autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole boabe

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole.


Cind fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa.


Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt.


Ciorba va avea culoarea roz.


Se poate consuma si rece. Si in acest caz, fasolea se poate fierbe in oala sub presiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cind da in clocot, se adauga celelalte ingrediente.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    simina , 23 noiembrie 2013

    e foarte buna reteta mss frumos

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    E foarte gustoasa si satioasa. E o reteta inedita pt mine, eu nu pun sfecla rosie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    E o mancare pe care bunicii si oamenii de la tara o apreciau, foarte satioasa, bogata in proteine, la fel de gustoasa. Eu sunt ardelenca si ne place mult cu mamaliga si ceapa, e o bunatate.

    • Fara foto

      xyz , 19 februarie 2010

      Ca sa nu te balonezi se recomanda sa o fierbi cu putin bicarbonat, un varf de cutit;)

    • Fara foto

      ruxandra , 01 februarie 2010

      ca sa nu ai gaze se recomanda sa fierbi fasolea in 2-3 ape

    • Fara foto

      alexandru-constantin , 19 ianuarie 2010

      DE ce te besi de la fasole ?:)):)):)):)):)):))::)):)):)):)):((:((:((

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

527 voturi

Ingrediente

  • 150 - 200 fasole boabe
  • 1 morcov
  • o legatura de patrunjel
  • o ceapa medie
  • un ardei gras
  • 2 rosii
  • 150 g sfecla rosie
  • bors (ori zeama de castraveti
  • suc de rosii sau otet
  • zeama sau sare de lamiie)
  • leustean
  • telina
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

simina

e foarte buna reteta mss frumos

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe