autor:

CHEF DAN

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de loboda rosie

Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pornim de la achizitionarea celor necesare cu multa atentie si multa chibzuiala.


Le spalam si le asezam pe caprarii cu oarce grija si putin respect pentru munca noastra.Pregatim o oala pentru fiertura cam la 6 litri si poate sa fie si de 8 litri.


Tocam legumele din pamant si le aruncam in oala impreuna cu uleiul ca sa le carcalim si pe fata si pe spate ,pe o parte si pe alta ,cum le sade lor mai bine.


Adaugim de apa cam la jumatate de oala fara frica de alte cele si asteptam un clocot ,doua.Punem mana pe loboda , ceapa verde si partea groasa de la leustean, le ducem la tocator si cu un cutit bun de verdeata le facem felul si mergem cu ele la oala si le adaugam la fiert.


Frunzele de leustean le pastram pentru sfarsitul ciorbei.


Ouale ne vor fi de trebuinta la dresul ciorbei, asa ca le spalam, le spargem si le batem spuma.


Venim cu borsul si acrim dupa cum simtim nevoia, saram dupa plac iar dupa inca un sfert de ceas, oprim focul si dam oala deoparte la odihna. Turnam in fir oul batut si mestecam incet cu o lingura pentru a obtine flenduri cat mai mari. Mai exista si varianta in care la oul batut adaugam apa rece si asa vom drege aceasta ciorba.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Fffff buna!

  • CHEF DAN

    CHEF DAN (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2013

    Dupa frigul iernii si a meselor grele de iarna,laudabila este clipa in care ti se aseaza in fata o asa de savuroasa ciorba. Poti sa o servesti simpla asa cum bine ii sade si fierbinte,poti sa o dregi cu ceva smantana sau rece de la frigider caci numa asa te scoala dupa boala. Dar niciodata fara o portie zdravana de ardei iute si un pahar de rachie cum numai imparatului i se cuvine.Pofta Buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -Loboda rosie =6 legaturi,
  • -2 cepe uscate,
  • -3 legaturi de ceapa verde,
  • -1 morcov,
  • -1 telina,
  • -1 litru de bors,
  • -6 cartofi medii,
  • -4 oua,
  • -100ml de ulei,
  • -sare,
  • -1 legatura de leustean.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de CHEF DAN

Cozonac

Aducem faina in camera unde framantam impreuna cu celelalte ingrediente cerute in lista, Se

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Blat de tort

Adunam de prin camara toate cele de trebuinta pentru a putea optimiza temperatura ingredientelor

2 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Torturi

Bors Natural

Pornind de la inceputul inceputului facem un prim bors care nu va fi destinat consumului ci il v-om

1 vot    1 comentariu
72h
Borsuri si Ciorbe

COSTEO (Chef de cuisine)

Fffff buna!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe