autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de crap

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg peste, 2,5 I apa, 200 g morcovi, 200 g albitura, 100 g telina, 400 g ceapa, 200 g ardei gras, 100 ml ulei, 50 g pasta de tomate, 1 kg rosii, 50 g leustean, 50 g patrunjel verdeaţă, 5 g sare de lamiie (otet), sare, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

50 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza. Zarzavatul se curata, se spala si se taie felioare in lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala si se taie in sferturi. Ceapa se pune la fiert in apa cu sare, zarzavatul si ardeiul se inabusa in ulei cu adaos de apa si apoi se adauga in vasul in care fierbe ceapa. Cind zarzavatul este aproape fiert se adauga pasta de tomate diluata cu putina zeama si sare de lamiie (Otet).


Se adauga pestele si rosiile continuind fierberea cca 10 - 15 minute.


Se serveste cu verdeata.


Se poate pregati si din capete si cozi de peste, avind grija sa se scoata osul amar de la capul pestelui.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza dulce cu ciolan afumat

Se pune ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Intre

35 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Dificultate

Medie

Timp

1h

50 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg peste
  • 2,5 I apa
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitura
  • 100 g telina
  • 400 g ceapa
  • 200 g ardei gras
  • 100 ml ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 1 kg rosii
  • 50 g leustean
  • 50 g patrunjel verdeaţă
  • 5 g sare de lamiie (otet)
  • sare
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

christyansen (Chef de cuisine)

f buna



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe