autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole boabe

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
150 - 200 fasole boabe, , 1 morcov, , o legatura de patrunjel, , o ceapa medie, , un ardei gras, , 2 rosii, , 150 g sfecla rosie, , bors (ori zeama de castraveti, suc de rosii sau otet, zeama sau sare de lamiie), , leustean, , telina, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

528 voturi

Mod de preparare

Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole.


Cind fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa.


Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt.


Ciorba va avea culoarea roz.


Se poate consuma si rece. Si in acest caz, fasolea se poate fierbe in oala sub presiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cind da in clocot, se adauga celelalte ingrediente.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    simina , 23 noiembrie 2013

    e foarte buna reteta mss frumos

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    E foarte gustoasa si satioasa. E o reteta inedita pt mine, eu nu pun sfecla rosie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    E o mancare pe care bunicii si oamenii de la tara o apreciau, foarte satioasa, bogata in proteine, la fel de gustoasa. Eu sunt ardelenca si ne place mult cu mamaliga si ceapa, e o bunatate.

    • Fara foto

      xyz , 19 februarie 2010

      Ca sa nu te balonezi se recomanda sa o fierbi cu putin bicarbonat, un varf de cutit;)

    • Fara foto

      ruxandra , 01 februarie 2010

      ca sa nu ai gaze se recomanda sa fierbi fasolea in 2-3 ape

    • Fara foto

      alexandru-constantin , 19 ianuarie 2010

      DE ce te besi de la fasole ?:)):)):)):)):)):))::)):)):)):)):((:((:((

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

528 voturi

Ingrediente

  • 150 - 200 fasole boabe
  • 1 morcov
  • o legatura de patrunjel
  • o ceapa medie
  • un ardei gras
  • 2 rosii
  • 150 g sfecla rosie
  • bors (ori zeama de castraveti
  • suc de rosii sau otet
  • zeama sau sare de lamiie)
  • leustean
  • telina
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2125 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

simina

e foarte buna reteta mss frumos



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei.

1 vot    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe