autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE DOVLECEI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare. si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri untdelemn, apoi se adauga in supa.Cind carnea si zarzavatul sint fierte, se pun ardeiul, rosiile taiate in felii si dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete.


Se fierb toate 15-20 minute, pina cind se moaie, avind grija sa nu se terciuiasca dovleceii.


Se acreste dupa gust.


Se adauga "Vegeta" si sare, lasind sa fiarba citeva clocote.


Se serveste dreasa ca si ciorbele precedente sau nedreasa.Pentru aroma, se adauga neaparat si marar si cimbru.


Se pregateste la fel si fara carne.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Maruntaiele si partea din spate de la un pui
  • sau carne de vitel
  • morcov
  • patrunjel
  • telina (200 g toate)
  • o ceapamica
  • un ardei
  • 2 rosii
  • 2 dovlecei tineri (7-800 g )
  • 1/2 l bors
  • sare de lamiie
  • un galbenus de ou
  • marar
  • patrunjel,cimbru
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

4 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si legumele se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul si se mai caleste putin apoi se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Spalam carnea si o punem intr-o oala in care adaugam apa atata cat sa acopere carnea.Adaugam si un strop de sare. Lasam sa dea in cateva

2 voturi    4 comentarii
3h 10 min
Borsuri si Ciorbe