autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
400 g de fasole boabe, o ceapa, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 2 foi de dafin, 300 g de ciolan afumat, bulion dupa gust, sare, verdeata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege si se pune la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa si se pune la fiert, cu sare. Dupa primul clocot, se inlocuieste apa cu alta, clocotita. Intre timp se curata zarzavatul, se spala, se taie bucatele si se pune la fiert cu ciolanul bine spalat si cu foile de dafin. Cand fasolea este aproape fiarta, se scurge de apa si se pune deoparte.


Se lasa la foc oala cu ciolanul pana ce acesta este fiert, apoi se adauga fasolea, se pune bulionul, se gusta de sare, mai lasam sa dea un clocot si stingem focul. Carnea de pe ciolan se taie bucatele si se pune in ciorba.


Se serveste cu verdeata si (cine doreste) smantana.
-->
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorbica de vacuta

1-Se pune carnea taiata cubulete in oala in care vom prepara ciorba, pentru a fierbe. 2-Cand carnea

11 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    deja mi s-a facut pofta...

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 400 g de fasole boabe
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 300 g de ciolan afumat
  • bulion dupa gust
  • sare
  • verdeata.

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip

ciorba de ardei si varza

Carnea spalata se pune la fiert cu apa. Intre timp se taie varza fideluta, se presara cu sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

ciorba de bucatele

Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se

6 voturi    4 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

ciorba de cartofi

Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la fiert cu 2 l de apa si sare, se adauga

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

deja mi s-a facut pofta...

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe