autor:

Varadi Silvia

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE FASOLE ROSIE CU CIOLAN AFUMAT

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2009

Ingrediente
1 ciolan afumat, 500g fasole boabe rosii, 2 morcoci, 2 cepe rosii, 1 pastarnac, 1 buc telina mai mica, 2 ardei grasi(1 rasu si 1 galben), 3 rosii proaspete, 1 legatura leustean, cateva fire de tarhon, 2 foi de dafin, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se spala ciolanul si se curata(eu am luat unul dezosat),se pune intr-o oala sub presiune si se pune la fiert pana incepe oala sa fluiere.Apoi se adauga fasolea(care se lasa peste noapte la innmuiat,sau se opareste in 3 ape)si zarzavatul tocat marunt.


Se condimenteaza dupa gust.


Se mai lasa pe foc pana este apropae fiarta fasolea,apoi se adauga rosiile date pe razatoare.(daca folositi oala sub presiune reduceti mult timpul de fiebere)Se mai lasa pana rosiile sunt facute.


Se adauga leusteanul si tarhonul.


Se serveste alaturi de salata de sfecla rosie coapta sau muraturi.Dupa preferinta.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    costy , 21 septembrie 2009

    Apropo de un comentariu,la retetele mele de ciorbe,daca cititi cu atentie,sunt mentionate rosii,ceea ce da o tenta de acrisor mancarii,iar la noi in Moldova ciorba este o supa care se poate inacri cu rosii,otet,zeama de lamaie,saricica,boabe de struguri acri zdrobiti,iar borsul este supa care se acreste cu bors de putina sau cel din comert;eu am spus ca prin toate locurile pe unde am umblat nu am auzit ca vreun fel de ciorba sa se manance cu MURATURI sau cu salata de sfecla rosie. Daca v-am jignit eu imi cer scuze,cu toate ca in prima parte a comentariului am laudat preparatul la modul serios.

  • Fara foto

    Doctorul , 21 septembrie 2009

    Ciorba de fasole se ,,inacreste" atat cat trebuie de la rosii. Nu are nevoie de altceva.

  • Fara foto

    Nadia , 18 septembrie 2009

    Ce buna e! Noi punem si smantana in ciorba, asa ne place!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Mmmmmmmm ce bunatate,cred ca a iesit o bunatate,superba prezentarea,nota 10 cu felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 500g fasole boabe rosii
  • 2 morcoci
  • 2 cepe rosii
  • 1 pastarnac
  • 1 buc telina mai mica
  • 2 ardei grasi(1 rasu si 1 galben)
  • 3 rosii proaspete
  • 1 legatura leustean
  • cateva fire de tarhon
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

44 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive

costy

Apropo de un comentariu,la retetele mele de ciorbe,daca cititi cu atentie,sunt mentionate rosii,ceea ce da o tenta de acrisor mancarii,iar la noi in Moldova ciorba este o supa care se poate inacri cu rosii,otet,zeama de lamaie,saricica,boabe de struguri acri zdrobiti,iar borsul este supa care se acreste cu bors de putina sau cel din comert;eu am spus ca prin toate locurile pe unde am umblat nu am auzit ca vreun fel de ciorba sa se manance cu MURATURI sau cu salata de sfecla rosie. Daca v-am jignit eu imi cer scuze,cu toate ca in prima parte a comentariului am laudat preparatul la modul serios.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe cu coaste afumate

Ciorba de fasole boabe cu coaste afumate

Alegem fasolea si o punem cateva ore la inmuiat (de preferat peste noapte) . O oparim de 3 ori. Aaugam coasta spalata si portionata

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei.

3 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe