autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ciolan afumat

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
1 ciolan afumat, 2 morcovi, 200 gr ardei (eu am folosit pasta de ardei 4 linguri), 2 cepe, 3 cartofi mai mari, 50 gr orez, 50 ml ulei, 3 galbenusuri, 400 ml smantana, 50 ml otet ( am folosit otetul de pe ardeii iuti de la borcan), 1 lingurita tarhon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

34 voturi

Mod de preparare

Ciolanul afumat se pune la fiert in 3 l apa (in oala cu presiune timp de 40 minute de cand incepe sa fluiere Wink ).


Se desprinde carnea de pe os dupa ce a fiert si se taie bucatele. Supa se strecoara si se pune deoparte.


Morcovii se taie rondele sau cubulete, ceapa se taie marunt ,la fel si ardeii. Cartofii se curata si se taie cubulete.


Uleiul 50 ml , se incinge se calesc pe el morcovii , ceapa si ardeii si pe urma punem si orezul spalat cu care calim cca inca 1 minut.


Se stinge cu supa in care a fiert ciolanul afumat, se adauga carnea taiata si cartofii taiati cubulete si se lasa la fiert pana sunt fierti si cartofii.


Se adauga sare daca mai e nevoie, se pun cei 50 ml otet si se drege cu cele 3 galbenusuri amestecate cu 400 ml smantana.


Se lasa sa mai dea 2-3 clocote se presara cu 1 lingurita tarhon si se acopera oala cu un capac.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

34 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 200 gr ardei (eu am folosit pasta de ardei 4 linguri)
  • 2 cepe
  • 3 cartofi mai mari
  • 50 gr orez
  • 50 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 400 ml smantana
  • 50 ml otet ( am folosit otetul de pe ardeii iuti de la borcan)
  • 1 lingurita tarhon

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de suteanu gabriela

Ciocolata de casa

Ingrediente: 150 g unt, 250 g lapte praf, 100 g cacao, 500 g zahar, 150 ml apa. Preparare: Se amesteca

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Bors de crap

Se taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu peste

Bors de peste

Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de primavara

Bors de primavara

In oala cu ulei se calesc ceapa, ardeiul gras si tija de telina taiate cubulete, se adauga morcovul si dovlecelul rase, cartofii curatati,

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe