autor:

Truedelights

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de loboda

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
3 legaturi de loboda, un morcov tocat cuburi, o ceasca orez, 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt, o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi, o jumatate ardei gras verde taiat cuburi, patrunjel verde, leustean, un galbenus de ou, smantana, 0.5 l bors

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa.


Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras


si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l)


Cand incepe sa fiarba se adauga orezul.


Borsul se fierbe separat si se spumeaza.


Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in parte).


Se rup coditele frunzelor si se toaca marunt.


Cand orezul este fiert se adauga loboda si borsul.


Se amesteca bine galbenusul cu doua linguri cu smantana si cu un polonic cu ciorba fierbinte, apoi se toarna in oala. Ciorba va deveni cremoasa si oul nu se va face zdrentze.


Se potriveste gustul cu sare si vegeta.


Dupa ce am pus loboda si borsul mai fierbem doar un clocot -doua si se opreste focul.


Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat.


Se serveste rece sau calda cu smantana.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Pe vremuri, cand eram la mama, crestea in gradina loboda rosie, adaugam la ciorbe, era un deliciu. Imi placea ciorba de paparaie(in Ardeal) si de fasole cu loboda. Vara asta sper sa le gatesc daca gasesc loboda.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    sanatos si gustos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3 legaturi de loboda
  • un morcov tocat cuburi
  • o ceasca orez
  • 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt
  • o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi
  • o jumatate ardei gras verde taiat cuburi
  • patrunjel verde
  • leustean
  • un galbenus de ou
  • smantana
  • 0.5 l bors

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Truedelights

Briose tiramisu

Crema Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se

17 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri

Sirop de catina

Fructele de catina se desprind de pe crengute cu ajutorul unei furculite. Se spala apoi cu apa si

37 voturi    11 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

35 voturi    25 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pe vremuri, cand eram la mama, crestea in gradina loboda rosie, adaugam la ciorbe, era un deliciu. Imi placea ciorba de paparaie(in Ardeal) si de fasole cu loboda. Vara asta sper sa le gatesc daca gasesc loboda.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe