autor:

Ionutz

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de gaturi de curcan

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1 kg gat de curca, 1 litru de bors, 1 ceapa verde, 1 morcov, 1 cartof, 1 ardei gras, 1 legatura patrunjel, 2 cuburi delicat gaina, , Pentru paste, 1 ou, faina

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-o cratita de 5 litri gaturile.


Se curata, spala si se taie legumele astfel.


- cartoful cuburi


- morcovul semirondele


- ceapa verde felii de 5 mm


- ardeiul gras se taie fidea


- patrunjelul se toaca


Se verifica si se indeparteaza spuma din cratita.


Cand s-au fiert gaturile se scot pe o farfurie si se taie in mai multe bucati.


Se adauga ceapa, morcovul, ardeiul, cuburile de delicat, piper si o parte din patrunjel la fiert.


Intr-un bol se amesteca oul cu faina pana se obtine un aluat omogen si tare care se intinde intr-o foaie subtire, se tapeteaza cu faina, se ruleaza si se taie felii cat mai subtiri. ATENTIE !!! dintr-un ou ies prea multe paste pentru un bors, recomand sa pune-ti jumatate.


Cand s-au fiert morcovii se introduc in cratita cartofii si gaturile taiate si se toarna borsul si se completeaza cu apa. Dupa cateva minute se introduc pastele. Cand s-au fiert pastele se stinge focul si se adauga restul de patrunjel.
Se pun la fiert intr-o cratita de 5 litri gaturile.


Se curata, spala si se taie legumele astfel.


- cartoful cuburi
<
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Supă de dovleac

Am pus la fiert prazul bucăţi, ceapa, gogoşarul, usturoiul şi jumătate de dovleac(tăiat după

5 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Buna de tot!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Am facut si eu zilele trecute...este o ciorbita foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg gat de curca
  • 1 litru de bors
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cuburi delicat gaina
  • Pentru paste
  • 1 ou
  • faina

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza,

39 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive

Coliva

Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu suficienta apa cel

2 voturi    0 comentarii
10h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna de tot!

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe