festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat in apa rece.


Se ia spuma de cate ori este nevoie.


Se incearca fasolea, se capteaza cateva boabe in lingura si se sufla usor spre ea, daca se cojeste, adaugam zarzavaturile intregi si lasam sa fiarba pana cand carnea de pe ciolan se decojeste iar fasolea incepe sa se farame.


Scoatem osul de la ciolanul afumat si zarzavaturile fierte. Adaugam pasta de tomate si cimbrul si dregem de sare. serveste cu salata de ceapa rosie sau muraturi.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ovidiu Ivan , 02 ianuarie 2014

    Da e ok ! dar cred ca este felul doi!

  • Fara foto

    Bucătarul , 28 martie 2010

    arată aiurea, si probabil nici nu e foarte gustoasă din cauză ca nu sunt călite legumele.

  • Fara foto

    anca , 01 martie 2010

    arata cam nashpa da gustul....nush tiu

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

147 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fasole uscata alba
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 capatana telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita cimbru pisat
  • 1 ciolan afumat cca 1,5 kg
  • 5 l apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

4 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ovidiu Ivan

Da e ok ! dar cred ca este felul doi!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos

Bors de cocos

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam

1 vot    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe