autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de mazare cu galuste

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curatam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins in care vom sota feliile de morcov pentru a obtine o culoare placuta galbena, a ciorbei.


Intr-o oala de 4 l punem morcovii sotati, ceapa curatata lasata intreaga( dupa ce a fiert o putem indeparta)si mazarea( proaspata sau congelata).Adaugam apa necesara sau supa limpede de pui(carne).Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic acoperit pina cand mazarea si morcovii sunt fierti( 20 minute aproximativ).


Separam un albus de galbenus. Peste albusul ramas spargem si celalalt ou intreg apoi le batem bine.Adaugam 2 linguri ulei apoi faina necesara pentru galuste.Trebuie sa obtinem un aluat moale mai tare putin decat pandispanul.


Cand ciorba are legumele fierte , cu ajutorul unei lingurite rupem galustele si le introducem in ciorba ce fierbe, udind mereu lingurita cu ciorba.Dupa ce le-am taiat pe toate galustele , lasam sa fiarba 10 minute, apoi stingem focul sub ciorba.


Galbenusul ramas il amestecam cu smantana si zeama de lamaie. apoi un polonic de ciorba, omogenizam si rasturnam compozitia peste ciorba fiarta( focul este stins).


Amestecam in ciorba si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.


Servim ciorba calda, alaturi de un ardei iute.


Pofta mare !


Mai multe poze, la mine pe blog , aici :


http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/ciorba-de-mazare-cu-galuste.html

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Foarte buna ciorba cu galuste din faina !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Buna ciorba imi aduce aminte de copilarie cand mama aducea mazare si morcovi tineti si ne facea o ciorba de mazare foarte gustoasa- felicitari.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Grozava ciorba asta!!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Ce ciorbica buna! Vrem si noi, ne primiti?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Excelenta ciorbica asta ! si chiar mi-ai dat o idee...nu am mai facut tare de mult. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 400 g mazare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 3-4 linguri ulei
  • 1-200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • zeama de la o lamaie mare
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de

0 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in

1 vot    1 comentariu
50 min
Supe de legume

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte buna ciorba cu galuste din faina !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

26 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe