autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe

Ciorba de miel bihoreana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
600 g carne de miel, 2 morcovi, 2 patrunjel, 1 gulioara, 1 ceapa, macris, tarhon, leustean, 1 ou, smantana, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare. fierbe se ia spuma formata...


Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare.


Morcovii se calesc in putin ulei ca sa capete ciorba o culoare placuta.


Se adauga la ciorba tot zarzavatul si se potriveste gustul de sare si piper. carnea si zarzavatul sunt aproape fierte se adauga macrisul, tarhonul si leusteanul.


Galbenusul se amesteca cu 200 ml smantana si un polonic ciorba fierbinte.


Se stinge focul sub ciorba si se rastoarna amestecul de galbenus cu smantana.


Daca e cazul se mai acreste.


Se serveste cu ardei iute.
Retete
Alte retete din Retete de Pasti

Magiritsa (supa specific Pastelui in Grecia)

Spalam bine salata, ceapa si marar. Le taiem marunt. Spalam bine inima, plamani, ficat, pulpa de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Ciorba de miel

Carnea portionata,spalata,intestinele spalate si taiate lungi de 3-4cm,se pun in oala cu apa pe foc,se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Arata bine ciorbica ta bihoreana,dar eu ma laud cu ciorbica mea dobrogeana !!!! O acresc cu bors si o dreg numai cu galbenusuri de ou amestecate cu zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura cand se adauga in ciorba.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bianca Igas , 15 aprilie 2014

    este super buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    O bunatate de ciorba si eu o pregatesc la fel dar ii pun taitei de casa si o acresc cu bors proaspat.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Bună ciorbiţa bihoreanî de miel. In afară de faptul că o acresc cu borş proaspăt şi eu o fac la fel.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Foarte gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Arata bine ciorbica ta bihoreana,dar eu ma laud cu ciorbica mea dobrogeana !!!! O acresc cu bors si o dreg numai cu galbenusuri de ou amestecate cu zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura cand se adauga in ciorba.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne de miel
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjel
  • 1 gulioara
  • 1 ceapa
  • macris
  • tarhon
  • leustean
  • 1 ou
  • smantana
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Fazan cu sos vanatoresc

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda. Zarzavatul il tocam marunt

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Riz cantonais cu ciulama de ficatei

Preparam orezul punandu-l la fiert in apa cu putina sare( o parte orez la trei parti apa).Il fierbem

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

7 voturi   6 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   8 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele