autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de oaie

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2008

Ingrediente
1 kg carne cu os oaie, 0,5 l bors, 1 morcov, 2 rosii coapte, 1 ceapa, 1 ardei, 3 linguri de orez, marar, leustean, sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 3h

16 voturi

Mod de preparare

Carnea spalata se pune la fiert si cand da primul clocot varsam apa si o spalam foarte bine. Punem la fiert si lasam sa fiarba 1,5 ora, apoi adaugam ceapa tocata, morcovul ras, ardeiul taiat marunt si orezul. Dupa 10 minute adaugam rosiile taiate cuburi. Dupa ce da un clocot adaugam borsul fiert in prealabil si saram dupa gust. Lasam sa dea cateva clocote si inchidem aragazul.


Punem mararul, leusteanul si acoperim.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Antonescu Elena Doinita , 22 noiembrie 2013

    ai un fotograf priceput

  • Fara foto

    Marin Lungu , 11 noiembrie 2013

    acum ma apuc si eu, va spun cand e gata!!!

  • Fara foto

    Nelu Darmanescu , 11 noiembrie 2013

    acum m-a apuc de treaba sper sa iasa conform asteptarilor

    • Fara foto

      Liviu Vasile , 17 august 2013

      ai un fotograf priceput

    • Fara foto

      Roxana Manta , 16 august 2013

      Buna reteta! Mi-a iesit o ciorba suuper buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Eu prepar ciorba de oaie cu carne tocata si se drege ca ciorba de burta....,dar o sa incerc si reteta ta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Nu am gatit niciodata, dar cred ca e gustoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Nu am gatit niciodata, dar cred ca egustoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Nu am gatit niciodata, dar cred ca egustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne cu os oaie
  • 0,5 l bors
  • 1 morcov
  • 2 rosii coapte
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 3 linguri de orez
  • marar
  • leustean
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela76

Ficatei rosii

Ficateii se spala, se scurg si se pun la prajit la foc mic. Se intorc pe partea cealalta si in mijlocul

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Budinca de orez cu ficat

Oul se bate bine impreuna cu sarea. Orezul fiert se adauga in ou si se amesteca bine. Se unge un

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Eu prepar ciorba de oaie cu carne tocata si se drege ca ciorba de burta....,dar o sa incerc si reteta ta.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei.

3 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe