autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ciolan de porc

Autor: Manolache Oana Laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Manolache Oana Laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2006

Ingrediente
1 ciolan proaspat ( sau afumat),, 2 litri de apa, , 3 morcovi, , 2 ardei rosii, , 1 ardei verde, , 1-2 cepe, , 100 ml ulei,, 1 lingura orez, , 2 cartofi,, 5 galbenusuri,, 3linguri otet,, 1 lingura faina,, 1 lingurita tarhon uscat,, sare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

42 voturi

Mod de preparare

Tai ciolanul astfel incat sa incapa in oala si il pui la fiert in apa usor sarata, indepartand mereu spuma care se formeaza. Cand carnea se desprinde de pe os, scoti ciolanul si tai carnea bucatele.


Cureti legumele, le speli si le tai dupa preferinta. Speli orezul si il lasi la inmuiat in apa rece. Calesti putin morcovii in ulei, apoi adaugi ardeii, ceapa, orezul si cartofii. Pui legumele calite in zeama in care a fiert carnea, le fierbi impreuna inca 5 minute, potrivesti de sare si stingi focul. Amesteci galbenusurile cu un praf de sare, faina, otetul si 2-3 linguri de apa rece si le torni in ciorba.


Presari tarhonul, apoi acoperi oala cu un capac.


Pofta Buna Sa Aveti !
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba din ciolan de porc

Ciolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare. Când a fost fiert, adică cam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de miel

Preparare: taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece. Ceapa se toaca fin

11 voturi    13 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

42 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan proaspat ( sau afumat),
  • 2 litri de apa
  • 3 morcovi
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardei verde
  • 1-2 cepe
  • 100 ml ulei,
  • 1 lingura orez
  • 2 cartofi,
  • 5 galbenusuri,
  • 3linguri otet,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita tarhon uscat,
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Manolache Oana Laura

Tort cu mere

Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru

28 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Friptura surpriza

Carnea se taie in 8 felii groase, care se sareaza si se pipereaza. Se aleg feliile doua cate doua,

7 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Clatite umplute cu cascaval si sunca

Se fac clatitele ca si cele clasice. Incercam sa nu le prajim prea tare. Dupa ce am copt clatitele

15 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecel

Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe