autor:

Lori

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de legume (de post)

Autor: Lori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Legumele (ceapa, morcov, pastarnac, telina) se spala, se curata si se taie in bucati mici, iar cartofii cuburi mai mari. Legumele se pun in oala sub presiune, se calesc cu ulei 2-3 minute (oala de 9 litri), se adauga delicatul, sucul de rosii sau bulionul, borsul.


Se amesteca copozitia si se completeaza cu apa pana la semnul maxim al oalei.


Se pune la fiert, iar de cand incepe sa fierba se lasa 30 min. La sfarsit, se adauga patrunjelul tocat marunt.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Foarte buna..................

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    O bunatate,mai ales acum in postul pastelui.Felicitari.

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    cu cat mai multe legume cu atat mai bine! Bravo!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Excelenata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Cu siguranta este delicioasa, mai ales acum in perioada postului...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 3 cartofi mari
  • 2-4 linguri suc de rosii sau bulion
  • 1.5 litri de bors
  • 1+1/2 linguri delicat
  • 2-3 linguri ulei
  • 6 litri apa
  • 1 legatura patrunjel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lori

Tiramisu

Amesteci zaharul cu branza mascarpone pana se topeste zaharul. Piscoturile le treci prin cafea unu

5 voturi    1 comentariu
25 min
Prajituri

Ciuperci la cuptor

Se spala ciupercile, se rup coditele, se aseaza intr-o tava pe o folie de aluminiu. Se taie ceapa

3 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu legume

SALATA DE FASOLE VERDE

Fasolea se curata, se spala si se pune la fiert cu apa fierbinte si putina sare. Cand este gata,

2 voturi    4 comentarii
30 min
Salate de legume

maria mihalache (Chef de cuisine)

Foarte buna..................

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe