autor:

Varadi Silvia

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2009

Ingrediente
1 ciolan afumat, 500 g fasole boabe rosii, 2 morcovi, 2 cepe rosii, 1 pastarnac, 1 buc telina mai mica, 2 ardei grasi (1 rasu si 1 galben), 3 rosii proaspete, 1 legatura leustean, cateva fire de tarhon, 2 foi de dafin, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se pune la fiert pana incepe oala sa fluiere. Apoi se adauga fasolea (care se lasa peste noapte la innmuiat sau se opareste in 3 ape) si zarzavatul tocat marunt.


Se condimenteaza dupa gust.


Se mai lasa pe foc pana este apropae fiarta fasolea, apoi se adauga rosiile date pe razatoare (daca folositi oala sub presiune reduceti mult timpul de fiebere).


Se mai lasa pana rosiile sunt facute.


Se adauga leusteanul si tarhonul.


Se serveste alaturi de salata de sfecla rosie coapta sau muraturi.Dupa preferinta.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de oaie

Carnea spalata se pune la fiert si cand da primul clocot varsam apa si o spalam foarte bine. Punem

17 voturi    9 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE SALATA CU PAPARADA

Se taie baconul feliute subtiri si se prajesc. Eu golesc grasimea de la bacon si folosesc fat free

12 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    costy , 21 septembrie 2009

    Apropo de un comentariu,la retetele mele de ciorbe,daca cititi cu atentie,sunt mentionate rosii,ceea ce da o tenta de acrisor mancarii,iar la noi in Moldova ciorba este o supa care se poate inacri cu rosii,otet,zeama de lamaie,saricica,boabe de struguri acri zdrobiti,iar borsul este supa care se acreste cu bors de putina sau cel din comert;eu am spus ca prin toate locurile pe unde am umblat nu am auzit ca vreun fel de ciorba sa se manance cu MURATURI sau cu salata de sfecla rosie. Daca v-am jignit eu imi cer scuze,cu toate ca in prima parte a comentariului am laudat preparatul la modul serios.

  • Fara foto

    Doctorul , 21 septembrie 2009

    Ciorba de fasole se ,,inacreste" atat cat trebuie de la rosii. Nu are nevoie de altceva.

  • Fara foto

    Nadia , 18 septembrie 2009

    Ce buna e! Noi punem si smantana in ciorba, asa ne place!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Mmmmmmmm ce bunatate,cred ca a iesit o bunatate,superba prezentarea,nota 10 cu felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 500 g fasole boabe rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • 1 pastarnac
  • 1 buc telina mai mica
  • 2 ardei grasi (1 rasu si 1 galben)
  • 3 rosii proaspete
  • 1 legatura leustean
  • cateva fire de tarhon
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

45 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive

costy

Apropo de un comentariu,la retetele mele de ciorbe,daca cititi cu atentie,sunt mentionate rosii,ceea ce da o tenta de acrisor mancarii,iar la noi in Moldova ciorba este o supa care se poate inacri cu rosii,otet,zeama de lamaie,saricica,boabe de struguri acri zdrobiti,iar borsul este supa care se acreste cu bors de putina sau cel din comert;eu am spus ca prin toate locurile pe unde am umblat nu am auzit ca vreun fel de ciorba sa se manance cu MURATURI sau cu salata de sfecla rosie. Daca v-am jignit eu imi cer scuze,cu toate ca in prima parte a comentariului am laudat preparatul la modul serios.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de stevie cu afumatura

Ciorba de stevie cu afumatura

Afumatura o portionam si o punem la fiert in 1,5 l apa in care vom face ciorba. Curatam stevia de nervura din mijloc, o spalam si apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de zucchini cu corcoduse

Ciorba de zucchini cu corcoduse

Curatam toate legumele , le spalam bine si le stergem, apoi le taiem cubulete. Ceapa curatata o taiem cu frunze verzi cu tot, rondele. Intr-o

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe