 1 cana si jumatate bors
  • 5 linguri cu varf smantana

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Rocsi

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post

Chiftele din dovlecei de post

Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii lasam 10-15 minute sa stea

2 voturi    2 comentarii
45 min
Retete de post

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Rocsi (Chef de cuisine)

Ma bucur ca iti place Constanta!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa gulas

Supa gulas

Dezosam carnea( alegeti ce fel de carne preferati) si o taiem bucatele. Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite. Morcovii

2 voturi    2 comentarii
2h
Supe de carne
Supa de pui cu fidea scurta

Supa de pui cu fidea scurta

Punem puiul la fiert in 2 litri de apa nesarata (cat sa fie acoperit de apa) si il lasam sa fiarba in jur de 15 de minute, la foc mediu.

4 voturi    1 comentariu
1h
Supe de carne