autor:

Ionutz

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de gaturi de curcan

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-o cratita de 5 litri gaturile.


Se curata, spala si se taie legumele astfel.


- cartoful cuburi


- morcovul semirondele


- ceapa verde felii de 5 mm


- ardeiul gras se taie fidea


- patrunjelul se toaca


Se verifica si se indeparteaza spuma din cratita.


Cand s-au fiert gaturile se scot pe o farfurie si se taie in mai multe bucati.


Se adauga ceapa, morcovul, ardeiul, cuburile de delicat, piper si o parte din patrunjel la fiert.


Intr-un bol se amesteca oul cu faina pana se obtine un aluat omogen si tare care se intinde intr-o foaie subtire, se tapeteaza cu faina, se ruleaza si se taie felii cat mai subtiri. ATENTIE !!! dintr-un ou ies prea multe paste pentru un bors, recomand sa pune-ti jumatate.


Cand s-au fiert morcovii se introduc in cratita cartofii si gaturile taiate si se toarna borsul si se completeaza cu apa. Dupa cateva minute se introduc pastele. Cand s-au fiert pastele se stinge focul si se adauga restul de patrunjel.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Buna de tot!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Am facut si eu zilele trecute...este o ciorbita foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg gat de curca
  • 1 litru de bors
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cuburi delicat gaina
  • Pentru paste
  • 1 ou
  • faina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ionutz

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza,

33 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu peste

Coliva

Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu suficienta apa cel

2 voturi    0 comentarii
10h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna de tot!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe