autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de mazare cu galuste

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curatam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins in care vom sota feliile de morcov pentru a obtine o culoare placuta galbena, a ciorbei.


Intr-o oala de 4 l punem morcovii sotati, ceapa curatata lasata intreaga( dupa ce a fiert o putem indeparta)si mazarea( proaspata sau congelata).Adaugam apa necesara sau supa limpede de pui(carne).Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic acoperit pina cand mazarea si morcovii sunt fierti( 20 minute aproximativ).


Separam un albus de galbenus. Peste albusul ramas spargem si celalalt ou intreg apoi le batem bine.Adaugam 2 linguri ulei apoi faina necesara pentru galuste.Trebuie sa obtinem un aluat moale mai tare putin decat pandispanul.


Cand ciorba are legumele fierte , cu ajutorul unei lingurite rupem galustele si le introducem in ciorba ce fierbe, udind mereu lingurita cu ciorba.Dupa ce le-am taiat pe toate galustele , lasam sa fiarba 10 minute, apoi stingem focul sub ciorba.


Galbenusul ramas il amestecam cu smantana si zeama de lamaie. apoi un polonic de ciorba, omogenizam si rasturnam compozitia peste ciorba fiarta( focul este stins).


Amestecam in ciorba si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.


Servim ciorba calda, alaturi de un ardei iute.


Pofta mare !


Mai multe poze, la mine pe blog , aici :


http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/ciorba-de-mazare-cu-galuste.html

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Foarte buna ciorba cu galuste din faina !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Buna ciorba imi aduce aminte de copilarie cand mama aducea mazare si morcovi tineti si ne facea o ciorba de mazare foarte gustoasa- felicitari.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Grozava ciorba asta!!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Ce ciorbica buna! Vrem si noi, ne primiti?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Excelenta ciorbica asta ! si chiar mi-ai dat o idee...nu am mai facut tare de mult. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 400 g mazare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 3-4 linguri ulei
  • 1-200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • zeama de la o lamaie mare
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Tocanita de naut cu ciuperci si rosii

Curatam ceapa, o apalam si o taiem julien.Ardeiul il taiem felii subtiri. Uleiul il punem a incins

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete de post

Rulada Serrano de curcan

Baby carrots le punem la fiert in apa cu sare, in timp ce feliem ardeiul gras si condimentam feliile

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi

Salata aperitiv de varza

Preparam maioneza dintr-un galbenus , o lingurita de mustar si 100 ml ulei pus intr-un suvoi subtire

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte buna ciorba cu galuste din faina !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu galuste

Ciorba cu galuste

Ciorba: Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata) intreaga, cu ardeiul taiat in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se spala bine rasolul de porc. Se pune la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa. Se adauga o lingurita de sare si se spumeaza foarte

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe