autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
400 g de fasole boabe, o ceapa, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 2 foi de dafin, 300 g de ciolan afumat, bulion dupa gust, sare, verdeata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege si se pune la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa si se pune la fiert, cu sare. Dupa primul clocot, se inlocuieste apa cu alta, clocotita. Intre timp se curata zarzavatul, se spala, se taie bucatele si se pune la fiert cu ciolanul bine spalat si cu foile de dafin. Cand fasolea este aproape fiarta, se scurge de apa si se pune deoparte.


Se lasa la foc oala cu ciolanul pana ce acesta este fiert, apoi se adauga fasolea, se pune bulionul, se gusta de sare, mai lasam sa dea un clocot si stingem focul. Carnea de pe ciolan se taie bucatele si se pune in ciorba.


Se serveste cu verdeata si (cine doreste) smantana.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    deja mi s-a facut pofta...

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 400 g de fasole boabe
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 300 g de ciolan afumat
  • bulion dupa gust
  • sare
  • verdeata.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Marius - Octavian Filip

ciorba de ardei si varza

Carnea spalata se pune la fiert cu apa. Intre timp se taie varza fideluta, se presara cu sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

ciorba de bucatele

Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se

6 voturi    4 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

ciorba de cartofi

Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la fiert cu 2 l de apa si sare, se adauga

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

deja mi s-a facut pofta...



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe