Ciorbă de miel reţetă cu legume

Ciorbă de miel reţetă cu legume

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Ciorbă de miel reţetă cu legume

Ingrediente

  • -700g carne cu os(spate, cap, gat..etc.)-eu am ales gat
  • -1 cartof mare sau 2 mijlocii
  • -1/2 ardei gras rosu
  • -1/2 ardei gras verde
  • -1/2 ardei gras galben
  • -1 rosie mijlocie decojita
  • -1 radacina pastarnac
  • -1 radacina patrunjel
  • -3-4 morcovi mijlocii dar subtiri
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura marar
  • -1/2 legatura leustean
  • -1/4 telina
  • -2 cepe mici
  • -o legatura de ceapa verde
  • -200 ml smantana
  • -1 galbenus de ou
  • -1-2 linguri delicat, vegeta sau magi
  • -sare
  • -piper
  • -1 litru bors sau 2-3 linguri bors magic sau zeama de la o lamaie
  • -apa clocotita

Mod de preparare

Am ales ca ciorba, cea de miel fiind Sarbatorile Pascale!

La ciorba de miel vom folosi, oasele pulpelor, pieptul si gitul.Eu am folosit gitul intreg care a avut o cantitate destul de buna de os si carne.Aceasta ciorba eu o fac mai mult de Paste, fiind destul de grasa. Carnea cu os o vom pune intr-o oala mai inalta, pe care o vom cali cu o ceapa taiata marunt timp de 5-7 min, peste care vom turna 2-2,5 litri de apa rece si o vom lasa 20 de minute pentru ca gustul de miel sa se difuzeze in apa, iar ciorba de miel sa iasa gustoasa.Pe parcursul fierberii vom inlatura grasimea adunata si spuma cu ajutorul unei spumiere de cate ori este nevoie.Intre timp ne vom ocupa de legume si verdeturi. Intai vom spala toate legumele si le vom curata de codite, coji, seminte..etc., dupa care le vom taia; eu toate legumele le tai cuburi marunte, inafara de morcovi, radacina de patrunjel si pastarnac, care ii aleg sa fie cat mai subtiri si ii tai rondele, care dau un aspect frumos ciorbei.In alta oala de 4-5 l, in care vom face ciorba, vom pune 4-5 linguri de ulei de masline si punem ceapa uscata si cea verde la calit 3-4 minute.Dupa ce si-a schimbat culoarea vom adauga rosia curatata de coaja si taiata marunt, apoi vom adauga toate celelalte legume si cartofii taiati cubulete nu prea mici.Vom lasa, la foc mic, timp de 10 minute dupa care vom adauga carnea si zeama de la carne.Vom lasa sa fiarba legumele si carnea timp de 25-35 de minute dupa care vom adauga verdeturile taiate marunt(sa nu uitam sa oprim jumatate din cantitatea de patrunjel si leustean pentru a presara deasupra, dupa fierbere si in momentul servirii).Vom mai lasa sa fiarba 5 minute la foc mic si vom adauga fie 1 litru de bors, sau zeama de lamaie si 1-2 pahare de apa clocotita, eventual 2-3 linguri de bors magic. Daca ciorba a devenit mai consistenta vom adauga putina apa clocotita si 1-2 linguri de vegeta.Eu am folosit bors si am mai adaugat un pahar de apa.O vom lasa sa mai fiarba timp de 15-20 min la foc mic.Intre timp vom pune intr-un castron smantana si o vom bate bine cu galbenusul de ou. Vom adauga 1 polonic de zeama fierbinte, vom omogeniza bine si vom turna compozitia in oala cu ciorba.Vom adauga leusteanul si patrunjelul tocat marunt, vom potrivi de sare si piper si astfel ciorba este gata de servire.

Inainte de servire putem presara in fiecare farfurie putin patrunjel verde si piper negru proaspat macinat, ii va da un gust deosebit si desigur aspect placut.

Ciorba de miel o vom servi calda si daca doriti si va place, alaturi de un ardei iute...!

Va doresc pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise