autor:

zana b.

» » , , Borsuri si Ciorbe, Retete de post, Retete vegetariene

Ciorba de cartofi cu urzici

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 ceapa, 1 morcov mare, 4-5 cartofi medii, 2 gramajoare de urzici, 2-3 linguri de orez, bors, 50g ulei, sare, 1 lingura pasta de tomate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovul, se taie marunt si se pune la fiert intr-o oala cu 1l de apa. Apoi se curata cartofii, se taie cuburi si se adauga in oala ce fierbe. Urzicile curatate si spalate bine se adauga la restul legumelor.


Se fierbe pana ce legumele se inmoaie. Apoi adaugam si orezul si odata cu el si borsul care a fost fiert inainte. Cand e gata si orezul adaugam sare, pasta de tomate, ulei, dam inca un clocot si gata. La final adaugam nitel leustean/patrunjel/loboda proaspata(ce avem ). Va urez pofta bunnnna.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Bors de legume

Se curata ceapa si se taie marunt; cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi. Devleceii si

23 voturi    5 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Intr-o oala de 3.5 litri se pun la fiert ceapa, ardeii si zarzavatul. Perisoarele: Imediat, intr-un

40 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tudor Tudorache , 07 martie 2015

    se maninca neaparat si cu ardei iute.hmmmmm super buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Foarte buna !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O ciorba tare gustoasa!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Macrisul bogat in vit. C este f. recomandat in salate consumate in stare proaspata,sau in orice alte preparate ca inlocuitor al spanacului.de ex.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Primavara este recomandat sa mancam zilnic supe de verdeturi ,preparate din ierburi condimentare si aromate ca:macris,untisor,spanac,frunze de papadie,urzici.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Leusteanul in germana se numeste Liebstockel,iar in olandeza se cheama "puterea barbatului"(manskracht),asa ca o curiozitate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 4-5 cartofi medii
  • 2 gramajoare de urzici
  • 2-3 linguri de orez
  • bors
  • 50g ulei
  • sare
  • 1 lingura pasta de tomate

Raporteaza reteta

Retete
de zana b.

Pui chinezesc

Se prepara sosul, pentru care radacina de ghimbir se curata de coaja si se taie cat mai mic. La fel

1 vot    0 comentarii
15 min
Fripturi

Chiftelute de branza

Se bat albusurile spuma, se adauga cascavalul ras, faina, sosul iute, sarea, patrunjelul si boiaua.

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive

Ciorba cu morcovi si broccoli

Se spala la inceput broccoli si se pune sa fiarba in apa cu sare, 30 de minute, apoi, se scoate in

0 voturi    2 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna !



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Creste multicolore cu topping de rosii si busuioc

Creste multicolore cu topping de rosii si busuioc

Punem la fiert pastele (crestele) în apă clocotită în care am adăugat o lingură de ulei. Peste aproximativ 10 minute

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Rulada raw vegana

Rulada raw vegana

Punem in apa curmalele si nucile, in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore. In vasul unui mixer punem ingredientele pentru

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse