autor:

zana b.

» » , , Borsuri si Ciorbe, Retete de post, Retete vegetariene

Ciorba de cartofi cu urzici

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 ceapa, 1 morcov mare, 4-5 cartofi medii, 2 gramajoare de urzici, 2-3 linguri de orez, bors, 50g ulei, sare, 1 lingura pasta de tomate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovul, se taie marunt si se pune la fiert intr-o oala cu 1l de apa. Apoi se curata cartofii, se taie cuburi si se adauga in oala ce fierbe. Urzicile curatate si spalate bine se adauga la restul legumelor.


Se fierbe pana ce legumele se inmoaie. Apoi adaugam si orezul si odata cu el si borsul care a fost fiert inainte. Cand e gata si orezul adaugam sare, pasta de tomate, ulei, dam inca un clocot si gata. La final adaugam nitel leustean/patrunjel/loboda proaspata(ce avem ). Va urez pofta bunnnna.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tudor Tudorache , 07 martie 2015

    se maninca neaparat si cu ardei iute.hmmmmm super buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Foarte buna !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O ciorba tare gustoasa!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Macrisul bogat in vit. C este f. recomandat in salate consumate in stare proaspata,sau in orice alte preparate ca inlocuitor al spanacului.de ex.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Primavara este recomandat sa mancam zilnic supe de verdeturi ,preparate din ierburi condimentare si aromate ca:macris,untisor,spanac,frunze de papadie,urzici.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Leusteanul in germana se numeste Liebstockel,iar in olandeza se cheama "puterea barbatului"(manskracht),asa ca o curiozitate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 4-5 cartofi medii
  • 2 gramajoare de urzici
  • 2-3 linguri de orez
  • bors
  • 50g ulei
  • sare
  • 1 lingura pasta de tomate

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de zana b.

Pui chinezesc

Se prepara sosul, pentru care radacina de ghimbir se curata de coaja si se taie cat mai mic. La fel

1 vot    0 comentarii
15 min
Fripturi

Chiftelute de branza

Se bat albusurile spuma, se adauga cascavalul ras, faina, sosul iute, sarea, patrunjelul si boiaua.

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive

Ciorba cu morcovi si broccoli

Se spala la inceput broccoli si se pune sa fiarba in apa cu sare, 30 de minute, apoi, se scoate in

0 voturi    2 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna !



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciupercile se spala, se rup coditele. Coditele le tocam marunt, ceapa o taiem feliute, verdeturile le tocam fin. Intr-o tigaie punem

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu ciuperci

Orez cu ciuperci

Ciupercile si ceapa se toaca cubulete, dupa preferinta. Se pun la calit intr-un vas cu capac, pana ciupercile s-au facut si a scazut

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi