autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ciolan de porc

Autor: Manolache Oana Laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Tai ciolanul astfel incat sa incapa in oala si il pui la fiert in apa usor sarata, indepartand mereu spuma care se formeaza. Cand carnea se desprinde de pe os, scoti ciolanul si tai carnea bucatele.


Cureti legumele, le speli si le tai dupa preferinta. Speli orezul si il lasi la inmuiat in apa rece. Calesti putin morcovii in ulei, apoi adaugi ardeii, ceapa, orezul si cartofii. Pui legumele calite in zeama in care a fiert carnea, le fierbi impreuna inca 5 minute, potrivesti de sare si stingi focul. Amesteci galbenusurile cu un praf de sare, faina, otetul si 2-3 linguri de apa rece si le torni in ciorba.


Presari tarhonul, apoi acoperi oala cu un capac.


Pofta Buna Sa Aveti !

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

42 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan proaspat ( sau afumat),
  • 2 litri de apa
  • 3 morcovi
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardei verde
  • 1-2 cepe
  • 100 ml ulei,
  • 1 lingura orez
  • 2 cartofi,
  • 5 galbenusuri,
  • 3linguri otet,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita tarhon uscat,
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Manolache Oana Laura

Tort cu mere

Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru

28 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Friptura surpriza

Carnea se taie in 8 felii groase, care se sareaza si se pipereaza. Se aleg feliile doua cate doua,

7 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Clatite umplute cu cascaval si sunca

Se fac clatitele ca si cele clasice. Incercam sa nu le prajim prea tare. Dupa ce am copt clatitele

15 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

26 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe