autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fasolea se alege si se pune la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa si se pune la fiert, cu sare. Dupa primul clocot, se inlocuieste apa cu alta, clocotita. Intre timp se curata zarzavatul, se spala, se taie bucatele si se pune la fiert cu ciolanul bine spalat si cu foile de dafin. Cand fasolea este aproape fiarta, se scurge de apa si se pune deoparte.


Se lasa la foc oala cu ciolanul pana ce acesta este fiert, apoi se adauga fasolea, se pune bulionul, se gusta de sare, mai lasam sa dea un clocot si stingem focul. Carnea de pe ciolan se taie bucatele si se pune in ciorba.


Se serveste cu verdeata si (cine doreste) smantana.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    deja mi s-a facut pofta...

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 400 g de fasole boabe
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 300 g de ciolan afumat
  • bulion dupa gust
  • sare
  • verdeata.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Marius - Octavian Filip

ciorba de bucatele

Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se

6 voturi    4 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

ciorba cu perisoare de peste

Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi

1 vot    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

ciorba de ardei si varza

Carnea spalata se pune la fiert cu apa. Intre timp se taie varza fideluta, se presara cu sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

deja mi s-a facut pofta...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe