autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE IEPURE

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2008

Ingrediente
1 kg carne de iepure, 2 morcovi, 2 cepe, 1 ardei gras, frunze de telina, patrunjel, 1 kg rosii mici,sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 3h

12 voturi

Mod de preparare

Carnea de iepure de da un clocot, apoi se spala pana ramane apa limpede.


Se pune la fiert la foc mediu pentru 1,5 ore, avand grija sa se ia spuma. In acest timp curatam legumele si taiem cuburi mici ceapa si ardeiul, iar morcovul il radem pe razatoarea mica. Rosiile le punem intr-o oala la fiert cu 200 ml apa.


Cand carnea de iepure a fiert adaugam legumele. Rosiile fierte le trecem printr-o sita si le adaugam in ciorba, in acelasi timp cu sarea. Lasam sa clocoteasca de doua ori, inchidem aragazul si adaugam verdeata.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de iepure

Pregatim carnea de iepure , taiata in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet

19 voturi    0 comentarii
55 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru

8 voturi    1 comentariu
5h
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gigliola Crina , 01 aprilie 2014

    un rastat...multumim

  • Fara foto

    Stefania Patrascu , 05 septembrie 2013

    super delicioasa

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    E f. buna, parintii mei au crescut iepuri, era delicioasa carnea, gateam si supa de galuste pe carnita de iepure.

Dificultate

Medie

Timp

3h

12 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • frunze de telina
  • patrunjel
  • 1 kg rosii mici,sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76

Ficatei rosii

Ficateii se spala, se scurg si se pun la prajit la foc mic. Se intorc pe partea cealalta si in mijlocul

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Budinca de orez cu ficat

Oul se bate bine impreuna cu sarea. Orezul fiert se adauga in ou si se amesteca bine. Se unge un

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Omleta cu cremvusti

Cremvustii se taie cuburi si se pun la prajit in ulei, acoperiti. Se intorc pe partea cealalta si

1 vot    6 comentarii
15 min
Aperitive
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E f. buna, parintii mei au crescut iepuri, era delicioasa carnea, gateam si supa de galuste pe carnita de iepure.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe