autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole alba de post

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi o fierb in doua ape si arunc apa de doua ori.Abia in a treia apa pregatesc ciorba.Pun fasolea fiarta in 3 l de apa deja clocotita.Arunc apa de cel putin doua ori,ca sa evit problemele cu stomacul.Curatam legumele:morcovul,cartoful,radacina de pastarnac si telina, tocam si le vom pune la fiert in cea de a treia apa.Cand toate zarzavaturile sunt gata fierte,asezonam cu ce condimente ne plac mai mult,eu am pus:sare,piper proaspat macinat roz,cimbru,tarhon si cine doreste poate sa puna si cateva linguri de bulion. Eu o acresc cu bors de la tarani si fac si un mujdei de usturoi cu smantana sau cu iaurt,dar acum fiind in postul pastelui nu am mai facut niciun mujdei,am mancat-o cu ceapa rosie si cubulete de paine coapte in cuptor.Pofta buna !!!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    O bunatate,draga Lenuta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Si eu pun usturoi la ciorba si in plus leustean proaspat sau uscat, tare ne place gustul lui.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Eu nu pun usturoi in ciorba de fasole si nici nu am mai auzit pana acum, dar am sa incerc. Omul cat traieste invata.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Ma enerveaza fasolea ca dureaza cam mult sa o prepari ..dar imi place la nebunie rezultatul ! Felicitari !

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Cu ceapa verde merge de minune.......

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Arata tare bine,iar gustul este pe masura...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      cu un ciolan ii bestiala

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte buna! Doar ca eu nu pun cartofi in ciorba de fasole, dar voi incerca si asa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Mmmm! Ce buna!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Buna rau! Iar daca nu e post merge si cu afumatura...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte imbietoare! Eu la ultimele clocote adaug si cateva frunze de salata verde rupte cand am, iese foarte aspectuoasa.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte buna.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Moartea mea ciorba de fasole cu ceapa verde,sa ne mai aducem aminte de origini!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 750 gr fasole alba uscata.
  • 2 morcovi.
  • 1 radacina pastarnac.
  • 1 bucata radacina telina.
  • 2 cartofi roz.
  • 1 litru bors.
  • sare, roz proaspat macinat,tarhon,cimbru.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    19 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

174 voturi    20 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate,draga Lenuta.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe