autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ciolan de porc

Autor: Manolache Oana Laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Manolache Oana Laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2006

Ingrediente
1 ciolan proaspat ( sau afumat),, 2 litri de apa, , 3 morcovi, , 2 ardei rosii, , 1 ardei verde, , 1-2 cepe, , 100 ml ulei,, 1 lingura orez, , 2 cartofi,, 5 galbenusuri,, 3linguri otet,, 1 lingura faina,, 1 lingurita tarhon uscat,, sare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

42 voturi

Mod de preparare

Tai ciolanul astfel incat sa incapa in oala si il pui la fiert in apa usor sarata, indepartand mereu spuma care se formeaza. Cand carnea se desprinde de pe os, scoti ciolanul si tai carnea bucatele.


Cureti legumele, le speli si le tai dupa preferinta. Speli orezul si il lasi la inmuiat in apa rece. Calesti putin morcovii in ulei, apoi adaugi ardeii, ceapa, orezul si cartofii. Pui legumele calite in zeama in care a fiert carnea, le fierbi impreuna inca 5 minute, potrivesti de sare si stingi focul. Amesteci galbenusurile cu un praf de sare, faina, otetul si 2-3 linguri de apa rece si le torni in ciorba.


Presari tarhonul, apoi acoperi oala cu un capac.


Pofta Buna Sa Aveti !
-->
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba din ciolan de porc

Ciolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare. Când a fost fiert, adică cam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorbica de vacuta

1-Se pune carnea taiata cubulete in oala in care vom prepara ciorba, pentru a fierbe. 2-Cand carnea

11 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

42 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan proaspat ( sau afumat),
  • 2 litri de apa
  • 3 morcovi
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardei verde
  • 1-2 cepe
  • 100 ml ulei,
  • 1 lingura orez
  • 2 cartofi,
  • 5 galbenusuri,
  • 3linguri otet,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita tarhon uscat,
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Manolache Oana Laura

Tort cu mere

Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru

28 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Friptura surpriza

Carnea se taie in 8 felii groase, care se sareaza si se pipereaza. Se aleg feliile doua cate doua,

7 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Clatite umplute cu cascaval si sunca

Se fac clatitele ca si cele clasice. Incercam sa nu le prajim prea tare. Dupa ce am copt clatitele

15 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe