autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE DOVLECEI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
Maruntaiele si partea din spate de la un pui, sau carne de vitel, morcov, patrunjel, telina (200 g toate), o ceapamica, un ardei, 2 rosii, 2 dovlecei tineri (7-800 g ), 1/2 l bors, sare de lamiie, un galbenus de ou, marar, patrunjel,cimbru, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare. si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri untdelemn, apoi se adauga in supa.Cind carnea si zarzavatul sint fierte, se pun ardeiul, rosiile taiate in felii si dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete.


Se fierb toate 15-20 minute, pina cind se moaie, avind grija sa nu se terciuiasca dovleceii.


Se acreste dupa gust.


Se adauga "Vegeta" si sare, lasind sa fiarba citeva clocote.


Se serveste dreasa ca si ciorbele precedente sau nedreasa.Pentru aroma, se adauga neaparat si marar si cimbru.


Se pregateste la fel si fara carne.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu dovlecei

Se spala spatele de pui si se pune la fiert.Se ia spuma care se formeaza.Intre timp se curata legumele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja,se spala,se taie cubulete.La fel se procedeaza si cu cartofii.Restul

9 voturi    11 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Maruntaiele si partea din spate de la un pui
  • sau carne de vitel
  • morcov
  • patrunjel
  • telina (200 g toate)
  • o ceapamica
  • un ardei
  • 2 rosii
  • 2 dovlecei tineri (7-800 g )
  • 1/2 l bors
  • sare de lamiie
  • un galbenus de ou
  • marar
  • patrunjel,cimbru
  • sare.

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Lemonato supa vitel

Lemonato supa vitel

Lemonato ( supa vitel cu lamaie) reteta greceasca Fierbem carnea ( eu o fierb de seara). Curatam morcovii si taiem in patru. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Am ales ca ciorba, cea de miel fiind Sarbatorile Pascale! La ciorba de miel vom folosi, oasele pulpelor, pieptul si gitul.Eu am folosit

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe