autor:

Ionutz

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de gaturi de curcan

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1 kg gat de curca, 1 litru de bors, 1 ceapa verde, 1 morcov, 1 cartof, 1 ardei gras, 1 legatura patrunjel, 2 cuburi delicat gaina, , Pentru paste, 1 ou, faina

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-o cratita de 5 litri gaturile.


Se curata, spala si se taie legumele astfel.


- cartoful cuburi


- morcovul semirondele


- ceapa verde felii de 5 mm


- ardeiul gras se taie fidea


- patrunjelul se toaca


Se verifica si se indeparteaza spuma din cratita.


Cand s-au fiert gaturile se scot pe o farfurie si se taie in mai multe bucati.


Se adauga ceapa, morcovul, ardeiul, cuburile de delicat, piper si o parte din patrunjel la fiert.


Intr-un bol se amesteca oul cu faina pana se obtine un aluat omogen si tare care se intinde intr-o foaie subtire, se tapeteaza cu faina, se ruleaza si se taie felii cat mai subtiri. ATENTIE !!! dintr-un ou ies prea multe paste pentru un bors, recomand sa pune-ti jumatate.


Cand s-au fiert morcovii se introduc in cratita cartofii si gaturile taiate si se toarna borsul si se completeaza cu apa. Dupa cateva minute se introduc pastele. Cand s-au fiert pastele se stinge focul si se adauga restul de patrunjel.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu carne afumata de porc

Se umple o oala de 4 litri cu apa si se pune carnea la fiert la foc mediu. Se spumeaza din cand in

8 voturi    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem

5 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Buna de tot!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Am facut si eu zilele trecute...este o ciorbita foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg gat de curca
  • 1 litru de bors
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cuburi delicat gaina
  • Pentru paste
  • 1 ou
  • faina

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza,

39 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive

Coliva

Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu suficienta apa cel

2 voturi    0 comentarii
10h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna de tot!



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si afumatura

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Se taie pulpa de porc cubulete si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete, rosiile decojite si tocate marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe