autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE FASOLE CU COSTITA AFUMATA

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Ingrediente
4l de apa, 500 g fasole alba, 2 morcovi, 1 telina medie, 1 radacina de patrunjel sau pastarnac, 1 legatura de leustean, 250g costita afumata\50 ml otet, 1 lingura cu delikat, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Alege fasolea si pastreaza doar boabele frumoase si sanatoase. Pune-o la fiert in apa rece.


Intr-un alt vas pune apa la fiert, pt ca apa in care fierbe fasolea trebuie s-o schimbi de 3 ori si sa o inlocuiesti cu apa calda.


Intre timp, pune costita la fiert, separat.


In paralel curata legumele, spale-le si taie-le marunt sau da-le pe razatoare.


Cand fasolea e pe jumatate fiarta si ai schimbat ultima apa, adauga legumele si lingura de delikat, lasa sa fiarba la foc domol vreo 15-20 min, apoi adauga si costita taiata.


La final, adauga otetul, leusteanul tocat marunt si adauga sare doar la nevoie. .


SUGESTIE - daca fasolea e mai veche de anul acesta sau de la magazin, pune-o in apa rece de cu seara. Va fierbe mai repede.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Cine doreste poate adauga si o lingura de smintina. Se serveste cu ceapa rosie taiata felii.

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 4l de apa
  • 500 g fasole alba
  • 2 morcovi
  • 1 telina medie
  • 1 radacina de patrunjel sau pastarnac
  • 1 legatura de leustean
  • 250g costita afumata\50 ml otet
  • 1 lingura cu delikat
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de focsa vlad george

BEZELE

Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si continua sa bati pana albusurile

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

pene picante

Fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Separat, rumeneste carnea taiata

0 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza

pui cu smantana

Speli puiul si-l portionezi .O portie bucovineana generoasa. In untul fierbine,rumenesti puiul,pana

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cine doreste poate adauga si o lingura de smintina. Se serveste cu ceapa rosie taiata felii.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe cu coaste afumate

Ciorba de fasole boabe cu coaste afumate

Alegem fasolea si o punem cateva ore la inmuiat (de preferat peste noapte) . O oparim de 3 ori. Aaugam coasta spalata si portionata

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei.

3 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe