autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ciolan afumat

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
1 ciolan afumat, 2 morcovi, 200 gr ardei (eu am folosit pasta de ardei 4 linguri), 2 cepe, 3 cartofi mai mari, 50 gr orez, 50 ml ulei, 3 galbenusuri, 400 ml smantana, 50 ml otet ( am folosit otetul de pe ardeii iuti de la borcan), 1 lingurita tarhon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

34 voturi

Mod de preparare

Ciolanul afumat se pune la fiert in 3 l apa (in oala cu presiune timp de 40 minute de cand incepe sa fluiere Wink ).


Se desprinde carnea de pe os dupa ce a fiert si se taie bucatele. Supa se strecoara si se pune deoparte.


Morcovii se taie rondele sau cubulete, ceapa se taie marunt ,la fel si ardeii. Cartofii se curata si se taie cubulete.


Uleiul 50 ml , se incinge se calesc pe el morcovii , ceapa si ardeii si pe urma punem si orezul spalat cu care calim cca inca 1 minut.


Se stinge cu supa in care a fiert ciolanul afumat, se adauga carnea taiata si cartofii taiati cubulete si se lasa la fiert pana sunt fierti si cartofii.


Se adauga sare daca mai e nevoie, se pun cei 50 ml otet si se drege cu cele 3 galbenusuri amestecate cu 400 ml smantana.


Se lasa sa mai dea 2-3 clocote se presara cu 1 lingurita tarhon si se acopera oala cu un capac.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza dulce cu ciolan afumat

Se pune ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Intre

35 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

34 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 200 gr ardei (eu am folosit pasta de ardei 4 linguri)
  • 2 cepe
  • 3 cartofi mai mari
  • 50 gr orez
  • 50 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 400 ml smantana
  • 50 ml otet ( am folosit otetul de pe ardeii iuti de la borcan)
  • 1 lingurita tarhon

Raporteaza reteta

Retete
de suteanu gabriela

Ciocolata de casa

Ingrediente: 150 g unt, 250 g lapte praf, 100 g cacao, 500 g zahar, 150 ml apa. Preparare: Se amesteca

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Bors de crap

Se taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive

Bors de peste

Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si afumatura

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Se taie pulpa de porc cubulete si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete, rosiile decojite si tocate marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe