autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole alba de post

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 martie 2010

Ingrediente
750 gr fasole alba uscata., 2 morcovi., 1 radacina pastarnac., 1 bucata radacina telina., 2 cartofi roz., 1 litru bors., sare, roz proaspat macinat,tarhon,cimbru.

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi o fierb in doua ape si arunc apa de doua ori.Abia in a treia apa pregatesc ciorba.Pun fasolea fiarta in 3 l de apa deja clocotita.Arunc apa de cel putin doua ori,ca sa evit problemele cu stomacul.Curatam legumele:morcovul,cartoful,radacina de pastarnac si telina, tocam si le vom pune la fiert in cea de a treia apa.Cand toate zarzavaturile sunt gata fierte,asezonam cu ce condimente ne plac mai mult,eu am pus:sare,piper proaspat macinat roz,cimbru,tarhon si cine doreste poate sa puna si cateva linguri de bulion. Eu o acresc cu bors de la tarani si fac si un mujdei de usturoi cu smantana sau cu iaurt,dar acum fiind in postul pastelui nu am mai facut niciun mujdei,am mancat-o cu ceapa rosie si cubulete de paine coapte in cuptor.Pofta buna !!!
Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi o fierb in doua ape si arunc apa de doua ori.Abia in
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu perisoare de curcan

Se pun legumele la fiert în apă cu puţină sare. Când legumele sunt aproape fierte, ne ocupăm

0 voturi    0 comentarii
59 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza dulce cu ciolan afumat

Se pune ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Intre

35 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    O bunatate,draga Lenuta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Si eu pun usturoi la ciorba si in plus leustean proaspat sau uscat, tare ne place gustul lui.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Eu nu pun usturoi in ciorba de fasole si nici nu am mai auzit pana acum, dar am sa incerc. Omul cat traieste invata.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Ma enerveaza fasolea ca dureaza cam mult sa o prepari ..dar imi place la nebunie rezultatul ! Felicitari !

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Cu ceapa verde merge de minune.......

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Arata tare bine,iar gustul este pe masura...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      cu un ciolan ii bestiala

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte buna! Doar ca eu nu pun cartofi in ciorba de fasole, dar voi incerca si asa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Mmmm! Ce buna!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Buna rau! Iar daca nu e post merge si cu afumatura...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte imbietoare! Eu la ultimele clocote adaug si cateva frunze de salata verde rupte cand am, iese foarte aspectuoasa.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte buna.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Moartea mea ciorba de fasole cu ceapa verde,sa ne mai aducem aminte de origini!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • 750 gr fasole alba uscata.
  • 2 morcovi.
  • 1 radacina pastarnac.
  • 1 bucata radacina telina.
  • 2 cartofi roz.
  • 1 litru bors.
  • sare, roz proaspat macinat,tarhon,cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care

20 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate,draga Lenuta.

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe