autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE DOVLECEI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
Maruntaiele si partea din spate de la un pui, sau carne de vitel, morcov, patrunjel, telina (200 g toate), o ceapamica, un ardei, 2 rosii, 2 dovlecei tineri (7-800 g ), 1/2 l bors, sare de lamiie, un galbenus de ou, marar, patrunjel,cimbru, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare. si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri untdelemn, apoi se adauga in supa.Cind carnea si zarzavatul sint fierte, se pun ardeiul, rosiile taiate in felii si dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete.


Se fierb toate 15-20 minute, pina cind se moaie, avind grija sa nu se terciuiasca dovleceii.


Se acreste dupa gust.


Se adauga "Vegeta" si sare, lasind sa fiarba citeva clocote.


Se serveste dreasa ca si ciorbele precedente sau nedreasa.Pentru aroma, se adauga neaparat si marar si cimbru.


Se pregateste la fel si fara carne.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de dovlecei

De cand am descoperit aceasta ciorbita, cel putin o data la 2 saptamani o pregatesc . Este foarte

9 voturi    5 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja,se spala,se taie cubulete.La fel se procedeaza si cu cartofii.Restul

9 voturi    11 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Maruntaiele si partea din spate de la un pui
  • sau carne de vitel
  • morcov
  • patrunjel
  • telina (200 g toate)
  • o ceapamica
  • un ardei
  • 2 rosii
  • 2 dovlecei tineri (7-800 g )
  • 1/2 l bors
  • sare de lamiie
  • un galbenus de ou
  • marar
  • patrunjel,cimbru
  • sare.

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de stevie cu afumatura

Ciorba de stevie cu afumatura

Afumatura o portionam si o punem la fiert in 1,5 l apa in care vom face ciorba. Curatam stevia de nervura din mijloc, o spalam si apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de zucchini cu corcoduse

Ciorba de zucchini cu corcoduse

Curatam toate legumele , le spalam bine si le stergem, apoi le taiem cubulete. Ceapa curatata o taiem cu frunze verzi cu tot, rondele. Intr-o

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe