autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de mazare cu galuste

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Ingrediente
400 g mazare, 2 morcovi, 1 ceapa, 2 oua, 3-4 linguri faina, 3-4 linguri ulei, 1-200 ml smantana, patrunjel verde, zeama de la o lamaie mare, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Curatam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins in care vom sota feliile de morcov pentru a obtine o culoare placuta galbena, a ciorbei.


Intr-o oala de 4 l punem morcovii sotati, ceapa curatata lasata intreaga( dupa ce a fiert o putem indeparta)si mazarea( proaspata sau congelata).Adaugam apa necesara sau supa limpede de pui(carne).Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic acoperit pina cand mazarea si morcovii sunt fierti( 20 minute aproximativ).


Separam un albus de galbenus. Peste albusul ramas spargem si celalalt ou intreg apoi le batem bine.Adaugam 2 linguri ulei apoi faina necesara pentru galuste.Trebuie sa obtinem un aluat moale mai tare putin decat pandispanul.


Cand ciorba are legumele fierte , cu ajutorul unei lingurite rupem galustele si le introducem in ciorba ce fierbe, udind mereu lingurita cu ciorba.Dupa ce le-am taiat pe toate galustele , lasam sa fiarba 10 minute, apoi stingem focul sub ciorba.


Galbenusul ramas il amestecam cu smantana si zeama de lamaie. apoi un polonic de ciorba, omogenizam si rasturnam compozitia peste ciorba fiarta( focul este stins).


Amestecam in ciorba si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.


Servim ciorba calda, alaturi de un ardei iute.


Pofta mare !


Mai multe poze, la mine pe blog , aici :


http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/ciorba-de-mazare-cu-galuste.html

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Foarte buna ciorba cu galuste din faina !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Buna ciorba imi aduce aminte de copilarie cand mama aducea mazare si morcovi tineti si ne facea o ciorba de mazare foarte gustoasa- felicitari.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Grozava ciorba asta!!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Ce ciorbica buna! Vrem si noi, ne primiti?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Excelenta ciorbica asta ! si chiar mi-ai dat o idee...nu am mai facut tare de mult. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 400 g mazare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 3-4 linguri ulei
  • 1-200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • zeama de la o lamaie mare
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

29 August 2005-29 August 2015 ...au trecut 10 ani de colaborare,10 ani in care care am trecut de

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Gogonele asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte buna ciorba cu galuste din faina !



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei.

3 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe