autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ciolan de porc

Autor: Manolache Oana Laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Manolache Oana Laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2006

Ingrediente
1 ciolan proaspat ( sau afumat),, 2 litri de apa, , 3 morcovi, , 2 ardei rosii, , 1 ardei verde, , 1-2 cepe, , 100 ml ulei,, 1 lingura orez, , 2 cartofi,, 5 galbenusuri,, 3linguri otet,, 1 lingura faina,, 1 lingurita tarhon uscat,, sare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

42 voturi

Mod de preparare

Tai ciolanul astfel incat sa incapa in oala si il pui la fiert in apa usor sarata, indepartand mereu spuma care se formeaza. Cand carnea se desprinde de pe os, scoti ciolanul si tai carnea bucatele.


Cureti legumele, le speli si le tai dupa preferinta. Speli orezul si il lasi la inmuiat in apa rece. Calesti putin morcovii in ulei, apoi adaugi ardeii, ceapa, orezul si cartofii. Pui legumele calite in zeama in care a fiert carnea, le fierbi impreuna inca 5 minute, potrivesti de sare si stingi focul. Amesteci galbenusurile cu un praf de sare, faina, otetul si 2-3 linguri de apa rece si le torni in ciorba.


Presari tarhonul, apoi acoperi oala cu un capac.


Pofta Buna Sa Aveti !
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba din ciolan de porc

Ciolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare. Când a fost fiert, adică cam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de Pui Aurie

Ia puiul si spala-l( doar daca vrei) si pune-l intr-o oala cu 3 litri de apa, fa cateva exercitii

24 voturi    13 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

42 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan proaspat ( sau afumat),
  • 2 litri de apa
  • 3 morcovi
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardei verde
  • 1-2 cepe
  • 100 ml ulei,
  • 1 lingura orez
  • 2 cartofi,
  • 5 galbenusuri,
  • 3linguri otet,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita tarhon uscat,
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Manolache Oana Laura

Tort cu mere

Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru

28 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Friptura surpriza

Carnea se taie in 8 felii groase, care se sareaza si se pipereaza. Se aleg feliile doua cate doua,

7 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Clatite umplute cu cascaval si sunca

Se fac clatitele ca si cele clasice. Incercam sa nu le prajim prea tare. Dupa ce am copt clatitele

15 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Lemonato supa vitel

Lemonato supa vitel

Lemonato ( supa vitel cu lamaie) reteta greceasca Fierbem carnea ( eu o fierb de seara). Curatam morcovii si taiem in patru. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Am ales ca ciorba, cea de miel fiind Sarbatorile Pascale! La ciorba de miel vom folosi, oasele pulpelor, pieptul si gitul.Eu am folosit

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe