autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de oua cu zer

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
1 morcov mare, 1 patrunjel, 2-3 cepe verzi, 1 rosie, 1/2 gulie, 1-2 cartof3 oua, 1/2 l zer sau mai mult, dupa gust, pasta de ardei, sare, piper, frunze patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata zarzavatul si se taie marunt. Ceapa si morcovul se calesc in putin ulei, se adauga pasta de ardei, apoi apa peste ele si celelalte legume.


Se potriveste mancarea de sare si piper si se lasa sa fiarba . Cind sunt fierte se adauga zerul si se mai lasa sa dea un clocot. Ouale se bat bine se adauga un polonic de ciorba fierbinte peste ele se amesteca, apoi compozitia se rastoarna in oala. Deasupra se presara patrunjel verde.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de oua cu zer

Se curata morcovii si un patrunjelul si se taie cubulete. La fel procedam cu o rosie, 1/2 ardei gras

10 voturi    5 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de os afumat

Se spala bine oasele de porc. Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa, cat sa acopere oasele.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Imi plac ciorbele cu zer sunt f gustoase si sanatoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    Cred ca este foarte buna!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    Eu folosesc zer uneori si la ciorba de salata verde.

    • Fara foto

      liliana pavelcu , 24 iunie 2009

      Sidy, iti multumesc pentru sfat. Am aflat apoi ca, dupa ce s-a prins laptele, trebuie sa-l fierb, apoi sa-l torn intr-o sita deasa si in sita va ramane branza de vaci de cea mai buna calitate iar in vasul de dedesubt se aduna zerul. Supa ta e o adevarata minune, i-a placut foarte mult si sotului meu, care e foarte pretentios la mancaruri. Eu nu ma prea pricep la bucatarie, sunt artist plastic si, de aceea, nici nu am prea mult timp sa gatesc, mai mult mancam la restaurant. Voi incerca totusi sa prepar retetele tale care sunt mai simplu de gatit si care sunt prezentate mai estetic.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Liliana cumpara de la piata un litru de lapte si pune-l la prins. Cind va fi gata prins , in partea de jos a borcanului vei vedea zerul pe care poti sa-l folosesti la aceasta ciorba...

    • Fara foto

      liliana pavelcu , 13 iunie 2009

      Ciorba pare sa fie o bunatate, problema intervine cand trebuie sa pun zerul, nu am de unde sa-l procur. S-ar putea folosi bors din comert in loc de zer?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Cred ca este o bunatate,dupa cum arata imi ploua in gura.Felicitari, 10 pentru imaginatie si cred ca este o ciorba pe cinste.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Dupa cum arata aceasta ciorba imi face cu ochiul, dar nu am mai mancat niciodata o ciorba cu zer si nici nu am mai auzit.Cred insa, ca este buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 rosie
  • 1/2 gulie
  • 1-2 cartof3 oua
  • 1/2 l zer sau mai mult
  • dupa gust
  • pasta de ardei
  • sare
  • piper
  • frunze patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Intinsoare bistriteana

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură. Taiem cubuleţe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Fazan cu sos vanatoresc

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda. Zarzavatul il tocam marunt

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi plac ciorbele cu zer sunt f gustoase si sanatoase.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Luscos ardelenesc

Luscos ardelenesc

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi. Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe