autor:

zana b.

» » , , Borsuri si Ciorbe, Retete de post, Retete vegetariene

Ciorba de cartofi cu urzici

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovul, se taie marunt si se pune la fiert intr-o oala cu 1l de apa. Apoi se curata cartofii, se taie cuburi si se adauga in oala ce fierbe. Urzicile curatate si spalate bine se adauga la restul legumelor.


Se fierbe pana ce legumele se inmoaie. Apoi adaugam si orezul si odata cu el si borsul care a fost fiert inainte. Cand e gata si orezul adaugam sare, pasta de tomate, ulei, dam inca un clocot si gata. La final adaugam nitel leustean/patrunjel/loboda proaspata(ce avem ). Va urez pofta bunnnna.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Foarte buna !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O ciorba tare gustoasa!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Macrisul bogat in vit. C este f. recomandat in salate consumate in stare proaspata,sau in orice alte preparate ca inlocuitor al spanacului.de ex.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Primavara este recomandat sa mancam zilnic supe de verdeturi ,preparate din ierburi condimentare si aromate ca:macris,untisor,spanac,frunze de papadie,urzici.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Leusteanul in germana se numeste Liebstockel,iar in olandeza se cheama "puterea barbatului"(manskracht),asa ca o curiozitate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 4-5 cartofi medii
  • 2 gramajoare de urzici
  • 2-3 linguri de orez
  • bors
  • 50g ulei
  • sare
  • 1 lingura pasta de tomate

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de zana b.

Pui chinezesc

Se prepara sosul, pentru care radacina de ghimbir se curata de coaja si se taie cat mai mic. La fel

1 vot    0 comentarii
15 min
Fripturi

Chiftelute de branza

Se bat albusurile spuma, se adauga cascavalul ras, faina, sosul iute, sarea, patrunjelul si boiaua.

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu carne

Ciorba cu morcovi si broccoli

Se spala la inceput broccoli si se pune sa fiarba in apa cu sare, 30 de minute, apoi, se scoate in

0 voturi    2 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Tocanita de legume

Tocanita de legume

Curatam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim ceapa si ardeiul tocate

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Se spala vinetele si se feliaza pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita. Se sareaza usor si se lasa la scurs

1 vot    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi