autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE FASOLE CU COSTITA AFUMATA

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Ingrediente
4l de apa, 500 g fasole alba, 2 morcovi, 1 telina medie, 1 radacina de patrunjel sau pastarnac, 1 legatura de leustean, 250g costita afumata\50 ml otet, 1 lingura cu delikat, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Alege fasolea si pastreaza doar boabele frumoase si sanatoase. Pune-o la fiert in apa rece.


Intr-un alt vas pune apa la fiert, pt ca apa in care fierbe fasolea trebuie s-o schimbi de 3 ori si sa o inlocuiesti cu apa calda.


Intre timp, pune costita la fiert, separat.


In paralel curata legumele, spale-le si taie-le marunt sau da-le pe razatoare.


Cand fasolea e pe jumatate fiarta si ai schimbat ultima apa, adauga legumele si lingura de delikat, lasa sa fiarba la foc domol vreo 15-20 min, apoi adauga si costita taiata.


La final, adauga otetul, leusteanul tocat marunt si adauga sare doar la nevoie. .


SUGESTIE - daca fasolea e mai veche de anul acesta sau de la magazin, pune-o in apa rece de cu seara. Va fierbe mai repede.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Cine doreste poate adauga si o lingura de smintina. Se serveste cu ceapa rosie taiata felii.

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 4l de apa
  • 500 g fasole alba
  • 2 morcovi
  • 1 telina medie
  • 1 radacina de patrunjel sau pastarnac
  • 1 legatura de leustean
  • 250g costita afumata\50 ml otet
  • 1 lingura cu delikat
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de focsa vlad george

BEZELE

Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si continua sa bati pana albusurile

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

pene picante

Fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Separat, rumeneste carnea taiata

0 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza

pui cu smantana

Speli puiul si-l portionezi .O portie bucovineana generoasa. In untul fierbine,rumenesti puiul,pana

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cine doreste poate adauga si o lingura de smintina. Se serveste cu ceapa rosie taiata felii.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe