Ciorba de curcan cu fasole neagra si dovleac

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/2 cana fasole neagra uscata, curatata si spalata (285 g)
  • 1,6 kg ciocanele de curcan, fara piele
  • 1 ardei gras verde, taiat În cubulete
  • 1 cana frunze de coriandru tocate
  • 4 cepe verzi, taiate fin
  • 1 lingura coaja rasa de lamâie
  • 1 lingura praf de chilii
  • 2 1/2 lingurite chimion macinat
  • 2 1/2 lingurite coriandru macinat
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 5 cani dovleac, taiat cubulete de 1 cm
  • 300 g boabe de porumb congelate
  • 2 1/4 Iingurite sare
  • 1/4 cana suc proaspat de lamâie

Mod de preparare

1 Într-o cratita mare sau Într-o oala, se pune fasolea cu apa cât sa o acopere cu 8 cm; se pun la fiert.

2. Când dau În clocot. se adauga ciocanelele de curcan, ardeiul gras, 1/2 cana de frunze de coriandru, ceapa verde, coaja de lamâie, praful de chilii, chimionul, coriandrul si ghimbirul; se pune din nou amestecul la fiert; se acopera partial si se fierbe 1 ora si 15 minute.

3 Se adauga dovleacul, porumbul si sarea si se fierb, fara capac, cam 15 minute.

4 Se ia cratita de pe foc. Se scot ciocanelele de curcan din ciorba, si când s-au racit suficient, se

scoate carnea de pe oase. Se arunca ligamentele si cartilagiile si se taie carnea În bucati cât o inghititura.

5 Se pun bucatile de carne Înapoi În cratita. Se adauga sucul de lamâie si restul de 1/2 cana de frunze de coriandru si se mai fierb 3 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise