autor:

Truedelights

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de loboda

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
3 legaturi de loboda, un morcov tocat cuburi, o ceasca orez, 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt, o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi, o jumatate ardei gras verde taiat cuburi, patrunjel verde, leustean, un galbenus de ou, smantana, 0.5 l bors

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa.


Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras


si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l)


Cand incepe sa fiarba se adauga orezul.


Borsul se fierbe separat si se spumeaza.


Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in parte).


Se rup coditele frunzelor si se toaca marunt.


Cand orezul este fiert se adauga loboda si borsul.


Se amesteca bine galbenusul cu doua linguri cu smantana si cu un polonic cu ciorba fierbinte, apoi se toarna in oala. Ciorba va deveni cremoasa si oul nu se va face zdrentze.


Se potriveste gustul cu sare si vegeta.


Dupa ce am pus loboda si borsul mai fierbem doar un clocot -doua si se opreste focul.


Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat.


Se serveste rece sau calda cu smantana.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece afumatura taiata bucati mai mici si 1-2 bucati mai mari. In

44 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Pe vremuri, cand eram la mama, crestea in gradina loboda rosie, adaugam la ciorbe, era un deliciu. Imi placea ciorba de paparaie(in Ardeal) si de fasole cu loboda. Vara asta sper sa le gatesc daca gasesc loboda.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    sanatos si gustos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3 legaturi de loboda
  • un morcov tocat cuburi
  • o ceasca orez
  • 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt
  • o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi
  • o jumatate ardei gras verde taiat cuburi
  • patrunjel verde
  • leustean
  • un galbenus de ou
  • smantana
  • 0.5 l bors

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights

Briose tiramisu

Crema Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se

17 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri

Sirop de catina

Fructele de catina se desprind de pe crengute cu ajutorul unei furculite. Se spala apoi cu apa si

38 voturi    12 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

38 voturi    28 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pe vremuri, cand eram la mama, crestea in gradina loboda rosie, adaugam la ciorbe, era un deliciu. Imi placea ciorba de paparaie(in Ardeal) si de fasole cu loboda. Vara asta sper sa le gatesc daca gasesc loboda.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de stevie cu afumatura

Ciorba de stevie cu afumatura

Afumatura o portionam si o punem la fiert in 1,5 l apa in care vom face ciorba. Curatam stevia de nervura din mijloc, o spalam si apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de zucchini cu corcoduse

Ciorba de zucchini cu corcoduse

Curatam toate legumele , le spalam bine si le stergem, apoi le taiem cubulete. Ceapa curatata o taiem cu frunze verzi cu tot, rondele. Intr-o

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe