autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole boabe

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
150 - 200 fasole boabe, , 1 morcov, , o legatura de patrunjel, , o ceapa medie, , un ardei gras, , 2 rosii, , 150 g sfecla rosie, , bors (ori zeama de castraveti, suc de rosii sau otet, zeama sau sare de lamiie), , leustean, , telina, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

528 voturi

Mod de preparare

Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole.


Cind fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa.


Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt.


Ciorba va avea culoarea roz.


Se poate consuma si rece. Si in acest caz, fasolea se poate fierbe in oala sub presiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cind da in clocot, se adauga celelalte ingrediente.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba din boabe de fasole cu tarhon

Se aleg ,spala si se lasa citeva ore in apa rece boabele de fasole(se pot lasa si 24 ore).Se pun

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole pastai uscate & boabe cu pastrama de pui

Se pune fasolea boabe la inmuiat de seara, iar cea uscata se pune la inmuiat vre-o 2 ore. Se curata

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    simina , 23 noiembrie 2013

    e foarte buna reteta mss frumos

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    E foarte gustoasa si satioasa. E o reteta inedita pt mine, eu nu pun sfecla rosie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    E o mancare pe care bunicii si oamenii de la tara o apreciau, foarte satioasa, bogata in proteine, la fel de gustoasa. Eu sunt ardelenca si ne place mult cu mamaliga si ceapa, e o bunatate.

    • Fara foto

      xyz , 19 februarie 2010

      Ca sa nu te balonezi se recomanda sa o fierbi cu putin bicarbonat, un varf de cutit;)

    • Fara foto

      ruxandra , 01 februarie 2010

      ca sa nu ai gaze se recomanda sa fierbi fasolea in 2-3 ape

    • Fara foto

      alexandru-constantin , 19 ianuarie 2010

      DE ce te besi de la fasole ?:)):)):)):)):)):))::)):)):)):)):((:((:((

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

528 voturi

Ingrediente

  • 150 - 200 fasole boabe
  • 1 morcov
  • o legatura de patrunjel
  • o ceapa medie
  • un ardei gras
  • 2 rosii
  • 150 g sfecla rosie
  • bors (ori zeama de castraveti
  • suc de rosii sau otet
  • zeama sau sare de lamiie)
  • leustean
  • telina
  • sare.

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2125 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

simina

e foarte buna reteta mss frumos



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si afumatura

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Se taie pulpa de porc cubulete si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete, rosiile decojite si tocate marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe