autor:

Ana-Maria

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de legume cu carne de vita

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert in 4,5 litri de apa cu sare. curata si se spala pastarnacul, patrunjelul, morcovii, ceapa, iar apoi se toaca in cuburi mici si ceapa se poate da pe razatoare.


In timp ce fierbe carnea se ia spuma si apoi se pune totul in oala.


Se lasa sa fiarba la foc mic si intre timp se pregatesc celelalte legume: conopida, fasolea verde, ardeii si cartofii. Cand radacinoasele sunt pe jumatate fierte se adauga conopida, ardeiul si fasolea.


Cand s-a fiert carnea se scoate, se lasa putin la racit si se taie cubulete si se pune inapoi in ciorba. Apoi se adauga cartofii, iar cand au fiert si acestia se pune rosiile(care au fost oparite, decojite si taiate cuburi) se lasa sa mai dea un clocot si se opreste focul.


Apoi se adauga patrunjelul tocat marunt.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Este o ciorba minunata!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

    Bun,bun,bun...................

  • Bucataras

    Bucataras (Maestru bucatar) , 17 februarie 2011

    salut, reteta nu poate fi inscrisa in concursul Reteta anului 2010 pt ca e postata in 2009 :(. Participa doar retete postate in 2010. Multumesc

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Cam in acelasi mod prgatesc si eu corbita,foarte ,foarte buna!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Foarte buna, imi place cum arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500g de carne de vita(rasol sau pulpa)
  • 2-3 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 2 cepe medii
  • 2 cartofi mari
  • 300g de conopida
  • 300g de fasole verde
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 rosii
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • smantana pentru servit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ana-Maria

Tartă cu căpşuni si kiwi

Blatul: Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam treptat galbenusele.Cernem faina si o

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Mini tarte cu branza, pui si ciuperci

Aluatul: se amesteca branza cu untul(care a stat la temperatura camerei), cu ouale batute, cu

8 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Mancare de fasole verde

Se curata legumele si se taie cubulete, morcovii i-am dat pe razatoare si i-am pus pe foc la calit.Dupa

2 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este o ciorba minunata!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe