autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole alba cu costita afumata

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fasolea se alege de corpurile straine si se spala; se pune la fiert in apa rece, schimbindu-se apa de doua ori (cu apa fiarta), dupa care se adauga costita afumata (intreaga).


Legumele se curata, se spala, se taie marunt, (rosiile in sferturi) si se adauga toate in vasul cu fasole cind aceasta este fiarta pe jumatate. Pasta de tomate se dilueaza cu ciorba si se adauga in vasul cu fasole, amestecind compozitia.


Se mai fierbe 10 - 15 minute, se adauga otetul si se controleaza gustul de sare. se dezoseaza, se taie cuburi si se adauga in vasul cu ciorba.


Se serveste cu verdeata taiata marunt.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Abi Luca , 27 decembrie 2013

    2 nebuni

  • Fara foto

    Lavinia Baranga , 29 septembrie 2013

    foarte buna

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Asa arata si ciorba mea... Eu o servesc cu ceapa, sau cu usturoi, cu zeama de corcoduse, sau cu bors... Este tare buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Foarte buna !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Ruxandra, eu sunt ardeleanca, ciorba mea de fasole are intotdeuna si tarhon si leustean, e foarte gustoasa, merita sa incerci, daca iti plac aromele. Iarna folosesc uscat.

    • Fara foto

      ruxandra , 01 februarie 2010

      cu siguranta in ardeal se face ciorba cu TARHON (nu leustean) in otel si se serveste cu salata de ceapa rosie

    • Fara foto

      me , 21 septembrie 2009

      E foarte buna! Aveti ideii foarte geniale ,felicitari!

    • Fara foto

      Gabi , 15 iulie 2009

      O reteta usoara si delicioasa in acelasi timp. Este adevarat ca am tinut cont si de sfaturile mamei dar reteta ma ajutat f mult. Multumesc mult pt tot ce am invatat de-a lungul timpului de la dvs. Vroiam sa intreb de reteta de inghetata din lamaie... imi amintesc ca se facea din apa tonica, lamaie portocala.. si inca cateva ingrediente.. ma poate ajuta cineva ?

    • Fara foto

      deea , 29 mai 2009

      Si bunica mea sta in Ardeal si am crescut acolo pana la 7 ani... nici eu nu am auzit pe nimeni sa manance ciorba de fasole cu mamaliga. Intr-adevar toti pe care o stiu o mananca "cu ceapa multa sau cu ceapa foarte multa", in mod special cea rosie. Mmmmm abia astept sa ma mai duc pe la bunica :D

    • Fara foto

      radu , 28 februarie 2009

      Nu stiu in ce fel de Ardeal stai, dar nu am auzit in viata mea sa manance cineva ciorba de fasole cu mamaliga sau cu leusetan murat... In Ardeal se mananca cu ceapa multa sau cu ceapa foarte multa.

    • Fara foto

      MIA , 05 februarie 2009

      In Ardeal, aceasta ciorba se mananca cu mamaliguta cu branza, ceapa rosie sau ardei iute iar ca si condiment este OBLIGATORIU sa se puna in ciorba tarhon murat (este specific acestei ciorbe ). Pofta buna !

    • Fara foto

      catalina , 05 septembrie 2008

      Am mancat la cineva si este o bunatata "ciorba de fasole alba cu costita afumata"!!!In schimb daca a-si gati-o eu nu cred ca mi-ar iesi.In schimb merita incercat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

430 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g fasole alba
  • 200 g morcovi
  • 2,5 l apa
  • 100 g telina
  • 100 g patrunjel-pastirnac
  • 150 g ceapa
  • 1 legatura verdeata (marar)
  • patrunjel sau leustean
  • 400 g rosii
  • 250 g costita afumata
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 ml otet
  • sare
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

Abi Luca

2 nebuni

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

22 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe