autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole cu afumatura

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Afumatura se parleste daca mai trebuie, se rade cu cutitul si se spala bine.


Intr-o oala (de fiert sub presiune) se pune carnea la fiert in apa rece fara sare. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 3 litri de apa rece.


In timp ce fierb carnea si fasolea, curatati si tocati marunt toate celelalte legume si zarzavaturi. Intr-o craticioara sau tigaie puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovii, ceapa, apoi adaugati telina, pastarnacul, ardeii, ciupercile si rosiile. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati verdeata tocata (loboda si spanacul), bulion, ketchup, sare, piper (concentratul de ciuperci sau costita).


Dupa ce a fiert fasolea (aproximativ 60 minute) puneti peste ea legumele calite si sa lasati sa fiarba la foc mic.


Dupa ce a fiert carnea, scoateti-o pe o farfurie, puneti peste ciorba zeama de la carne, foaia de dafin si lasati-o sa fiarba in continuare la foc mic cu capac.


Scoateti oasele din carne, portionati-o si adaugati-o in ciorba. Dregeti gustul, adaugati patrunjelul si leusteanul tocate iar cine vrea o poate acri direct in oala sau la masa cu putin otet, zeama de lamaie sau bors.


Pofta buna.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    So Ioan Stefan , 13 august 2014

    multumim pt retete e fff buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    O bunatate !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Delicioasa ! La fel ca toate retetele tale, Doina....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte buna si eu fac asa cu fasole tarcata.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      foarte buna reteta,felicitari,eu mai adaug si carnati afumati,dar fara ciuperci.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Care vrei, Mirey. :) Mai fac acum, in week-end.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Farfuria mea care e ???...Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Delicios. Am mancat.Eu nu am faut,dar voi face cat de curand.Imi place

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Multumesc pentru invitatie.Esti draguta.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Ma bucur ca iti place. Intr-adevar gustul este minunat. Vino la masa, ti-am pregatit o farfurie.:)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Nu am pus niciodata ciuperci in ciorba de fasole.Mi se pare interesanta ideea.Cred ca acest amestec de arome(ciuperci+afumatura, etc.)ii da o savoare deosebita produsului final, iar despre aspect ce sa mai zic (!?), arata super... (mi-e foame deja...)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

73 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 700-800 g afumatura (picioare sau ciolan de porc)
  • 1-2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • 4-5 ciuperci champignon (optional)
  • verdeata (loboda
  • spanac)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 fir de leustean
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii (de casa)
  • 20 ml ulei
  • 1 cub sau 1 lingurita concentrat de ciuperci sau costita afumata (optional)
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 1 frunza dafin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

So Ioan Stefan

multumim pt retete e fff buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

22 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe