autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de miel ardeleneasca

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

mod de preparare


se pune o oala la foc cu apa și sare, la care se adauga ceapa morcovi și țelina,curațate și taiate marunt și calite in untura infierbantata. carnea de miel se taie cate o bucata la porție,se spala se oparește și se adauga la zarzavat cand acesta este aproape fiert. dupa ce au fiert complet carnea și zarzavatul, se adauga orezul fiert spalat, lasandu-se sa mai fiarba 5 minute dupa care se da jos oala de pe foc. smantana, galbeușurile și faina se amestecaintr-un vas, se bat bine cu telul și se supțiaza cu zeama dupa care se toarna in ciorba. tarhonul se oparește și taie marunt și se pune la ciorba. se potrivește de acreala și sare. se servește cu verdeața tocata.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gabi moldovan (Bucatar sef):

    La ciorba de miel noi punem in loc de tarhon (desi suntem tot in Ardeal)hasmatuchi(tulbure) o verdeata foarte aromata care da un gust deosebit.

  • Lupseneanu_Georgiana

    Lupseneanu_Georgiana (Bucatar sef):

    a iesit nemaipomenita cu toate ca eu nu manac de fel miel.delicioasa felicitari pt reteta

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Hint , 21 august 2014

    LA MULTI ANI INGERASULUI TAU!

  • Fara foto

    Basil Vasi , 25 aprilie 2014

    leustean si acrita cu bors

  • Fara foto

    Ioana Dinescu , 22 aprilie 2014

    da da este foarte buna dar mai trebuie ceva verdeata

    • Fara foto

      Ramona Puie , 19 aprilie 2014

      sa vina scarlatescu sa vada cum se face ciorba de miel la noi an bihor asta este ciorba de miel si sa nu o stricam cu alte figuri

    • Fara foto

      Crina Crinutza , 14 aprilie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Nicolae Nicolae , 13 aprilie 2014

      perfect

    • Fara foto

      Florin Truta , 01 noiembrie 2013

      Ai uitat sa schimbi poza asta e veche!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Tot in Ardeal , dar in zona noastra nu se pune orez in ciorba iar de acrit se acreste cu macris...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • carne de miel 1300 g
  • ceapa 500 g
  • morcovi 200 g
  • țelina 100g
  • orez 100g
  • smantana 250g
  • oua 150g
  • tarhon 50g
  • oțet de 9 grade 50 ml
  • verdeața 50g
  • ceapa verde 100g
  • untura 100g
  • faina 50g
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de radita semenescu

Salata de fasole verde cu maioneza

-fasolea se fierbe, se da prin masina de macinat carne, se condimenteaza dupa gust cu sare si vegheta,se

0 voturi    2 comentarii
1h
Salate reci

Tort rolat cu banane

blat:se bat albusele cu zaharul, se adauga galbenusele, apoi nucile macinate in ploaie, cele doua

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Fererro Rocher

blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi

Maria Hint

LA MULTI ANI INGERASULUI TAU!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

4 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe