autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole alba de post

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi o fierb in doua ape si arunc apa de doua ori.Abia in a treia apa pregatesc ciorba.Pun fasolea fiarta in 3 l de apa deja clocotita.Arunc apa de cel putin doua ori,ca sa evit problemele cu stomacul.Curatam legumele:morcovul,cartoful,radacina de pastarnac si telina, tocam si le vom pune la fiert in cea de a treia apa.Cand toate zarzavaturile sunt gata fierte,asezonam cu ce condimente ne plac mai mult,eu am pus:sare,piper proaspat macinat roz,cimbru,tarhon si cine doreste poate sa puna si cateva linguri de bulion. Eu o acresc cu bors de la tarani si fac si un mujdei de usturoi cu smantana sau cu iaurt,dar acum fiind in postul pastelui nu am mai facut niciun mujdei,am mancat-o cu ceapa rosie si cubulete de paine coapte in cuptor.Pofta buna !!!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    O bunatate,draga Lenuta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Si eu pun usturoi la ciorba si in plus leustean proaspat sau uscat, tare ne place gustul lui.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Eu nu pun usturoi in ciorba de fasole si nici nu am mai auzit pana acum, dar am sa incerc. Omul cat traieste invata.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Ma enerveaza fasolea ca dureaza cam mult sa o prepari ..dar imi place la nebunie rezultatul ! Felicitari !

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Cu ceapa verde merge de minune.......

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Arata tare bine,iar gustul este pe masura...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      cu un ciolan ii bestiala

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte buna! Doar ca eu nu pun cartofi in ciorba de fasole, dar voi incerca si asa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Mmmm! Ce buna!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Buna rau! Iar daca nu e post merge si cu afumatura...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte imbietoare! Eu la ultimele clocote adaug si cateva frunze de salata verde rupte cand am, iese foarte aspectuoasa.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte buna.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Moartea mea ciorba de fasole cu ceapa verde,sa ne mai aducem aminte de origini!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 750 gr fasole alba uscata.
  • 2 morcovi.
  • 1 radacina pastarnac.
  • 1 bucata radacina telina.
  • 2 cartofi roz.
  • 1 litru bors.
  • sare, roz proaspat macinat,tarhon,cimbru.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    19 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

174 voturi    20 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate,draga Lenuta.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

26 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe