autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de oua cu zer

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
1 morcov mare, 1 patrunjel, 2-3 cepe verzi, 1 rosie, 1/2 gulie, 1-2 cartof3 oua, 1/2 l zer sau mai mult, dupa gust, pasta de ardei, sare, piper, frunze patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata zarzavatul si se taie marunt. Ceapa si morcovul se calesc in putin ulei, se adauga pasta de ardei, apoi apa peste ele si celelalte legume.


Se potriveste mancarea de sare si piper si se lasa sa fiarba . Cind sunt fierte se adauga zerul si se mai lasa sa dea un clocot. Ouale se bat bine se adauga un polonic de ciorba fierbinte peste ele se amesteca, apoi compozitia se rastoarna in oala. Deasupra se presara patrunjel verde.
Se curata zarzavatul si se taie marunt. Ceapa
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de oua cu zer

Se curata morcovii si un patrunjelul si se taie cubulete. La fel procedam cu o rosie, 1/2 ardei gras

10 voturi    5 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Supa crema de morcovi

Se taie legumele cubulete si se calesc in unt. Se adauga supa peste ele si se lasa sa fiarba

2 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Imi plac ciorbele cu zer sunt f gustoase si sanatoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    Cred ca este foarte buna!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    Eu folosesc zer uneori si la ciorba de salata verde.

    • Fara foto

      liliana pavelcu , 24 iunie 2009

      Sidy, iti multumesc pentru sfat. Am aflat apoi ca, dupa ce s-a prins laptele, trebuie sa-l fierb, apoi sa-l torn intr-o sita deasa si in sita va ramane branza de vaci de cea mai buna calitate iar in vasul de dedesubt se aduna zerul. Supa ta e o adevarata minune, i-a placut foarte mult si sotului meu, care e foarte pretentios la mancaruri. Eu nu ma prea pricep la bucatarie, sunt artist plastic si, de aceea, nici nu am prea mult timp sa gatesc, mai mult mancam la restaurant. Voi incerca totusi sa prepar retetele tale care sunt mai simplu de gatit si care sunt prezentate mai estetic.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Liliana cumpara de la piata un litru de lapte si pune-l la prins. Cind va fi gata prins , in partea de jos a borcanului vei vedea zerul pe care poti sa-l folosesti la aceasta ciorba...

    • Fara foto

      liliana pavelcu , 13 iunie 2009

      Ciorba pare sa fie o bunatate, problema intervine cand trebuie sa pun zerul, nu am de unde sa-l procur. S-ar putea folosi bors din comert in loc de zer?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Cred ca este o bunatate,dupa cum arata imi ploua in gura.Felicitari, 10 pentru imaginatie si cred ca este o ciorba pe cinste.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Dupa cum arata aceasta ciorba imi face cu ochiul, dar nu am mai mancat niciodata o ciorba cu zer si nici nu am mai auzit.Cred insa, ca este buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 rosie
  • 1/2 gulie
  • 1-2 cartof3 oua
  • 1/2 l zer sau mai mult
  • dupa gust
  • pasta de ardei
  • sare
  • piper
  • frunze patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Salata austriaca de peste

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul,

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi plac ciorbele cu zer sunt f gustoase si sanatoase.

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe