autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ciolan afumat

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
1 ciolan afumat, 2 morcovi, 200 gr ardei (eu am folosit pasta de ardei 4 linguri), 2 cepe, 3 cartofi mai mari, 50 gr orez, 50 ml ulei, 3 galbenusuri, 400 ml smantana, 50 ml otet ( am folosit otetul de pe ardeii iuti de la borcan), 1 lingurita tarhon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

34 voturi

Mod de preparare

Ciolanul afumat se pune la fiert in 3 l apa (in oala cu presiune timp de 40 minute de cand incepe sa fluiere Wink ).


Se desprinde carnea de pe os dupa ce a fiert si se taie bucatele. Supa se strecoara si se pune deoparte.


Morcovii se taie rondele sau cubulete, ceapa se taie marunt ,la fel si ardeii. Cartofii se curata si se taie cubulete.


Uleiul 50 ml , se incinge se calesc pe el morcovii , ceapa si ardeii si pe urma punem si orezul spalat cu care calim cca inca 1 minut.


Se stinge cu supa in care a fiert ciolanul afumat, se adauga carnea taiata si cartofii taiati cubulete si se lasa la fiert pana sunt fierti si cartofii.


Se adauga sare daca mai e nevoie, se pun cei 50 ml otet si se drege cu cele 3 galbenusuri amestecate cu 400 ml smantana.


Se lasa sa mai dea 2-3 clocote se presara cu 1 lingurita tarhon si se acopera oala cu un capac.
Ciolanul afumat se pune la fiert in 3 l apa (in oala cu presiune timp de 40 minute de cand incepe sa fluiere Wink ).


Se desprinde carne
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza dulce cu ciolan afumat

Se pune ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Intre

35 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Puneti la fiert la foc mic in 4 litri

51 voturi    14 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

34 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 200 gr ardei (eu am folosit pasta de ardei 4 linguri)
  • 2 cepe
  • 3 cartofi mai mari
  • 50 gr orez
  • 50 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 400 ml smantana
  • 50 ml otet ( am folosit otetul de pe ardeii iuti de la borcan)
  • 1 lingurita tarhon

Raporteaza reteta

Retete
de suteanu gabriela

Ciocolata de casa

Ingrediente: 150 g unt, 250 g lapte praf, 100 g cacao, 500 g zahar, 150 ml apa. Preparare: Se amesteca

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Bors de crap

Se taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive

Bors de peste

Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe